Митні інформаційні технології - Пашко П.В. - 13.3. Програмне забезпечення QD Professional

QD Professional (Quick Declaration professional — QDPro) - програмно-технологічний комплекс митної системи України, призначений для ведення ефективної зовнішньоекономічної діяльності, програма автоматичного заповнення вантажних митних декларацій. Підсистеми QD Professional містять: повну нормативну базу, заповнення вантажної митної декларації, мита і режими, українську класифікацію товарів ЗЕД, алфавітно-предметний покажчик товарів, попередній розрахунок угод, потужну інформаційно-довідкову систему з митного законодавства тощо.

Функціональні можливості комплексу:

повний комплект необхідних довідників із зовнішньоекономічної діяльності (мита, акциз, сертифікація, квотування тощо);

автоматичний контроль правильності введення інформації під час заповнення декларації;

автоматичний розрахунок митних платежів з урахуванням усіх вимог законодавства (мито, акциз, ПДВ, митні збори та інші платежі);

повна перевірка декларації за алгоритмами програмного комплексу "Митний інспектор" і більш детальна за власними алгоритмами;


Пошук товару за назвою

Довідник УКТЗЕД


Загальна довідка про товар

оперативне одержання інформаційно-довідкових та аналітичних матеріалів для мінімізації ризиків під час експортно-імпортних операцій;

друк декларацій, документів, звітів на принтерах будь-якого типу з можливістю попереднього перегляду, зміни параметрів шрифту, а також з використанням текстового режиму принтера;

форматування електронної копії декларацій у форматі програмного комплексу "Митний інспектор";

читання електронних копій, підготовлених іншими програмами.

QDPro можуть використовувати: учасники ЗЕД, митні брокери, митні ліцензійні склади, міжнародні перевізники, митні органи, юридичні контори, банківські установи.

Структура додатка QD Professional

Системне меню (рис. 13.13) QD Professional з'являється при натисканні однієї з кнопок мишки на іконці, розташованій унизу праворуч на панелі задачі Q.

Система меню програми

Це меню складається з таких частин:

— митні декларації;

— документи;

— мита - режими - нормативи ЗЕД,

— розрахунок платежів;

— українська класифікація товарів ЗЕД;

— класифікаційні рішення ДМСУ;

— товарна номенклатура ЗЕД;

— алфавітно-предметний покажчик;

— вікна;

— настроювання;

— панель кнопок;

— зв'язок;

— про програму;

— вихід.

Вибір кожного з елементів меню зумовлює запуск відповідного модуля.

Кожна з підсистем застосовується для виконання певного кола завдань. Для інформаційно-консультативних цілей використовуються Документи, для безпосереднього декларування вантажів — Митні декларації.

Кожна з підсистем є інтегрованим середовищем, тобто спирається на модулі більш низького рівня. У кожній підсистемі є своє головне меню, подане у вигляді смужки вгорі вікна програми з текстовими заголовками. Вибір будь-якого пункту меню зумовлює розгортання вкладеного списку. Частина пунктів меню в розгорнутому списку містить вкладене меню. Вибір кінцевого пункту меню забезпечує виконання відповідних дій. Звертатися до меню можна за допомогою мишки (ліва кнопка) або за допомогою клавіатури (виклик — клавіші Alt або F10, стрілки — переміщатися, а Enter — робити вибір).

Користувацький інтерфейс QD Professional відповідає вимогам сумісності з Windows і, відповідно, міжнародним стандартам використання.

Структура вікна. Вікно програми складається з рядка заголовка (наприклад, QDPro-документи), головного меню вікна (наприклад: Документи, Товарна номенклатура, Довідники, Допомога) і сцени — спеціальної зони, де містяться різні вікна (наприклад, вікно Пошук). Сцена має кілька зон відображення. Розмір їх можна змінювати. Кожне вікно має свій ярлик у верхній частині зони відображення. Щоб переключитися на інше вікно зони необхідно клацнути лівою кнопкою мишки на відповідному ярлику. За замовчуванням уся робота з документами ведеться у двох зонах — лівій і правій. За смугою головного меню йде панель інструментів, що містить кнопки основних функцій для роботи з таким модулем. У будь-якій частині програми можна викликати додаткове меню — спливаюче (контекстне меню, яке викликається правою кнопкою мишки), воно з'являється за вимогою, а в інший час його не видно. Спливаючі меню, як правило, контекстно залежні, тому важливо, над яким елементом вікна меню було активізовано.

Структура додатка QD Professional
Система QDPro-документи
Пошук документів
Система QDPro-декларації
Створення та редагування декларацій
Перегляд платежів за декларацією
Перерахунок декларації
Перегляд і виправлення списку товарів декларації
Контроль декларації
13.4. Програмне забезпечення Diamond Bridge
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru