Стратегічний менеджмент - Осовська Г.В. - Розробка нових товарів

Підприємство має потенційні можливості розробки та виготовлення нових асортиментних позицій товару. Зокрема, введення нових харчових інгредієнтів в основну сировину - сирну суміш дає можливість необмежено здійснювати інновацію продукції. Подібні зміни не потребують додаткових капітальних вкладень і можуть проводитись із застосуванням наявного технологічного парку обладнання.

Іншим напрямком розробки нової продукції є диференціація упаковки та фасування готових виробів. Так, наприклад, один і той же сир "Голландський" представлений сьогодні на ринку харчових продуктів у вигляді брикетів фіксованої ваги: 30;62,5; 100 грам й фасованих у фольгу, а також у полістирольних стаканчиках. Потенційно підприємство в змозі представити

Таблиця 5.4. Асортимент плавлених сирів ВАТ "МОЛОЧНИК"

з/п

Рік

1998

1999

2000

1

2

3

4

1

Ковбасний копчений, 40 % жирності

Ковбасний копчений, 40 % жирності

Ковбасний копчений, 40 % жирності

2

Ковбасний копчений з тмином, 40 %

Ковбасний копчений з тмином, 40 %

Ковбасний копчений з тмином, 40 %

жирності

жирності

жирності

3

Ковбасний копчений, 30 % жирності

Ковбасний копчений, 30 % жирності

Ковбасний копчений "Житомирський", 40 % жирності

4

Сир "Дружба", 55 % жирності

Ковбасний копчений "Особливий", 30 % жирності

Ковбасний копчений, 30 % жирності

5

Сир "Київський", 50 % жирності

Ковбасний копчений "Галицький ", 30 % жирності

Ковбасний копчений "Особливий", 30 % жирності

б

Сир "Український", 45 % жирності

Ковбасний копчений "Молочний", 20% жирності

Ковбасний копчений "Галицький", 30% жирності

7

Сир "Голландський", 45 % жирності

Сир "Дружба", 55 % жирності

Ковбасний копчений "Молочний", 20 % жирності

8

Сир "Костромський", 40 % жирності

Сир "Київський", 50%жирності

Сир "Янтар", 60 % жирності

9

Сир "До сніданку", 40 % жирності

Сир "Український", 45 % жирності

Сир "Дружба", 55 % жирності

10

Сир "Міський", 30 % жирності

Сир "Голландський", 45 % жирності

Сир "Київський", 50 % жирності

11

Сир "Особливий", 30 % жирності

Сир "Костромський", 40 % жирності

Сир "Український", 45 % жирності

12

Сир "Столовий", 20 % жирності

Сир "До сніданку", 40 % жирності

Сир "Голландський", 45 % жирності

13

Сир "Орбіта", 20%жирності

Сир "До сніданку" з наповнювачем, 40 % жирності

Сир "Костромський", 40 % жирності

14

Сир "Міський", 30 % жирності

Сир "До сніданку", 40 %жирності

15

Сир "Особливий", 30 % жирності

Сир "До сніданку" з наповнювачем, 40 % .жирності

16

Сир "Шоколадний", 30 % жирності

Сир "Міський", 30 % жирності

17

Сир "Столовий", 20 % жирності

Сир "Особливий", 30 %жирності

18

Сир "Орбіта", 20 % жирності

Сир "Шоколадний ", 30 % жирності

19

Сир "Фруктовий", 20 % жирності

Сир фірмовий "Житомирська насолода", 30 % жирності

20

Сир "Столовий", 20 % жирності

21

Сир "Орбіта", 20 % жирності

22

Сир "Фруктовий". 20 % жирності

на ринок всю різноманітність існуючої продукції в абсолютно всіх видах споживчої упаковки та фасування. Такий нескладний тактичний прийом дозволяє потенційно випускати 19 найменувань плавленого сиру в чотирьох упаковках, що розширить наявний асортимент до 76 асортиментних позицій проти 19 існуючих та створить у покупців враження новинки.

Докорінно покращити на підприємстві роботу зі створення нових видів продукції дозволяє діяльність за суміжними виробництву плавленого сиру напрямками господарювання у межах масло-сироробної галузі. Зокрема, близькими та. високорентабельними видами діяльності є переробка масла тваринного, переробка твердого сиру, виготовлення казеїну. Виготовлення та реалізація таких харчових продуктів під торговою маркою В А Т "Молочник" значно поповнить номенклатуру продукції та дозволить здійснювати безперервний інноваційний процес.

Реклама, просування і збут продукції
Маркетингова активність підприємства
4. Аналіз виробничої діяльності підприємства
Виробництво
Приклад з практики
5. Аналіз фінансової діяльності підприємства
Фінанси
Приклад з практики
6. Аналіз персоналу підприємства
Приклад з практики
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru