Реклама - Джефкінс Ф. - 19. Лозунг- "підпис", або "останній штрих"

Ціна має для людей дуже велике значення, і рекламне оголошення, що не обіцяє принаймні мінімальної ціни, може їх відстрашити. Відкрийте будь-яку газету або часопис і ви побачите, що найсильнішим аргументом переважної кількості оголошень е ціна і те, що її часто виділяють дуже великим шрифтом. Ціна може впливати на психологію споживача: бути настільки низькою, що він просто не зможе не скористатися такою нагодою, або бути відносно низькою саме для даного продукту, або бути високою і сприйматися як гарантія надзвичайної якості продукту, що, інколи, є додатковим стимулом. Ціну можна представляти по різному: від "найнижчої у світі" до "помірної", залежно від класу товару або послуги. Або навіть так, як представляє свою продукцію компанія "Стелла Артуа": "Приємно дорога".

17. Назва та адреса

Одні рекламодавці обмежуються назвою компанії або продукту і логотипом, інші — бажають чітко ідентифікувати себе і розраховують на реакцію споживачів а тому виділяють великим шрифтом свою назву та адресу. Як правило, назва та адреса стоять у кінці рекламного оголошення. Якщо є купон, то адреса і назва мають бути, як у купоні, так і в основному тексті, оскільки в протилежному разі адреса зникне разом з купоном, і читач вже не зможе звернутися до рекламодавця, якщо в нього виникне така потреба.

18. Купон

Написання тексту купона є не такою легкою справою, як це може видаватися на перший погляд. Дуже рідко можна обмежитися лише назвою і адресою. Пропозиція або пропозиції, що їх містить купон, обов'язково мають бути чіткими, щоб споживач розумів, що саме він замовляє, і щоб компанія могла точно виконати його замовлення. Споживачеві слід вказати повністю свої прізвище, ім'я, по батькові, адресу (а інколи й стать) і поштовий індекс, а також пояснити, про які саме місто, регіон та країну йде мова. Це дуже важливо, оскільки міста з однаковими назвами трапляються як в одній і тій самій країні, так і в різних куточках світу. Поштовий індекс має величезне значення для правильної доставки товару. Бажано також вказувати номер телефону.

Коли читачів просять відіслати гроші, то вказівки щодо платежу мають бути чіткими й детальними. У разі оплати в розстрочку, закон "Про рекламу" вимагає, щоб кількість внесків і сума кожного з них обов'язково вказувалися поруч із загальною ціною, щоб споживач знав, чи пов'язана оплата в розстрочку з більшими витратами.

Якщо компанія використовує реакцію споживачів на свою рекламу як орієнтир для свого відділу продажу, їй слід обов'язково попередити читача про його право відмовитися від телефонної розмови з представником відділу продажу. Британські кодекси реклами та стимулювання збуту передбачають це право споживача. Непрохані комівояжери не повинні втручатися в життя читачів рекламних оголошень.

19. Лозунг- "підпис", або "останній штрих"

Це — фінальна фраза і її можна використовувати для створення образу компанії. Такий лозунг-"підпис" став звичайним явищем під час написання рекламних текстів. Таблиця 11.1 містить деякі приклади таких фраз.

Таблиця 11.1. Лозунги рекламних компаній (у деяких випадках переклад вільний)

Лозунги рекламних компаній

Продовження табл. 11.1

Продовження табл. 11.1

Контрольні запитання

1. Як ви розумієте вираз "найпереконливіший аргумент на користь купівлі"? (1)

2. Чому в рекламному тексті в жодному разі не можна використовувати незрозумілі для широкого загалу слова? (3)

3. Наведіть приклад "ударного слова". (5)

4. Наведіть п'ять прикладів слів, що спонукають до дії. (6)

5. Що таке алітерація? Наведіть приклад рекламного лозунга із застосуванням алітерації. (8)

6. Назвіть сім складових рекламного тексту. (12)

7. Придумайте заголовки типу: "декларація", "цікавість", "нагода", "гра слів". (13)

8. Назвіть шість завдань підзаголовка. (14)

9. Що таке розповідна реклама? (15)

10. Чому ціна може бути важливою частиною рекламного тексту? (16)

11. Напишіть текст для купона, за яким читач може отримати безплатну туристичну брошуру. (18)

12. Наведіть сім прикладів лозунгів-"підписів" реальних рекламних кампаній. (19)

12. МАКЕТ ТА ТИ ПОГРАФІКА
ПРОЦЕС РОЗРОБКИ ДРУКОВАНОГО РЕКЛАМНОГО МАТЕРІАЛУ
1. Командні дії
2. Формула УЗБПД (Увага, Зацікавленість, Бажання, Переконання, Дія)
3. Увага
4. Зацікавленість
5. Бажання
6. Переконання
7. Дія
ДИЗАЙН І МАКЕТ
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru