Педагогіка вищої школи - Ортинський В.Л - Пошук інформації.

Для керування програмою зазвичай використовують Панель інструментів, яка містить:

• навігаційні кнопки Вперед та Назад для завантаження раніше відвіданих сторінок;

• кнопку Остановить для зупинення завантаження сторінки;

• кнопку Обновить для перевантаження сторінки;

• кнопку Домой для завантаження стартової сторінки (зазвичай найчастіше відвідувана сторінка, з якої починається робота браузера);

• кнопку Поиск для здійснення пошуку інформації (використовують рідко);

• кнопку Избранное для роботи з нотатками (записи адрес сторінок, до яких плануємо повертатися);

• кнопку Журнал для ведення протоколу сторінок, що їх відвідували раніше;

• кнопку Пошта для переходу до поштового клієнта;

• кнопку Печать для роздрукування матеріалів та інші.

Особливе місце належить полю Адрес. Його використовують для ведення WЕВ-адрес сторінок, які потрібно завантажити. Зазвичай адреса WЕВ - сторінки має такий вигляд http://wvw.livs.lviv.ua (адреса сторінки Львівського державного університету внутрішніх справ). Якщо у полі Адрес ввести зазначену адресу та натиснути кнопку Переход, що поруч із полем, то буде завантажено вищезгадану сторінку ЛьвДУВС.

Пошук інформації.

Оскільки Інтернет - це гіпер-простір збереження фактично безмежної кількості інформації, важливим є уміння віднайти в ньому потрібну інформацію. Для цього використовують пошукові служби. Однією з найпопулярніших є пошукова служба Google. Для завантаження її в полі Адрес необхідно ввести адресу www.google.com.ua. Після завантаження сторінки пошукової служби Google у полі запиту вводять ключові слова пошуку, наприклад Институт психологии (російською мовою). Після натиснення кнопки Пошук Google ми отримаємо результати пошуку: якщо було зафіксовано прапорець сторінки з України, отримаємо 260000 сторінок, що вміщують вищезазначені ключові слова; якщо було зафіксовано прапорець веб, то результат пошуку становитиме на сьогодні 1420 000 сторінок, оскільки в першому випадку ми обмежили пошук тільки в межах України, а в другому не обмежували.

Аналогічно здійснюється пошук за іншими ключовими словами. Важливо усвідомити, що результат пошуку значною мірою залежить від коректності ключових слів.

Отримані результати пошуку подано у вигляді списків по іо позицій на сторінку. Кількість сторінок наведено наприкінці першої сторінки результатів пошуку. Для переходу на віднайдені сторінки використовують гіперпосилання.

Гіперпосилання - це підкреслена частина тексту, графічного зображення та інших об'єктів, якщо навести на них курсор мишки, він із стрілки перетворюється на умовне зображення людської руш. Це означає, що натискання на ліву клавішу мишки в цьому місці призведе до завантаження вибраної сторінки, до якої адресує це гіперпосилання. Для прикладу, якщо ми наведемо курсор мишки на текст Институт психологии им.Г.С.Костюка (перший у результатах пошуку), то замість вікна з результатами пошуку буде завантажено сторінку Інституту психології ім. Г. Костюка за адресою http://psy-science.kiev.ua/PsDomRu.htmi.

Для завантаження необхідної сторінки в окремому вікні необхідно на гіперпосиланні натиснути праву клавішу мишки та вибрати опцію Открыть в новом окне. Завантажиться ще одне вікно Internet Explorer з відображенням зазначеної сторінки, а вікно з результатами пошуку Google збережеться. На панелі завдань з'являться два вікна Internet Explorer, перемикаючи які, можна успішно працювати з різними сторінками.

Іншим за популярністю інтернет-сервісом є електронна пошта або e-mail. Ця послуга дає змогу листуватися з найвіддаленішими куточками нашої планети із надзвичайною швидкістю. Для цього використовують програму-кліент OutlookExpress або аналогічні.

Найчастіше вживаними елементом інтерфейсу програми є панель інструментів. На ній переважно використовують такі командні кнопки:

• Создать сообщение - використовують для підготовки листа;

• Ответить отправителю - використовують для відповіді на вибраний лист;

• Ответить всем - використовують для відповіді на декілька листів одночасно;

• Переслать - пересилання листа за іншою адресою;

• Печать - щоб роздрукувати зміст листа;

• Удалить - використовують для знищення листа;

• Доставить почту - здійснює процес пересилання повідомлень, що зосередженні в папці Отправленные;

• Адресная книга - дозволяє опрацьовувати адресну книгу.

Робоче поле програми поділено на три частини: Панель папок вміщує папки Входящие для збереження вхідної кореспонденції, Исходящие для збереження вихідної кореспонденції, Отправленные для збереження копій

відправлених адресатам листів, Удаленные для збережен ня знищених листів, Черновики для збереження незавер шених листів.

Область сообщений відображає повідомлення, які мі стяться у вибраній папці;

Область просмотра відображає зміст листа, вибраного в Область сообщений.

Контрольні запитання та завдання:

Що таке самостійна робота студентів?

Які види самостійного учіння студента використовують у

вищій школі?

Яка роль науково-педагогічних працівників в оволодінні студентами методикою самостійної роботи? Розкрийте методику самостійної роботи студента лід час лекційного заняття та відпрацювання лекції. У чому полягає самостійна підготовка студента до семінарських, практичних і лабораторних занять? Розкрийте методику самостійної підготовки студента до модульного контролю, заліків та іспитів. Яка методика праці студента з навчальною та науковою літературою ?

Охарактеризуйте різні види читання. Які види записів прочитаного має робити студент у процесі самостійного навчання?

Розкрийте алгоритм користування Інтернетом.

3.7. Поняття контролю навчальної діяльності студентів: функції, принципи організації, види та форми
Контроль та оцінка.
Види та форми контролю.
3.8. Оцінка й оцінювання у вищій школі, засоби діагностики
Засоби діагностики навчання у вищих навчальних закладах.
Розділ 4. ВИХОВАННЯ У ВИЩОМУ НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ
4.1 Становлення та розвиток виховання
4.2. Суть, зміст і завдання процесу виховання у вищому навчальному закладі
4.3. Студент і студентська група як об'єкти педагогічного процесу
Виховання і процес соціалізації.
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru