Сучасні різновиди туризму - Кляп М.П. - Навчальний туризм (науковий туризм, освітній туризм, інтелектуальний туризм )

Музейний туризм - різновид туризму, специфіка якого полягає у використанні туристського потенціалу музеїв і територій, які до них прилягають.

Музей - це культурно-освітні та науково-дослідні заклади, призначені для вивчення, збереження та використання пам'яток природи, матеріальної і духовної культури, прилучення громадян до надбань національної і світової історико-культурної спадщини. За своїм профілем музеї поділяються на такі види: історичні, археологічні, краєзнавчі, природничі, літературні, мистецькі, етнографічні, технічні, галузеві тощо. У 1946 році була створена міжнародна організація ICOM (International Council of Museums) для підтримки та розвитку діяльності музеїв. Ця організація включає в себе понад 27 000 учасників з 115 країн світу і тісно працює з ЮНЕСКО та іншими міжнародними організаціями.

Співробітництво музеїв і туризму ґрунтується на формуванні системи історико-культурних і природних територій. Розвиток цих територій забезпечується акумульованим у музеях історико-культурною спадщиною, що виступає як чинник соціокультурно-го і туристського розвитку окремих регіонів. Перед організаторами музейного туризму стоїть ряд специфічних завдань: визначення туристської спеціалізації музею і формування постійного туристського потоку в музеї, складання туристської програми і маршруту, формування пакету рекламної продукції, пошук нових джерел фінансування.

1. Музей Ватикана, Ватикан

2. Лувр, Париж, Франція

3. Британський музей, Лондон, Великобританія

5. Прадо, Мадрид, Іспанія

6. Метрополітан, Нью-Йорк, США

7. Музей Гугенхайма, Більбао, Іспанія

8. Рейксмузеум, Амстердам, Нідерланди

Навчальний туризм (науковий туризм, освітній туризм, інтелектуальний туризм )

Навчальний туризм (науковий туризм, освітній туризм, інтелектуальний туризм) - різновид туризму з метою отримання освіти за кордоном.

Сьогодні можна виділити кілька видів освітнього туризму:

o екскурсійно-ознайомчі подорожі по різних містах, природних зонах і країнах;

o навчальні поїздки з метою вивчення іноземної мови або тих чи інших загальноосвітніх або спеціальних предметів;

o ознайомчі поїздки до установи, організації та на підприємства;

o наукові і навчальні стажування в установах, організаціях і на підприємствах;

o участь у семінарах, конференціях, з'їздах, конгресах, майстер-класах, мета яких - обмін досвідом та отримання нової професійно-важливої інформації.

В навчальному туризмі реалізуються поїздки у розвинеш країни з метою вдосконалення мови, отримання бізнес-освіти, вивчення спеціальних дисциплін. В рамках освітнього туризму окремі країни мають свою спеціалізацію. США приваблює туристів великим багатством вибору можливостей у напрямках освіти, якого не може запропонувати жодна інша країна. Однією з найбільш привабливих цілей для бажаючих отримати класичну вищу освіту, завжди була Німеччина з її мережею старовинних університетів. Іспанські школи витончених мистецтв рекомендацій не потребують: в університетах на високому рівні викладаються архітектура, дизайн, графіка, декор. Італійська вища освіта спочатку не орієнтована на прагматично-професійну підготовку, тому, збираючись вчитися в Італії, краще вибирати гуманітарні дисципліни. Відмінною рисою французької вищої освіти є відносно невисока плата за навчання, відсутність обмежень і вкрай прості правила прийому, що створює ситуацію, надзвичайно сприятливу для іноземців. У швейцарській освіті головне - якість і ґрунтовність, Швейцарія - країна, де можна отримати справжню європейську освіту англійською, німецькою, французькою та італійською мовами в мальовничому і спокійному куточку Європи.

Наркотуризм (туризм залежностей)
Небезпечний туризм
Орхідейний туризм
Острівний туризм
Парфумерний туризм
Пивний туризм
Пляжний туризм
Політичний туризм (дипломатичний туризм, туризм, пов'язаний з політичними подіями і заходами)
Пригодницький туризм
Психологічний туризм (комфортний туризм)
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru