Стимуляція здоров'я та інтелекту - Чепига М.П. - 5.4. Цікаве про піраміди

Вже давно виявилось, що пірамідні побудови характерні не лише для єгипетської цивілізації. їх знаходять і в інших регіонах планети - на континентах і островах, навіть на глибинах.

Піраміди є і на Канарських островах. Найбільш відомі дві східчасті піраміди висотою до 10 м на острові Тенеріфі. їх будівництво пов'язують із корінними жителями островів гуанчами, світловолосими, високорослими, з голубими очима. Можливо це були нащадки атлантів? Вигляд пірамід вказує на зв'язок Стародавнього

Єгипту із державами Центральної Америки. Нещодавно віднайдено піраміди, подібні до американських, в Китаї у провінції Шен-сі (понад 100). Є піраміди і на території Казахстану. Тут, на захід від Аральського моря, у безводному і важкодоступному районі знаходиться плато Устюрт. Як і плато Наска в Південній Америці, воно вкрите старовинними зображеннями, які мають вигляд гігантських знаків і фігур диких тварин. їх можна побачити лише з висоти. Картосхеми району, як це зроблено на плато Наска, немає. Тут є десятки пірамідальних споруд, складених із необроблених валунів, а віддаль до найближчого кар'єру - понад 200 км.

На Корейському півострові на рівнині Тунгоу також є східчаста піраміда (Чінгунчхон) з камерою для поховання з оброблених блоків. Довжина однієї сторони основи - 60 м. Є піраміди чи їх залишки і в інших районах Азії: в Індії, Пакистані, Індонезії, Мальдівських островах, але все це поодинокі будівлі, розкидані на великій території. За кількістю пірамід (більше 80) на невеликій площі - першість за Єгиптом, не дуже відстає і Китай, але все ж рекордсменом за кількістю і габаритами пірамід поки що залишається американський континент. Як правило, всі піраміди мають квадратну основу і чотири сторони. А ось на Марсі, якщо аналізувати фотографії американських міжпланетних зондів, поряд із чотиристоронніми пірамідами є також п'ятисторонні і навіть спіральні (мал. 46) [В. Бабін, 1999]. Дивують і розміри деяких марсіанських пірамід, які перевищують піраміду Хеопса в п'ять і більше разів! Наприклад, довжина основи п'ятисторонньої піраміди близько 3 км і приблизно така ж висота.

Найпоширеніша форма земних пірамід - східчаста. Правильні, як великі піраміди в Гізі, будували рідко. Основне місце їх розташування - Єгипет (мал. 47). Ще рідше будували "ламані", тобто такі, які мали різну геометрію на різній висоті. Наприклад, Боробудур в Індонезії (мал. 48). В останні два тисячоліття широко ви-

Піраміди Марса

Великі піраміди Хеопса, Хефрена і Мікеріяа.

Мал. 47. Великі піраміди Хеопса, Хефрена і Мікеріна.

Вигляд з півдня. На передньому плані видно три пірамідки - супутники піраміди Мікеріна. Дві з них східчасті

користовувалися стилізовані піраміди і споруди, які за формою відрізняються від класичних, але дещо подібні до них енергетикою. Серед них можна виділити куполоподібні чи майже куполоподібні дагоби і ступи, численні східчасті пагоди (див. мал. 48), а також культові і громадські споруди з купольними дахами (мал. 49).

Дев'ятисхідчаста піраміда складної форми Боробудур на острові Ява (Індонезія).

Мал. 48. Дев'ятисхідчаста піраміда складної форми Боробудур на острові Ява (Індонезія).

У неї перші шість східців мають квадратну форму з великими виступами, а три верхні - круглу. Чотири сходових марші утворюють хрест

Культові споруди з купольними дахами

5.5. Виготовлення домашніх пірамід

Побутові піраміди справа недалекого майбутнього. На заході вже багато фірм розпочали виготовлення побутових пірамід із різних матеріалів, різних конструкцій, аж до складних - на зразок наметів і парасоль. Вчені, які досліджують вплив геометричних форм на живий організм, відзначають негативний вплив житлових будинків квадратно-прямокутної форми. І навпаки, найкращий вплив виявляють в будівлях із гострими дахами. Між іншим, особливими властивостями володіють культові споруди - церкви, собори, буддійські храми, які створюють навколо себе екологічно чисте і енергетично сильне біополе. Цікаво, що житла народів центральної Азії - юрти - мають форму пірамід.

Настав час, коли архітекторам необхідно подумати над створенням принципово нових будівель із врахуванням їх впливу на здоров'я людини. Наприклад, в Бразилії розпочато будівництво нових пірамідоподібних будинків. Ентузіасти пропонують проект будівництва пірамід в Москві для покращення енергетики і оздоровлення громадян.

5.5. Виготовлення домашніх пірамід
Феномен пірамідальних конструкцій
5.6. Використання пірамід
Пірамідальна вода
5.7. Використання енергії пірамід
Використання енергії піраміди для імпритінгу частот лікувальних засобів
5.8. Нейтралізація шкідливої інформації продуктів харчування і різних предметів
5.9. Джерело молодості
5.10. Магічний Грааль
5.11. "Золотий перетин"
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru