1. ДСТУ 3862-99. Громадське харчування. Терміни та визначення.
2. Азбука харчування. Лікувальне харчування: Довідник / За ред. Г.І. Столмакової, І.О. Мартинюка. - Львів: Світ, 1991. - 208 с.
3. Блейз А. Энциклопедия лечебных овощей. - М.: Олма-Пресс, 1999. - 320 с.
4. Ванханен В.В., Ванханен В.Д. Учение о питании. Т.1. Питание здорового и больного человека. - Донецк: Донеччина, 2000. - 352 с.
5. Воробьев Р.Н. Питание и здоровье. - М.: Медицина, 1990. - 156 с.
6. Гігієна харчування з основами нутріціології / В.І. Ципріян та ін. Навч. посіб. - К.: Здоров'я, 1999. - 568 с.
7. Голубев В.Н., Чичева-Филатова Л.В., Шленская Т.В. Пищевые и биологически активные добавки. - М.: Академия, 2003. - 202 с.
8. Гогулан М. Законы полноценного питания. - Ростов-на/Дону: Прод-Пресс, 1999. - 600 с.
9. Гурвич М.М. Диетология для всех. - М.: Медицина, 1992. - 158 с.
10. Гумовска И. Питание людей пожилого возраста: Пер. с польск. Варшава: Ватра, 1991. - 93 с.
11. Губергрщ А.Я. Линевский Ю.В. Лечебное питание.: Справ. пособие. - 3-е изд. перераб. и доп. - К.: Выща шк. Головное изд-во, 1989. - 398 с.
12. Дуденко Н.В., Павлоцька Л.Ф. Фізіологія харчування: Навч. посіб. для технол. та товарознавчих ф-тів торг. вищих навч. закл. - X.: НВЦ "Студ-центр", 1999. - 392 с.
13. Дуденко Н.В. та ін. Основи фізіології харчування. - X.: Торнадо, 2003.- 407 с.
14. Дунаевский Г.А. Овощи и фрукты в питании здорового и больного человека. - К.: Здоровья, 1990. - 158 с.
15. Зубар Н.М., Руль Ю.В., М.К. Булгакова. Фізіологія харчування: Практикум: Навч. посіб. - К.: Київ. держ. торг.-екон. ун-т, 2000. - 258 с.
16. Зубар Н.М., Ципріян В.І., Руль Ю.В. Фізіологія харчування: Опорний конспект лекцій. - К.: Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2003. - 201 с.
17. Калинський Н.И. Питание, здоровье. Двигательная активность. - К., 1990. - 172 с.
18. Капрельянц Л.В., Іоргачева К.Г. Функціональні продукти. - Одеса: Друк, 2003. - 333 с.
19. Корзун В.Н. Гігієна харчування. - К.: Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2003.- 236 с.
20. Котов А.И., Корзун В.Н. Пищевые продукты в лечебном питании. - К., 1985. - 146 с.
21. Культура питания: Энциклопед. справ. - 2-е изд. - Бел., 1992. - 541 с.
22. Руководство по диетологии / Под ред. А.Ю. Барановского. - Санкт-Петербург-Москва-Харьков-Минск.: Питер, 2001. - 540 с.
23. Петровсъкий К.С., Ванханен В.Д. Гигиена питания. - М.: Медицина, 1982. - 527 с.
24. Пістун І.П., Хобзей М.К., Сілін Г.В. Працездатність та здоров'я людини. - Л.: Афіша, 2003. - 280 с.
25. Пилат Т.П., Иванов А.А. Биологически активные добавки к пище (теория, производство, применение). - М.: Авваллон, 2002. - 710 с.
26. Позняковский В.М. Гигиенические основы питания, безопасность и экспертиза продовольственных товаров: Учеб. для студ. высш. учеб. заведений, обучающихся по технол. спец. пищ. профиля, а также по спец. "Товароведение и экспертиза товаров. - 2-е изд., испр. и доп. - Новосибирск: Изд-во Новосибир. ун-та, 1999. - 447 с.
27. Орлова Н.Я. Фізіологія та біохімія харчування: Підруч. для студ. вищ. навч. закл. - К.: Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2001. - 249 с.
28. Смоляр В.І. Фізіологія та гігієна харчування: Підруч. для студ. технол. спец. з напряму "Харчова технологія та інженерія". - К.: Здоров'я, 2000. - 335 с.
29. Смоляр В.И. Рациональное питание. - К.: Наук. думка, 1991. - 356 с.
30. Смоляр В.И. Оздоровительное питание. - К.: Здоров'я, 1999. - 180 с.
31. Тутелъян В.А., Спиричев В.Б., Суханов Б.П., Кудашева В.А. Микронут-риенты в питании здорового и больного человека. - М.: Колос, 2002. - 424 с.
32. Уголєв А.М. Теория адекватного питания и трофология. - СПб., 1991. - 270 с.
33. Щелкунов Л.Ф., Дудкин М.С., Корзун В.Н. Пища и экология. - Одесса: Оптимум, 2000. - 540 с.
Загальні принципи обстеження і догляду за дитиною
Особливості догляду за хворою дитиною.
Особливості догляду за немовлям.
Особливості догляду за дитиною грудного віку.
Частина І. Пропедевтична педіатрія
Періоди дитячого віку. Роль вікового фактора в патології дитини
Анатомо-фізіологічні особливості дитячого організму та характерні патологічні стани в різні вікові періоди
Поняття про біологічний вік дитини
Соціалізація та її значення в становленні особистості