Стимуляція здоров'я та інтелекту - Чепига М.П. - 4.14. Високоенергетичні аероіони від "Люстри Чижевського"

У 1920-х роках XX століття біофізик О. Л. Чижевський ставив цікаві досліди над мишами. їх поміщали в герметичну камеру і пропускали туди повітря через ватяний фільтр. Через 5-10 днів тварини ставали млявими як при авітамінозі, а через деякий час гинули. Це явище Чижевський назвав аероіонним голодуванням. На ваті залишались від'ємні аероіони.

Відомо, що морські бризки, гірське повітря, хвойний ліс - все це вгамовує наш аероіонний голод від'ємними аероіонами, а кондиціонери в міських квартирах роблять повітря "мертвим". Тому Чижевський і створив перший у світі аероіонізатор (фото 4). Від цієї "Люстри Чижевського" відходили сильні потоки від'ємнозаряджених лікувальних аероіонів.

На птахофабриках і фермах, де використовували "Люстру Чижевського", зросла продуктивність, знизились витрати корму, птахи і тварини менше хворіли. Людям також знадобилася ця елект-роеффлювіальна люстра для лікування від багатьох недугів.

Але існують і позитивно заряджені аероіони. Це іони вбивці, вони несуть

Модель

хвороби і повільну смерть. їх багато біля екранів телевізорів і комп'ютерів. Як ракова пухлина, вони з'їдають залишки лікувальних від'ємних аероіонів в повітрі. Лише сильний потік від'ємних аероіонів від "Люстри Чижевського" може нейтралізувати іонний смог.

Закордонні аероіонізатори генерують низькоенергетичні аероіони, які не доходять до легень. У Москві, враховуючи технологію Чижевського, розпочали виробляти справжні "Люстри Чижевського" - "Элион-132". "Люстра Чижевського" має всестороннє використання. В одній із шкіл підвісили "Люстру Чижевського" і успішніть зросла, діти хворіли у 10разів менше. Нею успішно лікують бронхіальну астму, бронхіт, гіпертонію, радикуліт, нерви... Винахід Чижевського - золотий фонд науки.

4.15. Особливості взаємодії електромагнітних полів з біооб'єктами

Планета Земля має своє магнітне поле. Про те, що магнітне поле Землі впливає на організм людини зауважили давно. Магні-тотерапія була відома ще в Стародавньому Єгипті, Китаї, а в Європу її завезли араби.

Магнітне поле Землі впливає на все живе (і неживе) і вільно проникає без енергетичних втрат через глибини океанів і морів, товщину земної кори і є невидимим і постійно діючим каналом зв'язку між Землею і Космосом. Наочно вплив магнітного поля зауважується при переміщенні літаком із однієї широти в іншу з іншими магнітними (і не тільки) характеристиками.

На новому місці необхідно 2-3 дні для перебудови магнітних (і інших) характеристик людини в нових для неї геомагнітних умовах.

В організмі здорової людини полярність певних зон її тіла знаходиться в рівновазі. Наприклад, відомо, що кожен із пальців рук має свою полярність; мізинець - позитивну, безіменний - від'ємну, середній - позитивну, вказівний - від'ємну, а великий - нейтральну. Копчик має максимально від'ємну полярність в порівнянні із будь-якою точкою хребта. Максимально позитивно заряджена зона - центр чола і основа потиличної кістки у верхній частині шийного відділу хребта. Від'ємний полюс - на ямці підборіддя, на пупку, позитивний - на шиї, в ділянці горла.

Симетричне, гармонійне розміщення позитивних і негативних зарядів - це ознака здоров'я. В сучасних умовах ми постійно намагнічуємось, гармонізація магнітного поля людини порушується. Цивілізація відірвала людину від контакту з землею, із її магнітним полем. Ми ходимо по асфальту, носимо взуття на платформі і синтетичний одяг, живемо і працюємо в багатоповерхових будинках, на нас впливають електромагнітні випромінювання винаходів XX століття, мало буваємо на природі, не ходимо босоніж по землі. Наші будинки будують без врахування геопатогенних зон. У результаті організм знаходиться в стані пере-поляризації, на голові виникає надлишок "+", а на ногах -

При перемагнічені організму кров змінює свої електромагнітні характеристики, що викликає закупорювання мікросудин і порушення мікроциркуляції в тканинах організму, порушення живлення тканин, розвиток різних захворювань. Це пояснює деякі релігійні ритуали. Вони є не чим іншим, як прикладом рівномірного розподілу зарядів (ритуал хрещення в християнстві, у буддистів - поклони, щоб доторкнутись головою до землі).

Ще Чижевський зауважив, що послаблення магнітного поля скорочує життя піддослідних щурів. У наші дні група ростовських дослідників (Л. Горковин, Б. Квакина і М. У колова) виявили, що двомісячний вплив відповідниммагнітним полем на мозок піддослідних тварин різко омолодив їх, посилив рухливість і бадьорість.

З розвитком техніки, крім природних джерел електромагнітних полів (БМП), у великому обсязі з'являються технічні - телевізори й електробритви, лампи й холодильники, мікрохвильові печі, радарні станції, постійно зростає кількість телевізійних та радіостанцій, які випромінюють хвилі від середніх до ультракоротких, виникають мільйони радарних пунктів управління на дорогах і в автомашинах, застосовуються ВЧ й НВЧ-енергія в різноманітних виробництвах, при будівництві й ремонті доріг, штучні супутники опромінюють нашу планету з космічного простору. Слід додати сюди й радіаційне випромінювання в тих місцях, які найбільше постраждали від аварії на Чорнобильській АБС. Людство живе в так званій "хвильовій ванні", інтенсивність полів якої в мільйони разів перевищує інтенсивність природних полів, тому все складнішим стає процес їх кількісної оцінки.

Майже неможливо передбачити наслідки цього електромагнітного впливу на наше здоров'я. Але оскільки сучасне буття людини неможливе без цих, технічних засобів, необхідно шукати шляхів захисту організму від впливу хвильового випромінювання.

Чим коротші випромінювання, тим вони більше енергонасичені. Тому нижче певного порога довжини хвилі вони мають загрозливий характер: можуть іонізувати атоми й молекули в клітинах організму й призвести до хаотичних станів біохімію клітин. Електромагнітні коливання з більшою довжиною хвилі, хоча й не створюють іонів, можуть привести в рух молекули в клітинах організму. Внаслідок їх тертя виділяється тепло, організм розігрівається з середини, а наші температурні датчики-рецептори шкіри не в змозі стати на перешкоді всього цього, бо містяться в поверхневих прошарках шкіри. Крім того, ЕМП викликають перешкоди в біострумах організму.

Так званої проблеми резонансних біоефектів, за твердженням Ю. Г. Григор'єва [1996], тісно торкається гіпотеза про можливий інформаційний вплив (чи дію) ЕМВ. Під керівництвом академіка Н. Д. Дев'яткова було організовано широкий спектр досліджень електромагнітних випромінювань у мм-діапазоні, на основі яких сформульовано ряд, на наш погляд, важливих висновків, зокрема спостерігається ефект "запам'ятовування" організмом впливів ЕМВ.

Як вважає К. А. Іванов-Муровський [1977] біологічну дію й роль ЕМВ й ЕМП в організмі слід розглядати не тільки з позиції енергетичних ефектів, але й з погляду інформаційної взаємодії з біологічними підсистемами.

Перш за все мається на увазі група хворих алергетиків, у яких може розвинутись гіперчутливість до електричних полів. Такі хворі можуть навіть втратити свідомість під час блискавки чи при русі вздовж або під лініями електропередач. Подальші дослідження [R. Chey, J. Monro, С. Smith, 1986] підтверджують наявність гіперчутливості в деяких алергетиків уже до міліметрового ЕМВ при низькому ГПМ порядку 1-4 мк Вт/см2.

Таким чином, було продемонстровано виключно високу сприйнятливість окремих людей, які страждають алергією, до електричних та електромагнітних полів у певних режимах модуляції.

Отримані результати дають змогу В. Н. Ласко, Н. К. Сластьоновій, В. П. Чернову [1994] стверджувати про можливість відтворення фармакологічних ефектів спазмолітиків на ЦНС тварин при дії модульованого БМВ. Науковці використовували модуляцію, яка нав'язується головному мозку за допомогою біоритміки у сігма- і тета-діапазонах. В іншому керованому експерименті були отримані результати, які показують можливість придушення умовних рефлексів у щурів під впливом мм-ЕМВ слабкої інтенсивності [В. П. Чернов, С. В. Шиврін, Н. К. Сластьонова, 1994].

Над моделюванням захисту біооб'єктів від електромагнітних полів штучного та природного походження успішно працюють Ю. Чубайдумаєв і Ю .Човнюк [2002].

В низці наукових публікацій було розглянуто результати досліджень з мм-ЕМВ, безпосередньо спрямованих на оцінку рівня небезпеки для людей побутової техніки і засобів зв'язку. Фінськими вченими L. Miro, R. de Seze, P. Fabbro на добровольцях було проведено серію досліджень з оцінки впливу модульованого ЕМВ стільникового телефону на їх гормональний стан. Умови дослідження: несуча частота - 900 мГц; модуляція - 217 Гц; користування телефоном 2 год. на день протягом п'яти діб; тривалість експерименту - чотири тижні. При статистичній обробці було виявлено деякі зрушення в гормональній системі, що свідчить про включення компенсаторних процесів.

Дослідження А. В. Горбунової, М. М. Расулова, Н. В. Петрової, В. В. Португалова [1984] показали, що мм-ЕМВ впливає на досліджуваних тварин, які перебувають у стані емоційного стресу.

Для створення індивідуальних засобів захисту застосовуються екрануючі та поглинаючі матеріали, такі як металева фольга, сіткиметалеві, оксидні та інші покриття, феритові матеріали діелектрики, полімери та інше. Проведені дослідження фахівцями всього світу довели, що найефективнішими є композиційні захисні матеріали, які складаються з декількох прошарків, кожний з них має певну діелектричну та магнітну проникність, і в сумі вони створюють цілий ряд специфічних властивостей, що дають змогу конструювати надійну, зручну і гігієнічну систему одягу та взуття.

У 1997 році С. П. Сітько, КХ А. Скринник, С. Н. Перегудов, А. Ф. Яненко провели дослідження електромагнітних властивостей й випромінюючої здатності деяких природних матеріалів, які найчастіше зустрічаються у виробничих приміщеннях, транспорті, на вулиці, в місцях відпочинку людей.

У порядку зростання рівня випромінювання матеріали розташувались таким чином:

1) пісок - рівень випромінювання при нагріванні до 60 °С збільшився на 12 дВ, крутизна зростання характеристики випромінювання ВВЧ ЕМВ - 0,30 дБ/°С;

2) мармур білий - рівень випромінювання - 14 дБ, крутизна характеристики - 0,85 дБ/°С;

3) цегла червона та гіпс - рівні випромінювання - 15 дБ, крутизна характеристики - 0,4 дБ/°С;

4) граніт сірий та чорний - рівень випромінювання - 19 дБ, крутизна характеристики - 0,5 дБ/°С;

5) дошка соснова - рівень випромінювання - 19 дБ, крутизна характеристики - 0,5 дБ/°С;

в) ракушник - рівень випромінювання - 21 дБ, крутизна характеристики - 3,52 дБ/°С.

Рівень випромінювання досліджуваних матеріалів при нагріванні до 50-60 С більший від рівня випромінювання ВВЧ хвиль електромагнітного поля самої людини у 5-10 разів. Вид випромінюваного сигналу - шумовий, неполяризований.

Таким чином, досліджувані природні матеріали мають різну випромінюючу здатність у мм-діапазоні електромагнітних хвиль, і це необхідно враховувати при їх використанні чи при знаходженні людини в їх оточенні й діючих температурних градієнтів.

Можливо, що незабаром з'явиться новий науковий напрям у будівельній екології, виробництві будівельних матеріалів та конструкцій, який буде досліджувати, аналізувати, синтезувати нові вироби з урахуванням, енергоінформаційного впливу ВВЧ електромагнітних полів, а також здійснювати моніторинг, моделювання та створення захисту від електромагнітних полів квазіоптичного діапазону (мм-діапазону), що можуть впливати шкідливо на людину, яка проживає в помешканні, збудованому з типових будівельних матеріалів, й такому, що не має відповідного захисного покриття.

До недавнього часу для корекції магнітного поля використовувалися магнітні браслети, магнітні протирадикулітні пояси, мані-тофори, апарати магнітотерапії (Лукаб-Магнатор), електромагніти.

4.15. Особливості взаємодії електромагнітних полів з біооб'єктами
4.16. Використання енергетики коштовних каменів для стимуляції здоров'я та інтелекту
Програмування кристалів
4.17. Енергоінформаційні проекції
4.18. Енергія думки матеріалізується. Фантом
4.20. Дематеріалізація
4.21. Магія та енергетика символів
Ефект форми
4.22. Енергія форми
Магічні знаки. Амулети. Талісмани
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru