Охорона праці - Москальова В.М - Якої ширини мають бути дороги на території підприємства?

Ширина воріт для в’їзду на територію підприємства має бути на 1,5 м більша за ширину транспортного засобу, але не менше як 4,5 м.

Ширина доріг на території підприємства має відповідати габаритам транспортних засобів, вантажу, інтенсивності руху, а також наявності зустрічних потоків. При односторонньому русі — має на 1,8 м бути більшою за ширину машини, при двосторонньому—ширина дороги має перевищувати подвійну ширину на 2,7 м.

Головні входи і в’їзди на територію підприємства передбачають з боку основних підходів і під’їздів працюючих.

Прохідні та пропускні пункти розташовують на відстані не більше 1,5 км один від одного, а відстань від них до виробничих цехів має не перевищувати 800 м.

Яким вимогам мають відповідати виробничі приміщення при організації в них робочих місць?

Відповідно до санітарного законодавства при організації постійних робочих місць, висота приміщення від підлоги до стелі має бути не менше 3,2 м, об’єм повітря на одного працівника має становити не менше 15 м3, а площа робочого місця -4,5 м2. У тих випадках, коли у виробничих приміщеннях на одного працівника припадає менше 20 м3 повітря, потрібно обладнати вентиляцію з подачею його не менше ЗО м3/год на одного працівника.

Підлога у приміщенні має бути рівною, міцною і не слизькою, а при виконанні постійних робіт взимку—утепленою. Вхідні двері мають відчинятися назовні.

Ширина проходів між робочими місцями має бути не менше 0,7 м, а ширина евакуаційних виходів при кількості працівників до 50 чоловік має становити не менше 0,9 м.

Приміщення і робочі місця слід постійно прибирати і утримувати в хорошому санітарному стані.

Як здійснюється організація санітарно-побутового обслуговування працівників у допоміжних приміщеннях?

Відповідно до санітарних норм усі виробничі будівлі обладнують додатковими приміщеннями для санітарно-побутового обслуговування.

До таких приміщень належать: гардеробні, душові, умивальні кімнати, ванни для ніг і рук, приміщення для відпочинку у робочий час і обігрівання працівників, приміщення для прання і обезпилювання та ремонту спецодягу і спецвзуття, для приймання їжі, медпункти, кімнати особистої гігієни жінок і т. ін.

Допоміжні приміщення, як правило, розміщують у прибудовах до виробничих будівель І та II ступеню вогнестійкості категорій В, Г, Д. Приміщення убиралень, кімнат для паління, відпочинку, особистої гігієни жінок, ручних ванн, умивальників, засоби питної води, а також приміщення для керівників структурних підрозділів розміщують безпосередньо у виробничих будівлях. Кімнати для паління не допускається розміщувати в приміщеннях категорій А, Б та суміжних з ними.

Між окремо розміщеними допоміжними будівлями з приміщеннями для обслуговування працівників і опалюваними виробничими будівлями будують опалювальні переходи.

Прибудовані допоміжні приміщення відокремлюють від виробничих приміщень протипожежними стінами і перекриттям з межею вогнестійкості 2,5 год. В допоміжних приміщеннях мають бути не менше двох евакуаційних виходів.

Стіни і перегородки гардеробів для спецодягу, душових, умивальних, приміщень для сушіння спецодягу, кімнат особистої гігієни жінок і убиралень мають бути облицьовані матеріалами, що легко очищаються, дезактивуються і миються водою з застосуванням сучасних мийних засобів. Приміщення облицьовують на висоту до верху дверей, а душових кімнат на всю висоту приміщення. Душові кімнати, а також кімнати для сушки спецодягу не повинні примикати до зовнішніх стін.

Яким вимогам мають відповідати виробничі приміщення при організації в них робочих місць?
Як здійснюється організація санітарно-побутового обслуговування працівників у допоміжних приміщеннях?
Завдяки чому досягається організація робочого місця?
Які вимоги до проектування маршів, площадок, сходів, коридорів і проходів?
Які санітарні вимоги ставляться до гардеробних?
Які санітарні вимоги до душових?
Які вимоги виробничої санітари до кімнат для умивання?
Яке санітарно-гігієнічне призначення побутових приміщень?
Як здійснюють розрахунок площ санітарно-побутових приміщень?
Як забезпечується питний режим і харчування на будівельних майданчиках?
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru