Зовнішньоекономічний менеджмент - Дахно І.І. - Всесвітня Вендингова Асоціація (WVA)

Національна Асоціація Автоматичної Торгівлі (NAMA)

Національна Асоціація Автоматичної Торгівлі (NATIONAL AUTOMATIC MERCHANDISING ASSOCIATION) заснована у 1936 році. Штаб-квартира у Чикаго. Членами являються понад 2500 компаній - операторські мережі, виробники устаткування та продукції для вендингу.

Кожна третя компанія, що працює у вендинговій галузі США, є членом NAMA. При цьому частка ринку, яку вони займають, сягає понад 80%.

Щорічний бюджет асоціації, який сягає близько 6 млн. до-лларів, формується за рахунок членських внесків (1/3 бюджету) та продажу товарів та послуг (2/3 бюджету).

Основна діяльність асоціації: лобіювання та відстоювання інтересів галузі в законодавстві на місцевому та федеральному рівнях, популяризація галузі, проведення виставок, освітніх се-мінаров та тренингів, розробка галузевих стандартів програм та рекомендацій, видавнича та рекламна діяльність.

Офіційний сайт - http://www.vending.org/

Європейська Вендингова Асоціація (EVA)

Європейська Вендингова Асоціація (European Vending Association) діє з 1994 року. Штаб-квартира у м. Брюссель (Бельгія). Вона об'єднує:

- 19 національних асоціацій: ANEDA (Іспанія), BDV (Німеччина), NAVSA (Франція), CONFIDA (Італія), НААТ (Росія) та ін.;

- 59 прямих членів - компанії, що

Рдіють в різних сегментах галузі: виробники вендингового устаткування (N&W Global Vending Group (Necta), Bianchi Vending Group, Azkoyen Industrial, FAS, Saeco та ін.), платіжних систем (Coges, Eun,™ V™di A^iack" National Rejector Inc (NRI), MEI та ін.), інгредієнтів (Burry Callebaut, Satro, Nestle та ін.), витратних матеріалів (Veriplast, RPC), великі операторські мережі (AutoBar, Selecta, Darea) За даними EVA у 2007 році у вендинговій галузі Європи діяло понад 10.000 компаній, які обслуговують у загальній кількості 3,7 млн автоматів (70% з яких - автомати з продажу гарячих напоїв, 30% - автомати з продажу води, гарячих та холодних снеків).

Основна діяльність асоціації: лобіювання та відстоювання інтересів галузі в законодавстві на парламентському рівні Євросоюзу та національних рівнях, , популяризація галузі, проведення виставок, освітніх семінаров та тренингів, розробка галузевих стандартів програм та рекомендацій, видавнича та рекламна діяльність. Офіційний сайт - http://www.vending-europe.eu/

Всесвітня Вендингова Асоціація (WVA)

Всесвітня Вендингова Асоціація (Worldwide Vending Association) заснована у 2006 році двома континентальными асоціаціями EVA та NAMA для просування інтересів галузі по всьому світу.

Асоціація об'єднує у загальній кількості 21 країну та представляє інтереси 20.000 компаній, у власності яких знаходиться понад 10 млн. торгових автоматів.

WVA здійснює діяльність з координації зусиль вендингових підприємств у питаннях дотримання інтерсів галузі, наприклад, при випуску Центральними Банками країн, що входять до асоціації, нових зразків купюр та монет, при розробці стандартів та протоколів і т.ін.

Офіційний сайт - http://www.worldwidevending.org

14.3. Міжнародні джерела з вендингу

Враховуючи рівень розвитку вендингового бізнесу в світі, логічним є припустити, що і джерела з питань вендингу (як друковано-паперові, так і, переважно, електронні) найбільш популярні у промислово розвинених країнах, таких як США, Канада, Великобританія, а також в Росії та Україні. Наведемо приклади найбільш популярних з них.

США

American Coin-Op - електронний ресурс про автоматичні пральні у США. Все, що необхідно знати для початку та успішного функціонування бізнесу з coin-op laundry.

Офіційний сайт - http://www.americancoinop.com/

Automatic Merchandiser - AMonline - електронна версія видання Automatic Merchandiser. Містить велику кількість інформації про вендинг у США. Щоденне оновлення новин. Специфіка - офіс-кава-сервіс, "здоровий" снековий вендинг.

Офіційний сайт - http://www.amonline.com/

KioskMarketplace - журнал про кіоски та кіоскинг, нові технології self-service іиндустрії. Американські та світові новини, огляди, тенденції, коментарі. Презентації нових кіосків. Часте оновлення .

Офіційний сайт - http://www.kioskmarketplace.com/

Vending Times - паперове (щомісячно) та Інтернет-видання для вендинг-бізнесменів: операторів, виробників, посередників, локаторів та ін. На сторінкахвидання можна знайти інформацію, необхідну операторам електронних та механічних торгових автоматів, новини вендинг-бізнесу (переважно американського), статті, анонси, проспекти.

Офіційний сайт - http://www.vendingtimes.com/ME2/Default.

Канада

Canadian Vending - журнал про вендинг у Канаді. Містить багато статей та аналітики.

Офіційний сайт - http://www.canadianvending.com/

Великобританія

Auto Vending - електронна версія журналу про вендинг у Великобританії: огляди виставок, події, прес-релізи, основні новини. У відкритому доступі публікуються статті з обкладинки кожного номеру.

Офіційний сайт - http://www.auto-vending.co.uk/

Росія (м. Москва)

Журнал "Vending Business" - перше на території колишнього Радянського Союзу інформаційно-аналітичне та рекламне видання, яке повністю присвячене проблемам використання автоматів для торгівлі, платних послуг та розваг. Журнал містить аналіз ринку, огляд поточних подій в країні та за кордоном, матеріали з історії розвитку вендингу. Він знайомить з новинками устаткування, технологій та інгредієнтів, товарів та послуг, з фірмами та людьми цього сектору економіки.

Офіційний сайт - www.vendingbusiness.ru

Україна

Українский вендинговий журнал "NovaSprava" - це новини українського вендингу, аналітика вендингу, акції компаній, вен-динг вакансії, вендинг у світі та ін..

Офіційний сайт - http://novasprava.net.ua

http://www.vending-ukraine.com.ua - форум з питань вендингу в Українї, торгові автомати, інгредієнти.

14.3. Міжнародні джерела з вендингу
14.4. Розвиток вендингу в Україні
14.6. Гумор про вендинг
14.7. Література
Вступ
РОЗДІЛ І. ПОНЯТТЯ, ВИДИ ТА ОСОБЛИВОСТІ ЗДІЙСНЕННЯ КОМЕРЦІЙНИХ ОПЕРАЦІЙ НА СВІТОВОМУ РИНКУ
1.1. Поняття та види комерційних операцій
1.2. Зовнішньоторгові операції
1.2.1. Експортно-імпортні операції
1.2.2. Реекспорті та реімпорті операції
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru