Логістика - Тридід О.М. - Ситуаційна задача 7. Діяльність компанії "АСКОЛогістик"

17 вересня 2006 р. компанії "АСКО Логістик" виповнилося 2 роки. Зрозуміло, це досить скромна дата, однак це стартовий період становлення, розвитку, самореалізації.

Росія й Україна вивчають можливість транзиту вантажів у контейнерах із Китаю в Європу територією Казахстану. Домовленість про це була досягнута на другому засіданні підкомісії з питань транспорту Комітету з питань економічного співробітництва Росії і України.

Компанія "АСКО Логістик" була створена в 2004 р. у Києві. Це компанія "нового типу", що робить ставку на комплексне логістичне обслуговування клієнтів. Свою місію компанія формулює, як "підвищення конкурентноспроможності й ефективності бізнесу наших клієнтів шляхом зниження їхніх логістичних витрат за допомогою пропозиції оптимального портфеля транспортно-логістичних послуг на міжнародному і національному ринках; забезпечення максимальної надійності і найвищої якості в обслуговуванні наших клієнтів".

Зважаючи на мету місії, компанія ставить перед собою завдання з досягнення таких цілей:

– стосовно клієнта – відповідати найвищим вимогам і надавати висококваліфіковану логістичну підтримку, сприяти

– розвиткові бізнесу клієнтів через ефективну організацію логістичних послуг на довгостроковій основі;

– партнерів – забезпечити безперебійну й оптимальну роботу транспортних засобів та інших логістичних активів, надати технічну, сервісну і фінансову підтримку;

– персоналу – надати оптимальні умови для ефективної роботи, забезпечити професійний і особистісний ріст, можливості для самореалізації співробітників у компанії;

– суспільства – формувати коректне поважне ставлення до бізнес-середовища, законодавства, моральних і суспільних принципів;

– навколишнього середовища – піклуватися про захист і збереження навколишнього середовища шляхом використання сучасної екологічно безпечної техніки, оптимальних маршрутів і способів транспортування й обробки вантажів.

Сьогодні компанія "АСКО Логістик" є професійною і добре збалансованою командою. Знаходячись у різних країнах, компанія оперує на європейському і світовому ринках, вирішуючи питання клієнтів на тих територіях, з якими пов'язаний їхній бізнес. Працівники "АСКО Логістик" цілком уявляють собі не тільки актуальні потреби в логістичних послугах клієнтів, але і ті проблеми й обмеження, з якими пов'язаний їхній бізнес. Вирішуючи завдання клієнтів, компанія в першу чергу піклується про те, щоб діяльність сприймалася клієнтом як невід'ємна частина його бізнесу, що забезпечить взаємну турботу про збереження довгострокових, ділових відносин і орієнтацію на постійне удосконалення логістичних аспектів у бізнесі клієнта.

Компанія виходить із того принципу, що клієнтові важливо збалансувати й оптимізувати його портфель логістичних витрат, у якому значну роль відіграють такі складові, як:

– транспортні витрати;

– складські витрати;

– витрати на управління запасами;

– витрати на упакування і маркірування продукції;

– витрати на страхування вантажу;

– витрати на митне оформлення й оплату встановлених законодавством митних ставок і зборів;

– витрати на оформлення документів;

– витрати на адміністрування логістичної системи підприємств.

Тому кожна з послуг, що надаються клієнту, розглядається компанією з погляду впливу термінів виконання, якості виконання і вартості на інші складові логістичного бюджету.

Перелік послуг, що надаються компанією, досить широкий. Серед них перевезення вантажів у національному і міжнародному сполученні, комплектних і збірних, небезпечних і коштовних вантажів різними видами транспорту, зокрема з використанням мультимодальних схем. Компанія надає послуги з консолідації та дистрибуції вантажів на різних ринках, їх страхування, документального і митного оформлення, при цьому одним з своїх завдань фірма вбачає пропозицію клієнтові альтернативних варіантів рішення його логістичних потреб з наданням аналізу, як за позитивними, так і за негативними характеристиками для кожного з варіантів, залишаючи право вибору за клієнтом. За необхідності компанія готова надати консультаційні послуги клієнтові, пов'язані з розробкою і впровадженням нових логістичних підходів у його діяльності і реінженірингом уже сформованих логістичних систем.

До основних принципів роботи "АСКО Логістик", що відрізняють її підхід і методику діяльності від конкуруючих організацій, можна віднести:

1. Принцип превентивного управління ризиковими ситуаціями.

Через нестабільність законодавства компанія зобов'язана, відслідковуючи всі зміни законодавчих норм, погоджувати зі своїми партнерами всі аспекти і нюанси кожного замовлення до початку його реалізації. Це дає змогу заощаджувати істотні часові і фінансові ресурси, що витрачаються на вирішення проблемної ситуації. Згідно з прислів'ям "сім раз відмір і один раз відріж" компанія з розумінням відноситься до необхідності витрат більшого часового ресурсу на фазі узгодження замовлень заради забезпечення їх чіткого і бездоганного виконання.

2. Принцип відповідальності і співучасті.

Цей принцип реалізується не стільки у свідомому добровільному страхуванні професійних ризиків компанії у надійній страховій компанії, скільки у чіткій фіксації в договорах із контрагентами тих аспектів, за які компанія відповідає. Фахівці підприємства визнають той факт, що не буває необмежених можливостей, тому не обіцяють того, у чому не упевнені на 100%.

3. Принцип застосування сучасних технологій.

У компанії описані бізнес-процеси реалізації основних і допоміжних послуг, застосовуються правила документообігу, покликані забезпечити в рамках єдиного корпоративного стандарту своєчасну передачу і фіксацію всієї інформації. Особливо варто відзначити впровадження спеціальної комп'ютерної програми, що дає змогу ефективно управляти не тільки ресурсами підприємства, але і забезпечити максимальний контроль над реалізацією кожного замовлення й інформаційну підтримку клієнтів.

4. Принцип удосконалювання і розвитку.

Пропонуючи і роблячи досить типові послуги, затребувані

клієнтом сьогодні, компанія постійно веде розробки нових послуг, використання і пропозиція на ринку яких, дасть змогу підвищувати ефективність і конкурентноспроможність бізнесу клієнтів.

5. Принцип відкритості і сприяння.

Щоденна робота компанії пов'язана з обслуговуванням сотень клієнтів на десятках ринків різних економічних секторів і галузей. Це дасть змогу акумулювати досвід і знання специфіки діяльності різних клієнтських груп і, не порушуючи постулату конфіденційності відносно довіреної компанії інформації, пропонувати своїм партнерам нові ідеї, можливості і схеми у сфері логістики.

Компанія "АСКО Логістик" концентрує свої зусилля на обслуговуванні клієнтів на ринках Східної Європи і пострадянського простору: Росії, України, Білорусії, Казахстану, Узбекистану, Грузії, Вірменії, тобто на тих ринках, перспектива економічного розвитку яких очевидна. Керівництво компанії переконане в затребуваності логістичних послуг і сьогодні, і завтра і цілком розуміє, що репутація і результат залежать від здатності збалансувати портфель послуг, їхню вартість і якість. Особливого значення керівництво надає розвиткові такого активу компанії, як компетентність і професіоналізм її співробітників.

Команда фахівців підприємств групи "АСКО Логістик" професійно вирішує такі завдання:

– вивчення потреб клієнтів і пропозиція оптимальних логістичних рішень;

– організація доставки вантажів європейськими і трансконтинентальними маршрутами за найкращими транспортно-логістичними схемами;

– консолідація і дистрибуція вантажів у Східній і Західній Європі;

– митне оформлення експортних та імпортних вантажів на територіях багатьох країн Європи;

– послуги зі страхування вантажів "all risks" у надійній страховій компанії за оптимальними тарифами. При настанні страхового випадку компанія бере на себе обов'язок врегулювання цього випадку, і піклується про одержання клієнтом виплати страхової суми в найкоротший термін;

– повна інформаційна підтримка на всьому шляху проходження вантажів, оперативне реагування і вирішення позаштатних ситуацій;

– консультування компаній щодо юридичних і фінансових аспектів зовнішньоекономічної діяльності;

– проведення маркетингових досліджень товарних ринків країн Східної Європи.

Питання і завдання

1. Здійсніть SWOT-аналіз логістичної системи "АСКО Логістик".

Чи правильно сформульована місія підприємства, як би ви сформулювали її?

2. Проаналізуйте принципи роботи "АСКО Логістик", чи могли б ви їх доповнити або змінити?

3. Як могла б розширити сферу своїх логістичних послуг компанія "АСКО Логістик"?

Ситуаційна задача 8. Ринок логістичних послуг України
Ситуаційна задача 9. Світові новини у сфері логістичних послуг
СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ
ВІДПОВІДІ НА ТЕСТОВІ ЗАВДАННЯ
ВІДПОВІДІ НА ПРАКТИЧНІ ЗАВДАННЯ
ВІДПОВІДІ НА ЗАВДАННЯ "ВИЗНАЧЕННЯ ТЕРМІНІВ"
ВІДПОВІДІ НА ЗАВДАННЯ "ПРАВИЛЬНІ/ НЕПРАВИЛЬНІ ТВЕРДЖЕННЯ"
ВІДПОВІДІ НА КРОСВОРДИ
ВСТУП
РОЗДІЛ 1. ЕКОНОМІЧНА ПРИРОДА МАЛОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru