Сучасні різновиди туризму - Кляп М.П. - Пляжний туризм

Пляжний туризм - різновид туризму, метою якого є відвідання пляжів та отримання послуг в пляжних зонах.

Пляж - відносно рівна поверхня берега будь-якого водоймища, утворена його ерозією під дією води і вітру. Оскільки це місце виявляється вельми привабливим в рекреаційних цілях, термін "пляж " використовується як місце масового відпочинку, купання і прийому сонячних та повітряних ванн. Такий пляж забезпечується відповідним обладнанням (шезлонги, парасольки, кабіни і туалети), внаслідок чого такий пляж називається "культурним", на відміну від пляжу "дикого", на якому природа до певної міри зберігає свій первинний вигляд, а люди відчувають себе більш вільно. Пляжі поділяють на піщані, піщані з мушлями і галькові.

Пляж (морський) - смуга наносів дрібного твердого матеріалу на березі водойми.

Пляж (річковий) - скупчення наносів на випуклому березі річки.

Пляж (рекреаційний) - місце відпочинку на березі моря, річки, озера, ставка чи іншої водойми, придатне чи пристосоване для купання.

Любителі пляжного відпочинку цінують у ньому зовсім різні речі. Для одних важливе бурхливе нічне життя і розваги, для інших -навпаки самота і спокій, для третіх - краса навколишньої природи. Власне, у кожній з пляжних номінацій можна визначити переможця. Експерти туризму пропонують ТОР-10 найкращих пляжів світу:

1. Найкрасивіший - Pink Sands Beach (Багамські острови). Своєю назвою пляж Pink Sands Beach на багамському острові Харбор (Harbour) зобов'язаний рожевому піску.

2. Найдовший - Cox's Bazar (Бангладеш). Цей пляж простягнувся на 120 кілометрів уздовж усього узбережжя від міста Читтагонга до кордону з М'янмою.

3. Найпопулярніший - Las Salinas (Ібіца, Іспанія).Тут влаштовують свої фірмові вечірки кращі у світі клуби і діджеї, на танцмайданчиках "запалюють" представники художньої богеми, мільйонери, моделі і просто відомі персони.

4. Найбільш фотографований - Anse Sourse D'Argent (Сейше-ли). Краєвиди цього відокремленого пляжу на Сейшельських островах - магніт для фотографів-професіоналів і аматорів.

5. Найчистіший - Varadero (Куба). Тут знаходиться найбільший кораловий риф у Карибському морі.

6. Кращий міський пляж - Copacabana (Бразилія). Капакабана розташована за 5 кілометрів від центру Ріо-де-Жанейро. На таку ж відстань простирається смуга пляжу.

7. Найкращий топлес-пляж світу - South Beach (Маямі). Журнал Forbes визнав знаменитий флоридський South Beach кращим топлес-пляжем світу. Його незмінний девіз - "Дивитися самому й показувати себе".

8. Найтихіший - пляж Ломбок (Індонезія). Тут велика ймовірність того, що за весь час відпочинку ви жодного разу не зустрінете інших туристів.

9. Найпопулярніший серед нудистів - Коверсада (Хорватія). Адріатичне узбережжя Хорватії по праву є центром світового нудизму: уже котрий рік воно посідає перше місце в світі по щільності нудистських пляжів і курортів.

10. Найбільш "дикий" пляж - Вакая (Фіджі). Вакая на Фіджі, що загубився в джунглях і блакитних прозорих лагунах, - одне з небагатьох райських місць на Землі, ще не займаних людською цивілізацією.

Політичний туризм (дипломатичний туризм, туризм, пов'язаний з політичними подіями і заходами)

Політичний туризм (дипломатичний туризм, туризм, пов'язаний з політичними подіями і заходами) - різновид туризму, основною метою якого є відвідування місцевостей та подій, пов'язаних із політичною діяльністю.

Політика - цілеспрямована діяльність у галузі взаємовідносин між різними суспільними групами, державами й народами, пов'язана із боротьбою за здобуття або утримання державної влади, як знаряддя регулювання і формування цих стосунків.

Політичний туризм поділяється на дипломатичний туризм та туризм, що пов'язаний з політичними подіями і заходами. Приклади:

- дипломатичного туризму - члени парламенту однієї країни їдуть в іншу країну, щоб взяти участь у парламентських засіданнях;

- туризму, пов'язаного з політичними заходами - особи, що симпатизують політичним напрямам певної партії їдуть волонтерами або співчуваючими на з'їзд улюбленої партії, мітинги, демонстрації, акції підтримки.

Цікавими є і місця політичного туризму, які найбільше відвідують туристи, серед них першість тримає парламент Європейського Союзу, що має підрозділи у Страсбурзі та Брюсселі. Насамперед туристи прибувають до Брюсселя, що є неофіційною столицею Європи. Фахівці говорят навіть про створення окремої організації під назвою "Федерація політичного туризму". Не менш відвідуваними є будівля конгресу США та Білий будинок у Вашингтоні, Кремль в Росії, рейхстаг у Берліні, парламент у Будапешті.

Політичний туризм (дипломатичний туризм, туризм, пов'язаний з політичними подіями і заходами)
Пригодницький туризм
Психологічний туризм (комфортний туризм)
Пустельний туризм
Рекреаційний туризм
Релігійний туризм (сакральний туризм, паломницький туризм, езотеричний туризм)
Рибальський туризм
Романтичний туризм
Садово-парковий туризм (садовий туризм, парковий туризм, квітковий туризм)
Секс-туризм (сексуальний туризм)
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru