Сучасні різновиди туризму - Кляп М.П. - Модний туризм

Модний туризм - це різновид туризму, пов'язаний з найпопулярнішими напрямами відпочинку, що сформовані побажаннями туристів.

Чому подорожі називаються "модними"? Відповідаючи на це питання, треба згадати слова відомої Коко Шанель: "Модно те, що Вам пасує".

10 найновіших напрямів в модному туризмі, згідно з дослідженням журналу Forbes:

1.Турбота про навколишнє середовище. Згідно з дослідженням, мільйони туристів під час відпочинку віддають перевагу чистому навколишньому середовищу. Індустрія туризму щосили прагне підлаштуватися під нові вимоги.

2. Готелі-вілли. У туристів став дуже популярним відпочинок на приватних віллах, і навіть крупні багатозіркові готелі в гонитві за клієнтами почали будувати свої вілли.

3. Подорожі на приватних літаках. Для забезпечених туристів комерційні рейси стають минулим днем, адже їх більше хвилює власний комфорт, ніж вартість перельоту.

4. Сімейні подорожі. Експерти з туризму вважають, що сумісний відпочинок різновікових членів однієї сім'ї стає все більш популярним. Це напрям, який вже отримав назву "сумісне", як очікується, розвиватиметься найближчим часом. Чому? Та просто деяким людям все частіше хочеться проводити час зі своєю сім'єю.

б. Оренда яхт. Забезпеченим туристам подобається орендувати на час відпустки розкішні яхти. У міру того, як росте список зручностей на борту - на зразок джакузі на палубі, плазмових телевізорів в кают-компанії, величезних двоспальних ліжок в каютах, суперкухарів, які готові зробити послугу гурманам, зростає і кількість охочих скористатися всіма цими задоволеннями. До того ж, у будь-який момент мандрівники можуть за власною примхою змінити маршрут і це всім дуже подобається.

6. Подорожі без дітей. Туристи далеко не завжди в захваті від присутності поряд чужих (та і своїх) дітей, тому і з'явилися готелі та ресторани "тільки для дорослих".

7. Подорожі зі свитою. Подорожі, в які беруть із собою нянь, тренерів, вчителів йоги, масажистів і шеф-кухарів, перестали бути доступними лише для одних знаменитостей. Рідко коли сім'я з дітьми на відпочинку обходиться зараз без няні.

8. Відкладена відпустка. Щорічно кожен четвертий дорослий турист бере відпустку на меншу кількість днів, ніж в попередньому році. Експерти вважають, річ у тому, що з кожним роком віддалитися від справ стає все важче і важче.

9. Звернення до консультантів. Хоча багато туристів прагнуть урізати бюджет подорожі за допомогою бронювання перельотів і готелів через Інтернет, відпочиваючі з доходами вище середнього довіряють дорогим консультантам із туризму.

10. Нове слово в кемпінгу. Тепер відправитися в похід можна, не ризикуючи розлучитися зі всіма сучасними досягненнями у сфері комфорту і гігієни. Наметові містечка по всьому світу б'ються над тим, щоб запропонувати якомога більше зручностей туристам.

Музичний туризм

Музичний туризм - різновид туризму з метою почути і побачити улюбленого музиканта чи музичну групу.

Активні форми музичний туризм приймає у молодіжному середовищі - у фанатів рок-груп, готових переїжджати за своїм кумиром постійно. У таких подорожах навколишній світ - за стінами концертного залу і готельного холу - практично не існує. У більш спокійних формах - поїздки на грандіозні музичні фестивалі або оперні прем'єри - контакти з національним колоритом стають окрасою поїздки. Музичні фестивалі -також популярна закордонна розвага. Вони проводяться в різних країнах і нерідко служать приводом для поїздки саме в цю країну. На фестивалях люди знайомляться з творчістю музичних гуртів різних стилів і напрямків, а також спілкуються з великою кількістю народу і приємно проводять час на свіжому повітрі.

Британське видання Mirror спробувало розібратися в безлічі фестивалів і вибрало найбільш цікаві:

- японський музичний фестиваль Fuji Rocks. Щорічно цей захід біля підніжжя гори Фуджі збирає до 100 тисяч глядачів;

- The Big Day Out на майданчиках Австралії та Нової Зеландії;

- німецький фестиваль Rock Werchter;

- Benicassim, що організовується в Італії;

- на березі Женевського озера проходить Montreux Jazz Festival;

- серед неформатних меломанів славиться ірландський бутік-фестиваль The Electric Picnic;

- ісландський фестиваль Airwaves унікальними виконавцями;

- у Британії проводиться цікавий захід Bestival;

- бельгійський фестиваль Pukkelpop;

- угорський Sziget;

Музичний туризм
Музейний туризм
Навчальний туризм (науковий туризм, освітній туризм, інтелектуальний туризм )
Наркотуризм (туризм залежностей)
Небезпечний туризм
Орхідейний туризм
Острівний туризм
Парфумерний туризм
Пивний туризм
Пляжний туризм
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru