Логістика - Банько В.Г. - 10.6.3. Дослідження існуючої технології товароруху на складі ресторану "Спорт" та її недоліки

10.6.3.1. Існуюча технологія товароруху та її недоліки

Склад ресторану "Спорт" розташований на першому поверсі і вбудований в будівлю готелю "Спорт". доставку продуктів (товарів) здійснюють в ресторан, який знаходиться на 18-му поверсі, за допомогою двох вантажних ліфтів.

Готель "Спорт" створений наказом Управління спортивних споруд держкомспорту УРСР №2/7 від 11.01.1993р. і підпорядковується Державному Комітету по фізичній культурі і спорту України.

Готель розташований у м. Києві по вул. Червоноармійській, 55. В складі готелю 374 місця, ресторан на 150 посадочних місць, 2 кафе на 50 посадочних місць (кожне) і 2 літніх торговельних майданчика.

Готель здійснює свою діяльність на підставі господарського розрахунку, на орендних умовах, складається з самостійного балансу, користується правами юридичної особи, має свій розрахунковий рахунок в Московському відділенні Міську правління Житлосоцбанку м. Києва і користується всіма встановленими законом видами банківського кредиту.

Основною задачею ресторану "Спорт" є обслуговування відвідувачів харчуванням, урочистих вечорів, весілля та інших розважальних заходів.

Для виконання цієї задачі дирекція здійснює операції по закупці, зберіганню, товарній обробці продуктів харчування, приготуванню блюд, напівфабрикатів та їх реалізації в м. Києві.

Товарні запаси ресторану "Спорт" зберігаються на складах. За станом на 1 січня 2007 р. В наявності малось 3 складських приміщення, корисна площина яких складає 120 кв. м, а корисний обсяг 860 куб. м.

Склади дозволяють зберігати товарні запаси як на стелажах, подіумах, так і на піддонах. Логістичний процес складу складається з ряду послідовних операцій які виконуються по надходженню, зберіганню і відпустці товарів. В нього включаються операції, пов'язані з прийняттям, зберіганням, фасуванням, переупакуванням, підсортуванням, контрольно-обліковими операціями, документальною обробкою і відпуском товарів зі складу.

Товари, які надійшли на склад, потребують виконання операцій по розвантаженню транспортних засобів, пересуванню їх в зону прийомки, розпаковки та прийомки по кількості і якості, підсортуванню, укладці, доробки, упаковки, після чого виникає необхідність доставки товарів до місць зберігання, де їх розташовують на стелажах або укладають в штабелі на подіумах. В залежності від фізико-хімічних якостей товарів створюють певні умови зберігання, підтримують визначену температуру і відносну вологість повітря.

Після тривалого зберігання відбуваються операції, пов'язані з відпуском зі складу і відбір товарів, пересування їх до місця комплектування замовлень, підготування товарів до перепустки; експедиційні операції (оформлення документів, формування маршрутів), навантаження на транспортні засоби, доставка товарів на лотки і літні майданчики. Основні принципи організації логістичних процесів складу слідуючи:

• підвищення якості обслуговування підприємств громадського харчування, за рахунок своєчасного обліку змін попиту споживачів і перебудова асортименту товарів, які доставляються;

• раціональне використання складських приміщень, яке передбачає забезпечення збереження товарів і максимальне використання складських площин;

• застосування найбільш вдосконаленого обладнання і засобів механізації, полегшуючих працю складських працівників і підвищуючи її продуктивність;

• встановлена послідовність виконання робіт, яка забезпечує планомірне завантаження апарата складу і ефективне використання засобів механізації;

• зниження загального рівня складських витрат на основі суворого дотримання режиму економії і використання передових методів роботи;

• усунення витрат товарів при складській обробці і зберіганні;

• використання ЕОМ для обліку і формування асортименту товарів, регулювання товарних запасів.

Слід помітити, що в складах ресторану "Спорт" більшість із перелічених вимог не виконується, оскільки відсутні чітко розроблені технології виконання складських операцій, та і самого логістичного процесу.

Все це і створює необхідність розробки раціональних логістичних варіантів.

10.6.3.1. Існуюча технологія товароруху та її недоліки
10.6.3.2. Вибір і обґрунтування методики визначення раціональних логістичних варіантів
10.6.3.3. Дослідження технології руху продовольчих товарів на складі ресторану "Спорт" на підставі розробки логістичних карт
10.6.4. Вдосконалення технології товароруху на складі ресторану "Спорт" та її ефективність
10.6.4.1. Розробка раціональних варіантів технології руху окремих груп продовольчих товарів на складі ресторану "Спорт"
10.6.4.2. Ефективність впровадження результатів розробки прогресивних варіантів логістичного процесу товароруху на складі ресторану "Спорт"
Розділ 11. Торговельно-логістичні процеси в роздрібній мережі туристського комплексу і визначення трудомісткості логістичних операцій
11.1. Понятя торговельно-логістичних процесів в роздрібній мережі туристського комплексу і проблеми їх вдосконалення
11.2. Різновиди торговельно-логістичних процесів в магазині туристського комплексу та їх зміст
11.3. Ефективність залучень раціональних логістичних процесів у магазин
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru