Сучасні різновиди туризму - Кляп М.П. - Ягідний туризм

Шопінг-туризм - різновид туризму, головною метою якого є здійснення покупок під час туристської подорожі.

Багато туристів обновляють свій гардероб за кордоном, а найактивніші з них їдуть не просто в туристичні, а в шопінг-тури. Найчастіше тури організуються в промислово-торговельні регіони таких країн, як Туреччина, Італія, Франція, Греція. Дешевизна їх цілком зрозуміла: частину витрат беруть на себе торгові центри (фабрики, склади), зацікавлені в припливі покупців.

Шопінг (англ. shopping) - це форма проведення часу у вигляді відвідин магазинів (частіше всього торгово-розважальних комплексів) і купівлі товарів (одягу, взуття, аксесуарів, головних уборів, подарунків, косметики).

Шопінт-тури бувають із зобов'язаннями й без них. У першому випадку ви даєте розписку, що витратите на покупки певну суму, цю обіцянку часто просять підкріпити грошовою заставою в розмірі повної вартості туру - на випадок, якщо ви з якихось причин не здійсните витрати. Тури без зобов'язань звичайно коштують трохи дорожче, але при цьому ніхто не буде контролювати, скільки грошей ви залишили в торгових центрах.

У країнах Європи є цілі торгові села або outlet villages. Тут продається різноманітний якісний товар, від шпильок до шикарних суконь. Ціни в торгових селах нижчі в порівнянні з магазинними, іноді до 70%. "Торгові села" дуже популярні як і у самих європейців, так і у шопінг-туристів за якість товарів, широкий асортимент і небувалі знижки.

В Італії, Франції, Великобританії, СІЛА, Німеччині та інших країнах регулярно проводяться розпродажі, власне, у період розпродажів за низькими цінами продається не тільки одяг, взуття, а також інші групи товарів, що призводить до великого попиту з боку споживачів. У деяких європейських країнах (наприклад, в Італії, Франції, СІЛА) період проведення розпродажів суворо регулюється законодавством, законодавці вимагають робити знижки та проводити акції в певний день.

Спеціально для тих туристів, які не уявляють поїздки світом без шопінгу, компанія Tripadvisor вибрала десять міст світу, які ідеально підходять для цієї мети. Рейтинг найбільшої в світі Ін-тернет-служби туристичної інформації базується на відгуках реальних мандрівників, до списку увійшли:

1. Лас-Вегас, США.

2. Париж, Франція.

3. Нью-Йорк, США.

4. Мілан, Італія.

5. Майамі, СІЛА.

6. Беверлі Хіллс, СІЛА.

7. Даллас, США.

8. Лондон, Великобританія.

9. Барселона, Іспанія.

10. Токіо, Японія.

Ягідний туризм

Ягідний туризм - різновид туризму, що має на меті відвідування місць поширення диких ягід, пошук, споживання та купівлю ягід безпосередньо в ягідному регіоні.

Лісові ягоди - це безцінні джерела поживних речовин, вітамінів, мікро та макроелементів, що надають організму енергії, зміцнюють-здоров'я та підсилюють імунітет. До дикорослих плодів і ягід відносять плоди зерняткових, що ростуть в лісах - яблуні, груші, горобини; кісточкових - абрикоса, дерена, аличі, терена, вишні, кизила (дерену); горіхоплідних - волоського горіха, ліщини, а також ягідних рослин - малини, ожини, чорниці, суниць, брусниці, журавлини, буяхів, обліпихи.

Процес збору ягід - це прекрасно проведений час, чудовий відпочинок і спілкування з природою. Пройдений ягідний маршрут може скласти кілька кілометрів, а ви цього і не помітите. Це такий вид фітнесу, при якому турист спалює калорії і в цю ж мить насолоджується красою довкола.

Найпопулярнішими маршрутами ягідного туризму є: Канада, Росія, Фінляндія, Швеція, Україна. До прикладу, у фінському місті Суомуссалмі щороку проводиться чемпіонат зі збору ягід. Тут учасникам видають номери і корзини, а потім їх відвозять в ліс, на конкурс відводиться рівно година, після чого кошика зважують. Три кращі збирачі в кожній категорії отримують призи.

Ядерний туризм









© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru