Стимуляція здоров'я та інтелекту - Чепига М.П. - 4.4. Вплив земного випромінювання на навчання

К. Бачлер із Австрії (роботу фінансував Зальцбурзький педінститут) вивчала вплив земного випромінювання на учнів. Вона провела опитування 11 тисяч людей в 14 країнах, перевірила біолокаційним способом 3 тисячі житлових приміщень і зробила висновок, що успіх дітей у навчанні значною мірою залежить від земних випромінювань. Тому, якщо парта або стіл учня знаходились у шкідливій зоні, продуктивність його праці (мислення) різко зменшувалася.

Фахівці доводять, що розвиток усіх цивілізацій пов'язаний з геологічними тріщинами. Всі стародавні культури виникли в зонах перехрещення тріщин: Греція, Рим, Месопотамія, Китай, Єгипет. Людей щось тягнуло в ці еволюційні центри. Виявилось, що якщо люди, від природи не дуже обдаровані, живуть недалеко від геологічної тріщини, то у них несподівано проявляються небувалої сили творчі здібності. Чому? Поки що це вченим невідомо.

Не забуваймо, що на позитивних місцях добре працювати (вчитись), а не спати. Ліжко краще поставити на межі позитивної (максимальної) і паралельно до негативної енергетики. Під час навчання слід сидіти (на кріслі чи дивані) обличчям до позитивної ділянки житла.

Не можна в негативних місцях [А. Семенова, 1998] розміщувати полиці з книгами, тому що книжки активно всмоктують і потім віддають своїм господарям всю негативну інформацію. Особливо сильним енергетичним зарядом наділені старовинні книжки, які переписувалися від руки. Кожен, хто читає книжку, безумовно одержує інформацію не лише від автора, але і від усіх людей, які доторкались до неї. Кожна людина, котра прочитала книгу, залишила на ній свій енергетичний відбиток, свій слід, який від повторних дотиків буде підсилюватись та доповнюватись.

Потрібно оберігати дітей від негативного впливу книжок. Робоче місце повинно бути розташоване на відстані не менше півмет-ра від книжкових шаф. Погані книжки (про насилля, жахи, вульгарщину) можуть стати причиною агресивності, депресії і страхів у дітей. Не можна класти погані книжки (які вам не подобаються) під подушку, особливо коли ви хворі. В такі моменти енерго-інформаційна структура книг може серйозно вплинути на вас. Добре вплинуть Біблія, Євангеліє чи інші святі книги, які наповнені світлом, миром і душевною рівновагою.

Якщо ж ви візьмете почитати перед сном навіть хорошу книжку, яка категорично не сподобалася попередньому читачеві, то ризикуєте прокинутися зранку з головним болем.

4.5. Біополе людини. Чакри

Людина - енергетична істота. Вона володіє двома енергетичними полями, які мають різну природу і походження: біополе і енергетичний каркас. Біополе (біоенергетичне поле) - це енергетична оболонка, утворена енергетикою фізичного тіла людини, її органів і систем. Це випромінювання, які йдуть від тіла і утворюють польову хмарку, що огортає тіло. Біополе народжується з людиною, живе разом з нею і помирає з нею. Яка роль біополя? Воно захищає людину від багатьох негативних впливів. Воно її щит. Щит може бути міцним і великим, а також тонким і його легко пробити. Функції біополя захисні. Воно не здатне до осягнення і пізнавання світу й не може реагувати на інші предмети на енергетичному рівні. Екстрасенси (лозоходці) визначають не біополе, а можливості енергетичного каркаса.

Енергетичний каркас не створюється людиною. Він був вже тоді, коли людини ще не було. Він буде існувати і тоді, коли людина помре. Енергетичний каркас вічний, оскільки створений Божою монадою. Вона поселяється в тіло людини, при її появі на світ, і приносить розум, душу.

Енергетичний каркас, який пронизує фізичне тіло по "меридіанах" і "паралелях", утворений потоком енергії, яка має спіралеподібну структуру. Потік може рухатись як вверх, так і вниз, а вісь розміщена вздовж хребетного стовпа. Геометрично обидва потоки можна уявити, як дві спіралі, що мають зворотне обертання.

Оскільки енергетичний каркас зв'язаний з чакрами, його можна назвати чакровим каркасом.

Вихід чакр з головного енергетичного каналу

У хребтовому стовпі розміщується головний енергетичний канал. Вздовж нього - вверх і вниз - переміщається енергія здоров'я. Вона входить у копчик і виходить через тім'я. На висоті кожного хребця в органи і тканини відходять канали. Якщо хребець пошкоджений, то відповідний йому орган захворіє.

Від головного енергетичного каналу відходять бокові канали (мал. 16), які відкриваються конусоподібно на поверхню тіл аури. їх називають енергетичними центрами (чакрами). Вони нагадують склади, в яких зберігається властива тільки цій чакрі енергія. Вся ця енергетика перебуває в постійному русі. Чакри вбирають в себе універсальну енергію, розкладають "її компоненти і направляють по енергетичних каналах у нервову систему, в залози внутрішньої секреції і в кров, щоб підживлювати тіло (мал. 17).

У кожної великої чакри, розміщеної на передній частині тіла, на спині є парна гілка - лійка. Передні чакри пов'язані з почуттями людини, а задні - з її волею.

Чакри мають свої місця на тілі людини, але можуть зміститися чи назавжди покинути його. Це трапляється тоді, коли вони стають непотрібними. Тут можливі два випадки. Коли людина досягає стану святостіу тобто коли у неї відкриті вищі чакри (четверта і вище), то три нижчі вже не відіграють важливої ролі (мал. 18). Тому у святих немає сексуальної активності (чакра Муладхара), низьких пристрастей і бажань (чакра Свадхістана), це свідчить про те, що вони одержують натхнення (осяяння), як істину чи одкровення від Бога чи Наддуші, тобто, функції інтелектуальної чакри Манхпури дещо знижені.

Мал. 17. Символічне розміщення енергетичних каналів на тілі

(в центрі знаходиться енергетичний канал, від якого відходять бокові енергетичні канали, що підживлюють органи тіла чи його

ділянки)

Таким чином поняття любов піднімається на якісно вищий ступінь. Чакра, яка відповідає за нього, пов'язана з серцем, тому всі сердечні почуття проявляються у любові до всього живого. Коли ж відкривається найвища чакра Сахафара, яка також пов'язана із серцем, то поняття любов піднімається на найвищу ступінь. Воно виявляється в любові до Бога. Не дивно, що людина, яка стає ченцем, добровільно обіцяє не одружуватися, щоб нижчі чакри і їх вияви не перешкоджали любити Бога. Таким чином вона піднімається у вищі сфери розуму й свідомості. Туди, куди ми всі повинні прагнути.

Сім чакр-центрів свідомості людини і місця їх проекцій на його тіло.

Мал. 18. Сім чакр-центрів свідомості людини і місця їх проекцій на його тіло.

Цифрами позначені: 1 чакра Муладхара, 2 - Свадхістана, 3 - Маніпура, 4 - Анахата, 5 - Вішудха, 6 - Аджна, 7 - Сахафара

Якщо людина не прагне до вищого, у неї розвиваються в основному три нижчі чакри: статева (Муладхара), емоційна (Свадхістана) та інтелектуальна (Маніпура). Це чакри звичайних людей, яких на землі більшість. Вищі чакри тримаються на "голодному" пайку. Вони не розкриті і не підживлюються енергією. І якщо це буде продовжуватися постійно, то вищі чакри можуть покинути людину, і перейти до іншої, перспективної, спрямованої догори. А покинутий швидко деградує, скочується на рівень тварини... Це звичайно крайній випадок. На те й існує реінкарнація, щоби людська душа в новому народженні людини спробувала виправити свої помилки і врятувати себе від руйнації, зберігши свою індивідуальність.

Три нижчі чакри: 1, 2 і 3 пов'язані з фізичною, грубою природою людини. Вони утворюють її фізичну душу. Три вищі: 5, б, 7 - з духовною природою людини. Вони утворюють духовну душу. Чакра 4 (Анахата) встановлює рівновагу між фізичною і духовною природою людини. Символ її - зірка Давида. Знаючи частотні характеристики чакр, можна на них налаштовуватись навіть за допомогою звуків, кольорів, викликаючи певну реакцію. Це допомагає пояснити, чому, наприклад, бджоли завмирають при певному звуці, а кобри втрачають свою агресивність і підкоряються звукам флейти і тому, хто на ній грає; чому голубий колір, колір голубих препаратів приводить до умиротворення людини, до спокою, радує очі, а червоний - колір найнищої чакри Муладхари, колір крові, колір небезпеки і активності - сильно збуджує бика, веде революційні маси людей на битви... Це пояснює також те, чому сумбурна музика, важкий рок здатні пробудити в людині нижчі інстинкти, спрямовані на руйнування і пригнічення, а гармонійна музика Вівальді, Моцарта, Чайковського - покликати людину на подвиг, на самопожертву...

Кожна із семи чакр визначає поведінку людини і має відповідні графічні втілення. Так, чакра Муладхара уявляється у вигляді працелюбної мурахи.

Людина-мураха є справжнім трудягою землі. Вона відмінний фермер, сільськогосподарський працівник.

Поведінка людини з розвиненою чакрою Свадхістаною схожа на політ метелика. Людина-мете лик - надто легковажне створіння. Воно постійно шукає емоційні враження, розваги й насолоджується ними, як метелик нектаром. Секс - найдоступніше джерело емоцій для людини-метелика.

Поведінка людини з розвинутою чакрою Маніпурою подібна до мудрої кобри. Людина-кобра має розвинутий інтелект, вона - мислитель, творець, здатна до глибокого аналізу. Надмірне захоплення розумовою діяльністю знижує статеву потенцію у людини навіть у молодому віці. Це пояснюється тим, що енергія нижчих чакр йде не на сексуальні потіхи, а на розвиток інтелекту й свідомості. Стародавні вчення Індії радили людині, яка хотіла пробудити вищі чакри, займатись сексом лише для зародження нового життя. Для цього витрачалось декілька днів, інші дні року енергія нижчих чакр використовувалась для духовного розвитку, для підняття своєї свідомості у вищі сфери розуму.

Чакра Анахата асоціюється зі стрибком антилопи. Тільки стрибком можна подолати бар'єр, який розділяє і в той же час з'єднує чакри духовного світу із чакрами матеріального світу. Людина-антилопа може відірватися від землі, проникнути в духовний світ і знову повернутися на землю, як опору для наступного стрибка.

Чакра Вішудха уявляється павичем, який розгорнув свій чудесний хвіст-віяло. Людина-пава, яка змогла розбудити цю чак-ру духовного світу, також розквітає: її свідомість розширюється, можливості збільшуються, для неї стають доступними вищі сфери розуму й свідомості.

Чакра Аджна ("третє око") асоціюється із білим лебедем. Розкриття найвищої чакри (Сахафара) дає людині чисте знання, над-свідомість, виявляє її божественну суть. Людина уподібнюється сіянню полум'я свічки чи лампади і може виявити в собі божественні здібності.

Нижчі чакри можна пробудити бажанням. Процес енергооб-міну між чакрами і тонкими тілами людини йде сходинками, яким відповідає свій рівень енергії. За допомогою чакр людина перетворює могутню високочастотну енергію Космосу в низькі частоти, які може сприймати живий організм.

Якби не було ступеневого перетворення енергії Космосу, людина б згоріла, як це іноді буває при порушенні структури аури. Така пожежа виникає всередині кожної клітини людського тіла і він настільки сильний, що згоряє все до тла, навіть кістки! І лише купа попелу і жирної сажі - все що іноді залишається від людини. Ця загадка залишається нерозгаданою.

Три нижні чакри відповідають трьом нижчим сферам розуму і свідомості, трьом нижчим оболонкам: ефірній, астральній, ментальній. Вони утворюють фізичну душу людини. Три вищі чакри відповідають трьом вищим сферам розуму і свідомості, трьом вищим енергетичним оболонкам тіла людини. Вони утворюють духовну душу людини. Чакра Анахата е серединою і відповідає за рівновагу між духовними і матеріальними сферами.

Дехто [В. Бабин, 1999] вважає, що є ще й восьма чакра - це монада (мал. 19), початок всього, в т. ч. і людини. Вона розміщена поза тілом людини, над головою. Коли монада пробуджується, вона формує думку. Думка має природу вихору. Це первинний вихор психічної енергії. Він звернений вершиною до монади, а розтрубом - в простір. Це кришталева скринька, в якій збирається чиста інформація, знання, досвід, який буде нагромаджуватися в різних сферах розуму і свідомості. Тут формується її чиста духовна індивідуальність. Чому ми не бачимо сяючої наддуші? Процес творчості, збуджений монадою, не закінчується утворенням монадної душі чи наддуші із тонких духовних субстанцій - хвиль,

Людина в медитативній позі лотоса імітує тіло семиярусної піраміди.

Мал. 19. Людина в медитативній позі лотоса імітує тіло семиярусної піраміди.

Кожен ярус відповідає одній із чакр. Вони позначені ярусами і цифрами. Восьма чакра, в якій зливаються всі кольори чакр, розміщена над головою людини. її колір білий, іноді золотистого кольору. У піраміді восьмій чакрі відповідає храм, встановлений на вершині сьомого ярусу. Символічно він зображений у вигляді трикутника з цифрою 8 [цит. В. Бабин, 1999]

частин енергії, думки. Процес творення енергетичного каркасу людини продовжується й далі шляхом створення складніших хвиль, частинок, енергій. А творчою силою є космічні вихори.

Іноді знаходять аналогії між енергетикою пірамід і людини, яка медитує.

Біополе - це складне специфічне психофізичне поле, що існує довкола живих організмів і всередині них. Учені вказують на наявність електромагнітних та інших видів випромінювань, які заповнюють увесь світовий простір.

Енергія Космосу акумулюється біологічними об'єктами і, трансформуючись у біоенергію, бере участь у процесах їхньої життєдіяльності.

Біоенергія - це складний комплекс хвильових енергетичних процесів, які притаманні живим організмам і пов'язані з енергоінформаційним полем Всесвіту.

Людський організм, як і все існуюче, має енергетичні поля. Наукова назва їх - біоплазматичне поле енергії, пентанові польові структури. Біомеридіани і біоенергія невидимі.

Досліди свідчать, що існує певний біоенергетичний зв'язок між людиною і рослиною.

Аура (від грец. aura - віяння) - це прояв біополя, видимий за певних умов у вигляді променів, що світяться, або своєрідної оболонки довкола тіла людини, які мають певне кольорове забарвлення залежно від духовного, фізичного і психічного стану людини.

З незапам'ятних часів було відомо, що з людського тіла виділяється особлива субстанція, яка випромінює світло (світиться в темряві) і яку ми називаємо аурою.

Аура людини має 5-7 шарів енергетичної оболонки тіла, або сім шарів тіл різних за розташуванням, кольором, яскравістю, формою, текучістю, густиною і функціонуванням. Аура має певну яскравість, забарвлення (червоний, синій, жовтий) і може мати райдужне поєднання барв.

У творчої особистості аура має смарагдово-зелений колір. У людей із високою духовністю з'являється світлове кільце золотистого, блакитного чи білого кольорів, розташоване навколо голови таким чином, як це зображується на іконах з образами святих із німбом, що світиться.

За допомогою аури людина неусвідомлено спілкується з усією живою природою - тваринами, рослинами тощо.

Випромінювання зовнішнього середовища можуть деформувати ауру. Деформована аура є причиною сонливості, малоактив-ності, апатії, кволості, що виникають у людини.

Інтелектуальні та фізичні можливості людини значно залежать від параметрів її енергетичної оболонки.

Зміцнити ауру людини можна за допомогою загартовування, аутогенного тренування, масажу, харчування, а також духовно-морального удосконалення.

У кожної людини є своє локальне енергетичне поле, яке взаємодіє з іншими локальними полями та енергетикою довкілля. Навіть наші думки певною мірою змінюють структуру простору.

Біополе людини - це сукупність енергетичних частот, на яких працюють різні органи тіла. Кожна людина має свій колір біополя, який залежить від місця проживання, стану здоров'я тощо [Я. Божик, 1993].

Зображення аури можна знайти в храмах Індії і Цейлону, Єгипту, Греції, Мексики, Перу, в японських буддійських книжках задовго до виникнення християнства. Так, ідея наявності навколо тіла якоїсь хмаринки, яка здатна світитися, - аури - дуже давнього походження. Зокрема, відомий лікар XI століття Парацельс писав: "Життєва сила міститься не тільки в людині, вона виходить з неї у вигляді радіальних променів і може впливати на інший об'єкт на відстані. Ця дія може бути отруйною або навпаки".

По-справжньому вивчення феномену аури почалось лише з 1911 року, коли лікар В. Юлнер (Англія), розглядаючи пацієнтів через кольоровий скляний екран, випадково виявив промені шириною близько 6 дюймів, які з'являлися у більшості осіб.

Описати ауру мовою фізики вдалося біологу з Кембріджа 0. Бенгалу. Він зробив два важливі відкриття. Встановив, що на ауру впливає магнітне поле (це підтверджує її матеріальне походження), і довів, що за певних умов енергетичне світіння можна спостерігати неозброєним оком.

Вперше відкрив спосіб візуалізації біоенергетичної оболонки навколо живої матерії російський вчений Д. С. Кірліан. "Ефект Кірліана" полягає в тому, що за допомогою спеціальних пристроїв зображено світіння біоплазми навколо щойно зірваного листка кропиви (мал. 20), а також великого пальця людини.

Отже, все живе оточене матеріальними енергетичними оболонками, що підтверджено не тільки ефектом Кірліана, але і спостереженнями великої кількості людей у всьому світі, які володіють здатністю бачити ауру людини і за її виглядом проводити діагностику. Це ж підтверджено фотографуванням.

Для реєстрацій тонких енергій використовують апаратуру:

- "кірліан", яка реєструє ауру людського тіла і показує її у вигляді свічення на екран комп'ютера;

- "медіс-фоль" призначена для виявлення характеру і інтенсивності енергій в меридіанах і чакрах людини;

- "варікард" визначає найтонші характеристики пульсу людини, які змінюються при зміні енергетики організму.

Фото зі світінням біоплазми навколо щойно зірваного листка кропиви

Мал. 20. Фото зі світінням біоплазми навколо щойно зірваного листка кропиви

Аура - це енергетичне поле, яке оточує будь-яку матерію. Все, що має атомну структуру, буде мати енергетичне поле, спричинене електромагнітними енергетичними вібраціями електронів і протонів. Атоми живої матерії є активними і вібруючими. З цієї причини легше відчувати енергетичні поля дерев, рослин, тварин і людей.

Аура людини - це енергетичне поле, яке оточує її фізичне тіло. Вона об'ємна. У здорової людини вона нагадує яйцеподібну оболонку.

Німб (сяйво навколо голови) є традиційним для художніх зображень стародавніх митців. Еманацію (витікання, випромінювання) навколо голови найлегше виявити. Чим здоровішими ви є, чим духовнішими стаєте, тим сильнішими є світлові еманації від фізичного тіла. Німб часто розглядають як знак духовного осяяння (мал. 21).

У цьому аспекті цікаво розглянути туринську плащаницю. Незрозумілим є два питання:

- як виникло зображення лиця на похоронному полотні, в яке, за переказами, було загорнуто тіло Ісуса Христа?

- чому зображення на плащаниці негативне?

Німб

До усвідомлення таких таїнств наблизилась сучасна наука, яка розглядає організм як відкриту систему, яка обмінюється із довкіллям речовинами, інформацією і енергією. Найновіші дослідження свідчать, що людська аура складається із сітки нерозшифрованих поки що випромінювань, які можуть бути сфотографовані в полі надвисоких частот ("Ефект Кірліана") і ще точніше в мікролептичному потоці, який збуджується ультрафіолетовим опроміненням. Аура, чи квантова голограма, яку спостерігають ясновидці і яка реєструється на кольорових фото, залежить від ступеня духовного розвитку суб'єкта. Таким чином, кожна людина носить із собою свої духовні досягнення. Аура недалекоглядної людини містить сірі, безколірні і темні фарби, якими виражаються її примітивні пристрасті і емоції.

Аура думаючої і духовно розвинутої людини відрізняється світлоносним випромінюванням довкола обличчя і голови. Обличчя блищить і сяє всіма кольорами веселки у вигляді своєрідного німба. Про це збереглося немало свідчень в літописах і писаннях про життя святих.

За допомогою комп'ютера американські дослідники туринської плащаниці відтворили живе обличчя Христа (мал. 22). Це стало безпрецедентним науковим чудом.

Вчені вважають, що тисячолітніми носіями живого обличчя Христа в плащаниці могли бути або світломовна матерія, яка складається із упорядкованих кварків і глюонних полів, або молекули води, що зникли з тканини, але здатні до безтермінового зберігання пам'яті.

Форма, розмір, колір і чистота кольорів - все це вказує на певні особливості вашого фізичного, емоційного, ментального і духовного стану.

Мал. 22. Зображення лику людьми. Христа, одержане за допомогою комп'ютера

Існує низка енергетичних полів, які оточують фізичне тіло і випромінюються ним. Вони включають світлові, теплові, звукові, електричні і магнітні поля. Сучасна наука може їх виміряти і доводить, що людське тіло - це енергетична система. Сила та інтенсивність енергетичних полів е різною в кожної людини. Тобто, кожна людина має власну унікальну частоту.

Коли частота вашої аури близька до частоти інших, то існує природний взаємозв'язок. Ви легше вступаєте в контакт з такими

Зустрічаються люди, частота гою комп'ютера аури яких сильно відрізняється від вашої. Це може призвести до миттєвої ненависті до цієї людини, відчуття ніяковості, роздратування тощо.

Відповідним тренуванням можна навчитись регулювати і змінювати частоту вашої аури. Тоді ви зможете гармонійніше і легше пристосовуватись і спілкуватися з іншими людьми.

Завдяки сильним електромагнітним властивостям аури ви постійно випромінюєте і поглинаєте енергію. Завжди при контакті з іншими людьми відбувається енергетичний обмін. Ви можете щось віддавати (електричний аспект) і щось поглинати (магнітний аспект). Чим більше людей, з якими ви контактуєте, тим більший енергетичний обмін (мал. 23).

Доведено, що за розмірами, формою, кольором та інтенсивністю аури можна довідатися про рівень інтелекту, про емоційний і фізичний стан людини. Так, у закоханих випромінювання рук тягнеться одне до одного, а у антипатичних людей відштовхується.

Енергетичне поле людини може також взаємодіяти з енергетичними полями тварин, рослин, мінералів та іншими полями. Зокрема, перебування на природі зрівноважує і очищає вашу ауру.

Енергетичний обмін через взаємодію аур

Мал. 23. Енергетичний обмін через взаємодію аур

Дерева володіють дуже динамічними енергетичними полями, які активно взаємодіють з енергетичним полем людини. Кожне дерево, як і кожна людина, має свою унікальну частоту. В результаті цього вплив різних дерев є різним. П'яти-десятихвилинний відпочинок під вербою знімає головний біль. Сосна очищає енергетичне поле людини. Вона поглинає і відтягує негативні емоції (особливо відчуття провини) із аури людини. Пам'ятаймо також те, що енергія, яка випромінюється різними кристалами чи камінням, легко поглинається енергетичними полями людини.

Виявляється, що, гладячи свійських тварин, ми сприяємо зменшенню кров'яного тиску. Це зрівноважує ауру і стабілізує фізичну, емоційну, ментальну і духовну енергію.

Ваша аура буде залишати свій відбиток на всьому, з чим взаємодіє. Це може бути інша людина, частина оточення або навіть предмет. Чим триваліший і тісніший контакт, тим сильнішим буде такий відбиток. Електромагнітний аспект вашої аури намагнічує певні предмети і конкретні місця. Якщо ви звикли сидіти на певному кріслі, то залишаєте сліди вашої енергетики навколо нього. Багато людей може спати лише у власному ліжку. Період звикання до нового дому, ліжка, одягу тощо - це час, який потрібен вашій аурі, щоб намагнітити і ввести у гармонію з вашими енергетичними частотами нове оточення чи предмет.

Ковдра чи улюблена м'яка іграшка дитини буде намагнічена енергією її аури. Контакт з такою іграшкою дозволяє дитині перезарядитися, зрівноважити свої енергетичні поля. Тому після активного дня дитина заспокоюється, обійнявши улюблену іграшку. Вона черпає запас енергії, нагромаджений у цій іграшці. Аналогічно відбувається енергетичний обмін з ковдрою, якою вкривається дитина.

Зчитуванням вібрацій предметів (результат взаємодії аури індивіда з предметом) займається наука психометрія.

Щоб довести вплив енергетичного поля на фізичне тіло, використовують вправу "Відштовхування і притягування до себе аури" [Т. Ендрюс, 1998]. Вправу виконують так:

- попросіть товариша стати до вас спиною;

- відійдіть на 50-100 см від нього, станьте обличчям до його спини і простягніть вперед руки;

- поволі витягніть руки, наче хочете відштовхнути уявну стіну;

- витягнутими руками зробіть рух на себе, наче притягуєте до себе уявну стіну;

- повторіть рух: штовхайте або тягніть - вперед і назад. Рух повинен бути повільним і обережним;

- оскільки аура є динамічною частиною всієї енергетичної системи, її відштовхування і притягування змушує гойдатись фізичне тіло;

- це призведе до того, що тіло вашого товариша буде гойдатись вперед і назад;

- для реєстрації розгойдування можна запросити ще одну людину - спостерігача.

Для посилення чутливості до вторгнення у ваше енергетичне поле, виконуйте вправу "Детектування вторгнення в ауру":

- станьте спиною до стіни, розслабтесь, закрийте очі;

- ваш партнер повинен стати коло протилежної стіни;

- партнер повинен поволі і тихо наближатись до вас (на один крок з паузою), доки ви не зможете відчути його у своєму енергетичному просторі;

Вимірювання межі аури

потренуйтесь у відчуттях, коли партнер підходить до вас із різних сторін. Чи легше відчуваєте енергію двох партнерів, які рухаються одночасно?

Як навчитися бачити ауру, можна довідатись з монографії Т. Ендрюса "Мистецтво бачити і тлумачити ауру" [1977].

Є багато нових електронних пристроїв, якими можна виміряти енергетичне поле навколо людського тіла, але скористатись ним може лише обмежена кількість людей. Проте величину і колір аури можна виміряти за допомогою простих приладів: лози (рамки) і вагаделка (маятника). Обидва ці інструменти допоможуть вам зв'язатися з вашим підсвідомим розумом. Підсвідомий розум сприймає кожну взаємодію із зовнішніми енергіями.

4.5. Біополе людини. Чакри
Як виміряти ауру іншої людини?
Колір аури
4.5.1. Чакри і схильність до діяльності
4.5.2. Гармонізація за енергетичними чакрами
4.6. Біоенергетичний вампіризм
4.7. Енергетика житла
4.8. Позитивний вплив церкви
4.9. Енергоінформаційне поле дзеркала
4.10. Ризик чатує у власній домівці
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru