Стимуляція здоров'я та інтелекту - Чепига М.П. - 3.8. Енергетика кольору, одягу і прикрас

Фахівці біоенергетики значну увагу приділяють дослідженню речей, що нас оточують з точки зору енергоінформаційного обміну з людиною. Ці знання необхідно використовувати, добираючи одяг і прикраси, які повинні підтримувати енергетичні процеси в організмі, настрій для роботи і навчання.

При опитуванні чоловіків і жінок різних вікових груп виявилось, що в їхньому одязі зустрічається: синій колір - 38 %, червоний - 20 %, зелений - 12 %, чорний - 8 %, рожевий - б %, жовтий - 5 %, білий - 3 %, фіолетовий - 3 %, коричневий -

2 %, сірий - 1 % , оранжевий - 1 %. Як бачимо, для європейців улюбленим є синій колір. Хоч цей колір є холодним, для більшості людей він асоціюється з гармонією, дружелюбністю і нудьгою.

Виробники тканин знають, що чорний колір пов'язаний з елегантністю. Крім цього він володіє деякою аурою (енергетичне випромінювання певних частот) сили і робить нас трохи сильнішими. Цікавим феноменом в одязі є фіолетовий колір. Психологи вважають, що він є кольором оригінальності, марнославства, сильно розвинутої фантазії.

Намагайтеся носити одяг, який викликає почуття психічного та фізичного комфорту, і незабаром ви відчуєте, що у вас з'явилось більше енергії і ви стали менш схильними до захворювань. При втомі варто декілька хвилин потримати в руці стрічку вашого кольору.

Теплі кольори - червоний, оранжевий, жовтий - дають багато енергії малоактивним, флегматичним, лякливим людям. Голубий, індиго, фіолетовий заспокоюють надто збудливих людей.

Вибираючи одяг, необхідно користуватися знаннями про характер впливу кольорів. Холодні кольори, зокрема темно-синій і сірий, небажано носити молодим людям, тому що вони негативно впливають на працездатність і тепловідчуття. У збройних силах різних країн саме ці кольори використовуються як елементи камуфляжу для пригнічення підсвідомості ворога (біоенергетичний вплив).

Пта Сташевська [1997] рекомендує враховувати в одязі усі властивості кольорів. Колір нашого одягу має великий вплив на наш настрій і настрій людей, які нас оточують. Коли людину просять вибрати який-небудь колір, вона вибирає той, який відповідає її власним кольоровим вібраціям. А от те, як саме і в якій послідовності вибрано кольори, дає інформацію про фізичний, емоційний і психічний стан людини. Таким чином, любов до того чи іншого кольору в одязі вказує на певні риси характеру, стан здоров'я...

Білий колір - колір чистоти" якості. Ті, хто люблять цей колір, хотіли б, щоб життя навколо них вирувало, а вони знаходилися в епіцентрі подій. Білий у поєднанні з іншими кольорами є свідченням життєрадісної і діяльної натури.

Червоний колір - колір сили, здоров'я і життєвої енергії. Цей колір носять оптимістичні, життєрадісні та імпульсивні, здорові й енергійні люди, які можуть мати тенденцію до агресивності. Якщо у спокійної за характером людини в одязі з'явиться багато червоного, це вказує на потребу в теплі, силі і життєвій енергії цього кольору.

Червоний колір носять люди, які ставляться до життя відкрито, просто, без компромісів. Червоний колір - колір з дуже сильною амплітудою коливань, який може спровокувати вже збуджену людину на агресивність. Потрібно враховувати рівень, на якому носять одяг. Наприклад, червона спідниця чи штани вказують на те, що людина відчуває потребу відігравати активну роль у сексуальних стосунках. Червоний колір на рівні голови вказує, що людина активно намагається підкреслити свою інтелектуальність.

Рожевий колір люблять люди, яким необхідний захист з боку оточуючих, бо їм бракує впевненості в собі. Носіння одягу цього кольору допомагає при депресії.

Оранжевий колір люблять люди, які хочуть слави, задоволення, благополуччя. Вони дружелюбні і вміють пристосовуватись до обставин.

Жовтий колір люблять люди, які невтомно шукають нові знання і інформацію, дещо авантюристичні за натурою. Вони веселі, дотепні, ділові. Це люди-мислителі.

Зеленому кольору надають перевагу відверті люди, які керуються в житті високими моральними принципами. їм подобається тиша, перебування на лоні природи, не люблять бути в центрі уваги. Надмір зеленого вказує на підсвідомий страх.

Голубий колір робить тверезішими нетерплячих і агресивних людей, допомагає їм налаштуватись на святковий лад. Люди в синьому легко пристосовуються до оточення, мають тверді переконання.

Синьо-зеленому кольору надають перевагу люди вимогливі, чутливі, розумні і освічені, вперті.

Фіолетовий колір. Люди, які надають перевагу фіолетовому кольору, дуже чутливі і гостро відчувають свою несхожість з іншими.

Коричневий колір - це колір солідних і сильних людей, терплячих і витривалих працівників. Вони довірливі, постійні, обережні. "Коричневі" люди відповідальні, твердо стоять на землі, бережливі та економні, добросердечні. Забагато коричневого пригнічує творчі здібності і шкодить духовному розвитку.

Сірий колір. Люди, які носять забагато сірого в одязі, стараються відійти від хвилювань, багато працюють, часто бувають хорошими бізнесменами. Сірому кольору надають перевагу люди похилого віку, які прагнуть спокійного і тихого життя.

Чорному кольору надають перевагу люди, які підсвідомо хочуть справити враження загадкової і цікавої особистості.

Під час вагітності корисно одягатися в оранжевий і малиновий одяг чи білизну. Оранжевий зміцнює життєві сили матері і дитини, а малиновий допомагає захистити дитину від шкідливих зовнішніх впливів.

Якщо ви готуєтесь до публічного виступу, обов'язково використовуйте у своєму костюмі які-небудь бірюзові доповнення (шарф, хустинку).

Якщо вам важко зберегти оптимістичне ставлення до життя в сіру, дощову погоду, постарайтесь підібрати одяг радісних тонів, пов'яжіть на шию оранжеву хустинку, взуйтесь у червоні чоботи...

Відчуття свіжості і молодості надає одяг персикового кольору. Якщо ви перегрілись на пляжі, для зменшення свербіння шкіри одягніть сорочку персикового кольору.

В гардеробі міського жителя має бути якнайбільше зеленого кольору. Якщо ви відчуваєте неспокій, чимось роздратовані, у вас підвищився тиск, якщо ви пригнічені чи у відчаю, цей колір вас заспокоїть і поверне сили. Якщо ж ви живете в зеленій зоні, то в одязі його не повинно бути дуже багато.

Якщо у вас постійно мерзнуть ноги, найкраще їх зігріють червоні шкарпетки. Червоний колір зігріває краще, ніж інші кольори.

Проти мокрого кашлю і бронхіту рекомендується обмотувати шию шарфом лимонного кольору, який допоможе очистити горло і бронхи від слизу. При сухому кашлі корисно пов'язати на шию пурпуровий шарф.

Чорний колір надає стрункості жіночій фігурі. Але з ним потрібно поводитись обережно: якщо його забагато, він може "притягнути до вас негативні коливання, впливи і довести вас до хаосу і спустошення.

Сірий і коричневий кольори потрібно використовувати обережно. Краще їх поєднувати з іншими, світлішими барвами.

Найінтенсивніше впливають на людину ясні і чисті кольори тоді, коли вони максимально наближені до тіла.

Пам'ятайте: найкраще виглядає вбрання, що складається із двох, максимум трьох кольорів, які вдало гармоніюють між собою. Звичайно, у вашому гардеробі є речі, з яких, залежно від ситуації, ви збираєте той чи інший комплект. Але тільки гармонійне поєднання його деталей - стильове і кольорове - зробить цей комплект модним ансамблем.

Розглянемо табл. 10, яка допоможе чоловікам орієнтуватись у кольорах і їх співвідношеннях. Правда, це лише приблизна і традиційна схема взаємозв'язку кольорів в ансамблі чоловічого одягу, бо словами не завжди можна виразити колір, а гармонія фарб базується на відтінках, які можуть бути дуже складні. Традиційна, бо в сучасній моді нічого обов'язкового не пропонується і новизна її проявляється в нетрадиційних прийомах.

Згадаймо слова знаменитого П'єра Кардена. Коли на одному з прийомів йому зробили комплімент: "Ваш костюм такий елегантний, що кидається в очі", - він сумно відповів: "Якщо кидається, то я сьогодні одягнутий не елегантно".

Із всіх матеріалів, які використовують для одягу, найсильніше на людину впливає хутро (натуральне і штучне), воно не тільки високоенергетичне, але й особливо індивідуальне. Проте ми цього майже ніколи не враховуємо. Зокрема, замкненим людям протипоказане коротковорсове хутро (норка, соболь), бо його аура (енергетичні випромінювання) зовсім холодна, замкнена і накладає на свого господаря відтінок зарозумілості і відчуженості.

Для людини відкритої, з яскравим темпераментом це дуже корисно: надасть необхідної стриманості, мовчазності. Якщо ж у вас замкнений характер, вам необхідно носити хутро домашніх тварин: каракуль, кроля, цигейку, козяче хутро. Це хутро несе в собі позитивний заряд і володіє захисними властивостями. Його часто використовують для дитячого одягу, бо він є для дитини і енергетичним джерелом, і захистом.

Хутро з довгим ворсом (песець, лисиця) несе в собі сильний еротичний заряд для власника. Такі речі не рекомендується довго носити людям з сильним сексуальним темпераментом. Це може викликати емоційний зрив у господаря і близьких людей. Ви можете виявитися жертвою власної привабливості - спровокувати оточуючих собі ж на шкоду. Цікаво, що хутро водяних тварин

Таблиця 10

Взаємозв'язок кольорів в ансамблі чоловічого одягу

Костюм

Сорочка

Краватка

Камізелька

Шкарпетки

Туфлі

Темно-сірий

Біла, світло-сіра, світло-голуба, кольору слонової кістки

Чорний, червоно-чорний, бордо

Чорна, бордо, червоно-чорна, в комплекті з костюмом

Чорні, димчастого кольору, бордо

Чорні, сірі, бордо, червоно-чорні

Світло-сірий

Біла, світло-сіра, світло-голуба, чорна

Чорний, темно-сірий, бордо, синій

Темно-сіра, в комплекті з костюмом, срібно-сіра

Світло-сірі, темно-сірі,

димчастого

кольору,

бордо

Чорні,

темно-сірі,

бордо

Темно-синій

Біла, світло-сіра, кольору слонової кістки

В білу, голубу і червону смужку, темно-бордовий

В комплекті

э костюмом

Чорні, темно-бордові

Чорні, темно-бордові

Темно-голубий

Біла, кольору слонової кістки, світло-сіра

В сіру, червону і бордову смужку

В комплекті

з костюмом

Чорні, сірі, бордо, димчастого кольору

Чорні, бордові

Світло-коричневий

Біла, беж, тютюнова, кавового кольору

В зелену,

коричневу,

бежеву,

бордову

смужку

В комплекті

з костюмом

Коричневі, беж

Чорні, коричневі, кавового кольору

Темно-зелений

Біла,

кольору

слонової

кістки,

беж,

тютюнова

В коричневу, зелену, бордову смужку

В комплекті з костюмом, світло-зелена

Коричневі, тютюнові

Чорні, темно-коричневі

(нутрія, видра, бобер, морський котик, нерпа) приймає на себе будь-який негативний шкідливий вплив (вроки, атака енергетичного вампіра).

Якщо тварина гине в муках, то хутро несе негативну енергію, сприяє виникненню захворювань серцево-судинної системи. Це слід враховувати при купівлі речі. Для перевірки хутра візьміть в руки річ, закрийте очі і зосередьтесь, поволі гладьте за ворсом. Якщо в аурі хутра є сліди передсмертної агонії, ви відчуєте поколювання в долоні, неспокій, дискомфорт. Звичайно ж, з цією роботою краще впорається фахівець з біоенергетичного обміну (екстрасенс чи радіестезист).

Враховуючи все це, гадаємо, що в найближчому майбутньому з'явиться лікувально-корегуючий (функції організму) одяг, який буде підсилювати енергетику організму при певних фізіологічних і патологічних станах.

Відомо, що білий халат, шапочка на голові захищають організм людини (лікар, викладач, студент) від впливу чужого біополя (чужої енергетики), від космічного опромінення тощо.

Шапочки, тюбетейки з орнаментом у народів Півдня ефективно захищають голову від поганого космічного опромінення. Кольорові халати з орнаментом у цих народів, очевидно, корегують енергетику організму.

Відомо, що енергетика виробу зумовлена формою, кольором і матеріалом. Комбінуючи енергетику кожного з них, можна виготовити одяг з потрібною сумарною енергетикою. Таким "ідеальним" одягом, звичайно, є одяг з елементами вишивки. В народі говорять, що сорочка-вишиванка попереджує і лікує хвороби бронхів і легень. Враховуючи гаму кольорів і стиль вишивки ''хрестиком", можна вважати, що вишивка лікує хвороби всіх внутрішніх органів людини, оздоровлює весь організм, дає настрій для роботи і навчання.

Напевно, не всі знають про шкідливий вплив прикрас. Зокрема, металеві ланцюжки і каблучки відрізають (в енергетичному сенсі) біополе голови і пальців. Щоб зашкодити цьому, потрібно розірвати ланцюжок і скріпити його ниткою або іншим діелектриком.

Викладена інформація з кольоротерапії повинна розглядатись як узагальнена. Автори прагнули показати основні принципи роботи з кольором. При практичному використанні інформації

потрібно скористатись у кожному окремому випадку допомогою фахівця-біоенергетика. Оскільки немає в природі двох ідентичних об'єктів, двох однакових організмів. І те, що корисно одному, іншому може нашкодити.

3.9. Енергетика картин
Кольорова гармонія
Чергування кольорів у часі
Вампіризм художників
3.10. Колір у домашньому інтер'єрі
Приміщення із штучним освітленням
Кольоровий солярій
Матеріали для інтер'єру
Кольорова лікувальна мандала
3.11. Колір - стимулятор навчання
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru