Реклама - Джефкінс Ф. - 26. Цифрове телебачення

Цифрове наземне телебачення (Digital terrestrial television — DDT) є повністю цифровою системою. Воно відрізняється від системи передачі PAL, яка є аналоговою системою. Головна перевага цифрового телебачення полягає в тому, що глядач на екрані свого телевізора бачить картинку студійної якості. На час підготовки нової редакції цієї книги за споживача боролися дві компанії з надання цифрових послуг: "ОНдіджітал" (ONdigital) та "Діджітал Ті-Ві" (Digital TV).

Обидві компанії стверджували, що для приймання програм споживачеві потрібно мати лише звичайну телевізійну антену і купувати додаткову супутникову антену або проводити кабель йому не потрібно. Але зовнішній декодер все ж таки треба було купувати, як правило, в солідних крамницях. На початку 1999 p., коли системи розпочали свою діяльність, ціна цього обладнання була досить високою — приблизно 200 фунтів стерлінгів. З другого боку, супутникова антена разом з декодером коштувала так само, і деякі роздрібні торговці пропонували безплатну установку. Як у першому, так і в другому випадку треба було ще платити за підключення до мережі. Щодо інтерактивних послуг, то потрібно також було оплачувати телефонні дзвінки до компанії, що надає ці послуги.

"ОНдіджітал" отримує свої канали на мультиплексному центрі в Лондоні по цифровому оптоволоконному кабелю, який тягнеться з численних кабельних центрів. Відеоматеріал компресується та об'єднується зі звуком, титрами та даними в групи програм. їх можна передавати в оселі глядачів ефективніше за аналогові. Додається електронний довідник програм, а цифрові сигнали є кодованими, щоб забезпечити ексклюзивність доступу.

Потім групи програм за допомогою оптоволоконного кабелю розподіляються між 81 передавачем на території Сполученого Королівства. Звідси вони передаються споживачам каналами UHF разом зі старими аналоговими передачами системи PAL. Ось чому звичайні телевізійні антени здатні приймати цифрове телебачення. Його сигнал є сильнішим за сигнал PAL і приймається без перешкод.

Зовнішній декодер глядача настроюється на цифрові канали. За допомогою діючої "розумної" картки декодер розшифровує сигнали, розкомпресовує картинки і передає їх на телевізор споживача. На сьогодні цифровий декодер необхідно розташовувати між телевізором та гніздом телевізійної антени. Згодом інтегровані цифрові телевізори можна буде підключати безпосередньо до гнізда антени.

Цифрове наземне телебачення надає глядачам багато різноманітних можливостей. Це й більша кількість якісних каналів, кращий звук, краща якість зображення та широкий діапазон нових послуг. Наприклад, багато пропонованих послуг будуть інтерактивними, і глядач отримає можливість зв'язуватися з банками та крамницями, поринати в Інтернет, а також відправляти й одержувати електронну пошту.

Слід звернути увагу й на інші переваги. Оскільки ефір надто перевантажений, виділяти додаткові частоти стає дедалі важче. Цифрове телебачення використовує ефір економніше за свого аналогового колегу.

Уряд вирішив протягом 15 років покінчити з аналоговим мовленням. Усі мовні компанії мають перейти на "цифру". Можна продавати частоти, заробляючи таким чином мільярди фунтів стерлінгів. У теорії це має зміцнити економіку Сполученого Королівства, забезпечити нові можливості для бізнесу і збільшити кількість робочих місць у телевізійній індустрії. На сьогодні телебачення забезпечує працею півмільйона осіб і з кращим багатоканальним використанням частотного діапазону ця цифра може стати значно більшою.

27. Супутникове телебачення
28. Відеомагнітофони
29. Відеоігри
30. Домашні комп'ютери
31. Відеотекст
32. Реклама на відео
33. Відео у сфері зв'язків з громадськістю
34. Навчальні програми
35. Країни, що розвиваються
КІНО
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru