Логістика - Банько В.Г. - Ситуація 7. Визначення необхідності в піддонах продовольчого (непродовольчого) магазину

Визначити раціональну технологію руху жіночих трикотажних шерстяних костюмів, які були доставлені в непродовольчий магазин в тарі-обладнанні, включаючи всі операції, від їх надходження до реалізації покупцю по мінімальних сумарних трудових витратах. Розрахувати сумарну трудомісткість цього логістичного процесу. Для розрахунку за основу прийняти контейнер ОТП-О3.01. Габаритні розміри: 835x620x640мм. Корисний об'єм 0,25 м3, вантажомісткість 220 кг. В контейнер вміщується 60 костюмів або 84 кг.

Вага вантажу нетто в автомашині 1012 кг. Вихідні данні для розрахунку ТЛП наведені в табл. 16.5

Таблиця 16.5

Вихідні дані для розрахунку операцій торговельно-логістичного процесу

№ ПП

Найменування

операції

Зміст робіт в операції

Витрати часу на одну операцію, с

1

2

3

4

1

Контрольно-облікова

Ознайомлення з документами, огляд цілісності пломби і автомашини

180

2

Допоміжна

Підготовка місця до розвантажування, відкривання дверей, бортів автомашини і т.п.

240

3

Переміщення

Під'їзд транспортного засобу до автомашини

10

4

Переміщення

Перевезення контейнера в торговельну залу або приміщення для зберігання товару

30

б

Вантажна

Опускання контейнера з товаром на підлогу, витягання возика

5

6

Контрольно-облікова

Огляд пломб контейнера, оформлення документів про прийом товару

5

7

Переміщення

Від'їзд транспортного засобу в початкове становище

8

8

Допоміжна

Прибирання місця розвантаження товару

180

9

Технологічна

Розкриття контейнера для перевірки товару

15

10

Контрольно-облікова

Прийом товару по кількості

60

11

Контрольно-облікова

Прийом товару по якості

200

12

Складська

Штабелювання

10

13

Складська

Дештабелювання

8

14

Переміщення

Під'їзд транспортного засобу до контейнера з товаром

30

15

Вантажна

Підіймання контейнера з товаром

5

16

Переміщення

Переміщення контейнера з товаром в торговельну залу

60

17

Вантажна

Опускання контейнера з товаром на підлогу торговельної зали

б

18

Переміщення

Під'їзд засобу в початкове становище

30

19

Технологічна

Відкриття контейнера для вільного доступу покупця до товару

10

20

Технологічна

Консультація покупців

90

21

Технологічна

Розрахунок з покупцем і відпуск товару

20

22

Переміщення

Під'їзд транспортного засобу до порожнього контейнера

20

23

Переміщення

Піднімання порожнього контейнера

3

24

Переміщення

Переміщення контейнера до місця зберігання

15

25

Переміщення

Від'їзд транспортного засобу в початкове становище

20

Для рішення ситуації 6 необхідно користуватися методикою викладеною в ситуації 5.

Ситуація 7. Визначення необхідності в піддонах продовольчого (непродовольчого) магазину

Визначити необхідність в піддонах продовольчого (непродовольчого) магазину.

Вихідні дані

Варіанти

Кількість товарів, які підлягають зберіганню й відправці за місяць, т

Фактична ємність 1-го піддону, кг

Кількість

обертів піддонів за місяць, разів

1

20000

500

5

2

9000

500

3

8

10000

220

4

4

8500

400

5

5

6000

220

6

6

9000

500

5

Примітка: необхідно 10-15% мати в резерві піддонів на випадок їх виходу із використання (поломки й т. ін.)

Ситуація 8. Визначення трудомісткості раціонального варіанту логістичної операції

Визначити трудомісткість раціонального варіанту логістичної операції — попередня прийомна по кількості чоловічих костюмів, які доставлені автотранспортом в магазин із складу оптової бази.

Вихідні дані

Ситуація 9. Визначення народногосподарських витрат на упаковку холодильників

Визначити народногосподарські витрати на упаковку холодильників, доставлених в картонній упаковці від постачальника на склад оптової бази. Вартість упаковки 50 грн. місткість 90кг.

Ситуація 8. Визначення трудомісткості раціонального варіанту логістичної операції
Ситуація 9. Визначення народногосподарських витрат на упаковку холодильників
Ситуація 10. Визначення трудомісткості раціонального варіанту логістичної операції
Ситуація 11. Визначення трудомісткості підготовка до вивантаження холодильників
Ситуація 12. Визначення трудомісткості штабелювання холодильників
Ситуація 13. Визначити трудомісткості підготовки до продажу костюмів
Ситуація 14. Визначення трудомісткості розрахунку за покупку чобіт
Ситуація 15. Визначення трудомісткості консультації покупця при покупці телевізора
Ситуація 16. Визначення трудомісткості попередньої прийомної цукерок
Ситуація 17. Визначення трудомісткості підготовки до вивантаження соку
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru