Сучасні різновиди туризму - Кляп М.П. - Фото-туризм

Фермерський туризм - різновид туризму, що пов'язаний з певною фермою, незалежно від проживання, відвідування ферми, проїздом, із зупинкою в ній на обід, деяких розваг.

Фермерський туризм спирається на фермерські господарства, що вирощують худобу і овочі та додатково приймають туристів. Це надає приблизно 25% прибутку фермерській родині. Причому велика частина цих коштів реінвестується в облаштування будинку, відновлення інтер'єру, створення умов для гостей. Власні екологічно чисті продукти фермерського господарства заощаджують гроші на їхню закупівлю і служать додатковою перевагою для екотуристів, за якістю послуг, які надаються, уважно стежить Європейська федерація сільського та фермерського туризму ЕVROGITES.

Цей вид туризму не має шкідливого впливу на довкілля і, разом з тим, робить істотний внесок у регіональний розвиток. Сільський туризм є одним із способів переходу туристичної індустрії до усталеного розвитку і переосмислення природних і культурних цінностей сучасного світу. Він дозволяє використовувати існуючий житловий фонд, скорочує інвестиційні витрати і запобігає надмірному використанню лісових і пасовищних площ. Низька щільність туристичних потоків у фермерських регіонах дає можливість більш рівномірно розподілити туристичні об'єкти на території, що лише на користь довкіллю, але й приносить додаткові доходи місцевому населенню.

Фото-туризм

Фото-туризм - різновид туризму, пов'язаний із захопленням туристів фотографією, що у супроводі фотогіда знімають найма-льовничіші та недоторкані масовими туристами місця.

Фото-туризм - це спосіб відкрити для себе нові куточки своєї країни і планети в компанії однодумців або самостійно, підвищити свій фотографічний рівень і, звичайно, поповнити своє портфоліо чудовими знімками. Фото-туристи - це група людей, об'єднаних фотографією і подорожами, полонених красою гарних куточків цього світу. Фототуризм поєднує теорію і практику фотографії з подорожами в заповідні місця та відпочинком.

Переваги фото-турів:

o фото-тури організовують фотографи для фотографів, з урахуванням їх інтересів;

o подорож в місця, закриті або важкодоступні для масового туризму;

o оптимальна схема трансферу економить час для зйомок;

o можливість виділити на фотосесію стільки часу, скільки буде потрібно;

o грамотне поєднання теоретичної та практичної частини;

o адаптація фото-теорії під специфіку туру;

o можливість попрацювати різною апаратурою в різних жанрах;

o досвідчені фотографи та інструктори завжди дадуть відповіді на ваші питання;

o по закінченні туру у зручний для учасників час всі збираються на обговорення фотографій.

Британське видання Lonely Planet, яке спеціалізується на туристичних путівниках, склало рейтинг кращих місць в світі для фото-туризму: Ісландія, Таїланд, Великобританія, Малайзія, Нова Зеландія.

Фруктовий туризм

Фруктовий туризм - різновид туризму, що має на меті відвідування місць поширення фруктів, пошук, споживання та купівлю фруктів безпосередньо в фруктовому регіоні.

Фрукт - соковитий, зазвичай їстівний, плід дерева чи куща. Різновидом фруктів є також деякі ягоди. Фруктом зазвичай називають будь-який плід, що складається із м'якуша та насіння, які утворилися із зав'язі квітки. їх можна поділити на три види:

o плоди із соковитим м'якушем із насінням (апельсини, дині, ягоди, яблука);

o плоди з соковитим м'якушем з однією великою центральною кісточкою (черешня, слива, персики);

o сухі плоди (горіхи, боби, горох).

Туристу фруктового туризму необхідно навчитися чітко розрізняти фрукти та овочі, що далеко не завжди так просто, як може здатися, зокрема, через те, що плоди одного й того ж виду можуть бути як тим, так і іншим, в залежності від ступеня зрілості, товарного вигляду та інших обставин.

Одне з найбільш захоплюючих занять у Південно-Східній Азії (Таїланд, Малайзія, Індонезія), що вважається центром різноманітних тропічних фруктів (ананаси, банани, манго, дуран, ківі, карамбола, лічі, какао, кокоси, лайм, лимони) - дегустування їх найрізноманітніших видів, включаючи цілком звичні та знайомі фрукти, а також зовсім невідомі і ні на що не схожі. У Європі, зокрема в Чехії, функціонує фруктова туристична стежка, що проходить у південно-чеському регіоні в районі Хелчіце (Chelcice) і Лгеніце (Lhenice), які здавна славляться своїми яблуками і черешнями. Розважальну програму складають живописні поля, старі та сучасні фруктові сади, а також кращі чеські фрукти південно-чеського регіону з можливістю дегустації. Подібні маршрути обслуговують туристів і у Франції, Іспанії, Угорщині.

Фруктовий туризм
Чайний туризм
Шоколадний туризм (какао-туризм)
Шопінг-туризм
Ягідний туризм
Ядерний туризм




© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru