Стимуляція здоров'я та інтелекту - Чепига М.П. - 2.6. Емоційний вплив запахів

Пахучі речовини є каталізаторами почуттів. Суміш ароматів спокушає і викликає бажання, оживляє спомини і збуджує фантазію, окрилює найсміливішу мрію. Стимулюючий ефект ароматів у стосунках між людьми має наукове пояснення. Слизова оболонка носа вловлює сигнал запаху вже на відстані 3-4 м. Через якусь мить він уже діє на нервову систему і на ту частину головного мозку, яка керує емоціями і почуттями.

Крім цього, людина, істота духовна, прагне задоволення і радості, їй потрібні приємні відчуття і емоції. І запахи відіграють тут не останню роль. Тому людина свідомо намагається оточити себе приємними запахами й уникає неприємних.

Підсвідомі реакції на запах найчастіше виявляються у психічній сфері і стані здоров'я. Не кожен відчуває вплив запаху, а тільки одержує його результати у вигляді певних реакцій.

Кожній людині властивий індивідуальний "ароматичний образ", який формується конкретними генами і передається через повітря. У випадку, коли молекулярний імпульс чоловіка збігається з генною установкою дами його мрії, він має всі шанси влучити в серце. І навпаки, якщо аромати, які на молекулярному рівні випромінює жінка, не сподобаються головному мозку чоловіка, він ніколи до її ніг не впаде.

Самці ссавців виділяють запахову речовину (мускус), якою позначають свою територію та притягують самок.

Американський психолог Ерік Берн вважає, що сексуальна реакція на запах - найсильніша. Однак зловживати парфумами не варто.

Творці запахів створили чоловічі і жіночі, а також "подвійні'' парфуми. Парфумери вважають, що жінкам подобаються запахи, які віддзеркалюють їхній настрій і темперамент. Для цього можна скористатися відповідним тестом.

В нашому організмі є механізм підсвідомої регуляції запахів. Статеві запахи є в кожної людини (феромони). Тільки відчуваються вони по-різному. Виділяються через шкіру, дихання. Ці запахи впливають на підсвідомість і можуть керувати нами поза нашою волею. Наприклад, ладан при згоранні виділяє пахучі речовини, подібні за структурою до статевих гормонів. Така аналогія пояснює нюхову пам'ять, яка збереглася у нас від далеких предків, у яких запах статевих стероїдів відігравав важливу роль. Людина народжується з певною здатністю реагувати на запах стероїдів. Тому ладан і використовується, коли необхідно створити певний настрій.

З давніх-давен східні народи використовують запахи для підвищення тонусу. В Африці донині живе плем'я, де чоловіка чи дружину обирають тільки за запахом. Розлучень не буває.

Цікавим є запах людського тіла. Скільки на світі людей, стільки й індивідуальних, неповторних запахів. Завдяки цьому тварини знаходять слід господаря. Запах тіла безпосередньо пов'язаний з потом. Маленькі діти впізнають маму за запахом речовин, які виділяються з потом.

Відомо, що кожен душевний чи емоційний стан викликає особливу хімічну реакцію в організмі, і це впливає на запах поту. Піт праці і піт переїдання різні за хімічним складом. Піт людини, яка біжить, щоб надати допомогу, відрізняється від поту вбивці, що втікає. Серед цих протилежних реакцій можна віднайти продукти психічної енергії.

За народним повір'ям людський піт володіє також і цілющими властивостями. На основі цього вже почали випускати певні ліки.

Зміна психічного стану людини супроводжується також і змінами в кольорі аури. Запахи можуть відображати усі відомі людські емоції: запах страху, запах ненависті, ревнощів, любові, образи... Недаремно собаки, тварини з високорозвиненим нюхом, так неоднаково реагують на людей - на одних нападають і можуть вкусити, до інших - ластяться, ще когось попереджують гарчанням.

Подібним чином можна пояснити і наше, іноді нічим не обґрунтоване, недоброзичливе ставлення до деяких людей, а також групову чи расову неприязнь, пов'язану з типовим для даної групи запахом.

Багато людей іноді відчувають незрозумілі запахи: духмяні аромати квітів чи неприємний запах сірки. Пояснюючи такі феномени, Агні-Йога говорить: "Перетворення енергії в аромат є визначений факт, а тому, коли говорять про пахощі фризій, фіалок, можна припустити близькість фізичної чи тонкої енергії Доброго Начала".

Невидимий світ може проявлятись на землі і бути фізично відчутним у вигляді запахів.

Цікаво знати, що запахи парфумів чи ефірних олій залежать не тільки від природи, характеру і настрою людини, її запаху, але й від біополя. За їх допомогою можна корегувати клімат в сім'ї, проводити емоційне оздоровлення, зберігати мир в душі, гармонію взаємовідносин сімейних пар, родичів і всього, що стосується Вашого духовного життя. Таким чином, ефірні олії допомагають відчути красу і радість життя.

2.7. Використання ефірних олій для оздоровлення, стимуляції навчання і працездатності
Приміщення для ароматерапії
Ароматичні ванни
2.8. Оздоровлення ароматичними оліями
Ароматерапія
2.9. Ефірні олії - стимулятори навчання і працездатності
Тренуйтесь у відчутті запахів
Аромати, які використовуються для стимулювання навчання, творчості і працездатності
Використання ароматів для навчання, творчості і підвищення працездатності
2.10. Ефірні олії, найпридатніші для оздоровлення та профілактики
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru