Стандартизація та сертифікація товарів і послуг - Салухіна Н.Г. - БІБЛІОГРАФІЧНИЙ ОПИС

Офіційні документи та матеріали

1. Угода про технічні бар'єри у торгівлі //Результати уругвайського раунду багатосторонніх торговельних переговорів: Тексти офіційних документів. - К., 1998. - С. 131-152.

2. Конституція України: Прийнята на 5 сесії Верховної Ради України 28 черв. 1996 р. - К., 1996. - 119 с.

3. Зелена книга. Про політику адаптації національного законодавства у сфері технічного регулювання та споживчої політики до європейських вимог. - К., 2006. - 80 с.

4. Біла книга. Про політику адаптації вітчизняного законодавства в галузі норм і стандартів до європейських вимог. - К., 2006. - 64 с.

5. Про охорону навколишнього середовища: Закон України від 25 черв. 1991 р. № 1264-ХІІ.

6. Про обмеження монополізму та недопущення недобросовісної конкуренції у підприємницькій діяльності: Закон України від 18 лют. 1992 р. № 2132-ХІІ.

7. Про ветеринарну медицину: Закон України від 25 черв. 1992 р. № 2498-ХП.

8. Про інформацію: Закон України від 2 жовт. 1992 р. № 2657-ХІІ (в ред. Закону України від 23 черв. 2005 р. № 2707-ІУ).

9. Про охорону навколишнього середовища: Закон України від 25 черв. 1991 р. № 1264-ХІІ (зі змін. від 27 лист. 2003 р. № 1344-ІУ).

10. Про державний нагляд за додержанням стандартів, норм і правил та відповідальність за їх порушення: Закон України від 8 квіт. 1993 р. № 30-93.

11. Про стандартизацію і сертифікацію: Закон України від 10 трав. 1993 р. № 46-93.

12. Про Антимонопольний комітет України: Закон України від 26 лист. 1993 р.

№ 3660-ХІІ.

13. Про науково-технічну інформацію: Закон України від 25 черв. 1993 р. № 3322.

14. Про охорону прав на промислові зразки: Закон України від 15 груд. 1993 р.

№ 3688-ХІІ.

15. Про захист прав споживачів: Закон України від 15 груд. 1993 р. № 1023-ХП (в ред. Закону України від 1 груд. 2005 р. № 3161-ІУ).

16. Про охорону прав на знаки для товарів і послуг: Закон України від 15 груд. 1993 р. № 3689-ХІІ.

17. Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення: Закон України від 24лют. 1994р. № 4004-ХІІ (зі змін. від 7лют. 2002р. № 3037-111).

18. Про транспорт: Закон України від 10 лист. 1994 р. № 233/94-ВР (в ред. Закону України від 21 груд. 2000р. № 2171-111).

19. Про ратифікацію Угоди про партнерство та співробітництво між Україною і Європейськими спільнотами та їх державами-членами від 14.06.1994 р.: Закон України від 10лист. 1994р. № 237/94-ВР.

20. Про туризм: Закон України від 15 вер. 1995 р. № 324/95-ВР (в ред. Закону України від 18 лист. 2003 р. № 1282-ІУ).

21. Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів: Закон України від 19 груд. 1995 р. № 481/95-ВР.

22. Про рекламу: Закон України від 3 лип. 1996 р. № 270/96-ВР (зі змін. від 21 груд. 2005 р. № 3253-ІУ).

23. Про якість та безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини: Закон України від 23 груд. 1997р. № 771/97-ВР.

24. Про метрологію та метрологічну діяльність: Закон України від 11 лют. 1998 р. № 113/98-ВР (в ред. від 15 черв. 2004 р. № 1765-ІУ).

25. Про ліцензування певних видів господарської діяльності: Закон України від 1

черв. 2000 р.

26. Про автомобільний транспорт: Закон України від 5 квіт. 2001 р. № 2344-ІІІ (в ред. від 23 лют. 2006 р. № 3492-ІУ).

27. Про підтвердження відповідності: Закон України від 17 трав. 2001 р. № 2406-ІІІ.

28. Про акредитацію органів з оцінки відповідності: Закон України від 17 трав.

2001 р. № 2407-ІІІ.

29. Про стандартизацію: Закон України від 17 трав. 2001 р. № 2408-ІІІ.

30. Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні: Закон України від 12 лип. 2001 р. № 2658.

31. Про Загальнодержавну програму адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу: Закон України від 18 бер. 2004 р.

32. Про безпечність та якість харчових продуктів: Закон України від 6 верес. 2005 р. № 2809-ІУ.

33. Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підтвердження якості та безпечності харчових продуктів і продовольчої сировини: Закон України від 8 вер. 2005 р. № 2863-ІУ.

34. Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності: Закон України від 1 груд. 2005 р. № 3164-ІУ (в ред. від від 31 трав. 2007р. № 1107-У (1107-16).

35. Про державну систему біобезпеки при створенні, випробуванні, транспортуванні та використанні генетично модифікованих організмів: Закон України від 31 трав. 2007 р. № 1103-У.

36. Про дитяче харчування: Закон України від 14 вер. 2006 р. № 142-У.

37. Положення про порядок вилучення неякісних товарів, документів та інших предметів, що свідчать про порушення прав споживачів: Постанова Верховної Ради України від 25 січ. 1995 р. № 26/95-ВР.

38. Положення про порядок припинення (заборони) господарюючими суб'єктами відвантаження, реалізації (продажу) і виробництва товарів, виконання робіт і надання послуг, що не відповідають вимогам нормативних документів: Постанова Верховної Ради України від 25 січ.1995 р. № 26/95-ВР.

39. Стратегія інтеграції України до Європейського Союзу: Указ Президента України від 11 черв. 1998 р. № 615/98.

40. Про деякі заходи з регулювання підприємницької діяльності: Указ Президента України від 23 лип. 1998 р. № 817/98.

41. Про вдосконалення державного контролю за якістю та безпекою продуктів харчування, лікарських засобів та виробів медичного призначення: Указ Президента України від 1 лют. 1999 р. № 109/99.

42. Положення про Державний комітет стандартизації, метрології та сертифікації України: Указ Президента України від 26 лип. 2000 р. № 926/2000.

43. Програма інтеграції України до Європейського Союзу: Указ Президента України від 14 вер. 2000 р. № 1972/2000.

44. Про заходи щодо підвищення якості вітчизняної продукції: Указ Президента України від 23 лют. 2001 р. № 113/2001.

45. Про заходи щодо розвитку продовольчого ринку та сприяння експорту сільськогосподарської продукції та продовольчої сировини: Указ Президента України від 7 серп. 2001 р № 601/2001.

46. Про посилення державного захисту прав споживачів: Указ Президента України від 12 січ. 2002 р. № 16/2002.

47. Про Державний комітет України з питань технічного регулювання та споживчої політики: Указ Президента України від 1 жовт. 2002 р. № 887/2002.

48. Положення про Державний комітет з питань технічного регулювання та споживчої політики: Указ Президента України від 18 бер. 2003 р. № 225/2003.

49. Про заходи щодо вдосконалення діяльності у сфері технічного регулювання та споживчої політики: Указ Президента України від 13 лип. 2005 р. № 1105/2005.

50. Про державний нагляд за додержанням стандартів, норм і правил та відповідальність за їх порушення: Декрет Кабінету Міністрів України від 8 квіт.

1993 р. № 30-93.

51. Про стандартизацію і сертифікацію: Декрет Кабінету Міністрів України від 10 трав. 1993 р. № 46-93 .

52. Про Асоціацію товарної нумерації України "ЄАН-УКРАЇНА": Постанова Кабінету Міністрів України від 12 груд. 1994 р. № 821.

53. Положення про гігієнічну рекламацію небезпечних факторів: Постанова Кабінету Міністрів України від 13 черв. 1995 р. № 420.

54. Про впровадження штрихового кодування товарів: Постанова Кабінету Міністрів України від 29 трав. 1996 р. № 574.

55. Про верифікацію сертифікатів про походження товарів з України: Постанова Кабінету Міністрів України від 30 лип. 1996 р. № 846.

56. Правила надання послуг пасажирського автомобільного транспорту: Постанова Кабінету Міністрів України від 18 лют. 1997 р. № 176 (в редакції Постанови Кабінету Міністрів від 29 січ. 2003 р. № 141).

57. Про заходи щодо поетапного впровадження в Україні вимог Директив Європейського Союзу, санітарних, екологічних, ветеринарних, фінансових норм та міжнародних і європейських стандартів: Постанова Кабінету Міністрів України від 19 бер. 1997р. № 244.

58. Порядок митного оформлення імпортних товарів (продукції), що підлягають обов'язковій сертифікації в Україні: Постанова Кабінету Міністрів України від 4 лист. 1997р. № 1211.

59. Про затвердження переліку харчових добавок, дозволених для використання у харчових продуктах: Постанова Кабінету Міністрів України від 4 січ.

1999 р. № 12.

60. Про внесення змін до "Порядку митного оформлення імпортних товарів (продукції), що підлягають обов'язковій сертифікації в Україні": Постанова Кабінету Міністрів України від 8 лист. 2000 р. № 1672.

61. Державна програма розвитку туризму в Україні на 2002-2010рр.: Постанова Кабінету Міністрів України № 583 від 29 квіт. 2002 р.

62. Порядок проведення інспектування, огляду, аналізу, обстеження та знезараження підкарантинних матеріалів і об'єктів та їх переліку: Постанова Кабінету Міністрів України від 26 трав. 2004 р. № 672.

63. Про внесення змін до Положення про виробництво, зберігання, продаж марок акцизного збору з голографічними захисними елементами і маркування алкогольних напоїв та тютюнових виробів: Постанова Кабінету Міністрів України від 26 трав. 2005 р. № 394.

64. План заходів щодо нейтралізації можливих негативних наслідків у зв'язку із вступом України до СОТ та забезпечення підвищення конкурентоспроможності національної економіки: Розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 січ. 2006р. № 10-р.

65. Державна програма розвитку еталонної бази на 2006-2010 роки: Постанова Кабінету Міністрів України від 1 бер. 2006 р. № 228.

66. Державна програма стандартизації на 2006-2010 роки: Постанова Кабінету Міністрів України від 1 бер. 2006 р. № 229.

67. Концепція розвитку технічного регулювання та споживчої політики на 2006-2010 роки: Розпорядження Кабінету Міністрів України від 11 трав.

2006 р. № 267-р.

68. Програма запровадження системи управління якістю в органах виконавчої влади: Постанова Кабінету Міністрів України від 11 трав. 2006 р. № 614.

69. Порядок провадження торговельної діяльності та правила торговельного обслуговування населення: Постанова Кабінету Міністрів України від 15 черв.

2006 р. № 833.

70. Питання Ради стандартизації та технічного регулювання: Постанова Кабінету Міністрів України від 26 лип. 2006 р. № 1016.

71. Порядок відшкодування суб'єктом господарювання витрат, пов'язаних з проведенням експертизи (випробування) зразків продукції: Постанова Кабінету Міністрів України від 31 жовт. 2007р. № 1279.

72. Порядок координації робіт із стандартизації, які виконуються центральними органами виконавчої влади за кошти державного бюджету: Постанова Кабінету Міністрів України від 4 лют. 2009 р. № 77.

73. Тимчасовий порядок запровадження у сфері торговельної діяльності копій сертифікатів відповідності та копій свідоцтв про визнання відповідності на бланках, захищених голографічними елементами: Наказ Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України, Держспоживстандарту та СБУ від 12 груд. 2003 № 366/231/520.

74. Правила роботи закладів ресторанного господарства: Наказ Міністерства зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі України від 3 лип. 1995 № 129.

75. Правила роздрібної торгівлі транспортними засобами і номерними агрегатами: Наказ Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 18 груд. 1995 р. № 168 (зі змін. і доповн. від 31 лип. 2002 р. № 228 та від 8 лип. 2003 р. № 174).

76. Правила роботи закладів (підприємств) громадського харчування: Наказ Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 24лип. 2002 р. № 219.

77. Правила роздрібної торгівлі непродовольчими товарами: Наказ Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 11 бер. 2004 № 98 (в редакції від 19 квіт. 2007р. № 104).

78. Про спрямування i координацію Міністром економіки України діяльності Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики: Наказ Міністерства економіки України від 3 квіт. 2006 р.

№ 118.

79. Про проведення державної санітарно-гігієнічної експертизи щодо розробки виробництва і застосування продукції, яка може негативно впливати на здоров'я людини: Наказ Міністерства охорони здоров'я України від 20 жовт.

1995 р. № 190.

80. Правила перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні: Наказ Міністерства транспорту України від 14 жовт. 1997 р. № 363.

8. Порядок ввезення на митну територію України продукції, що імпортується та підлягає в Україні обов'язковій сертифікації: Наказ Державної митної служби України і Державного комітету України по стандартизації, метрології та сертифікації від 10 трав. 1994 р. № 107/126.

82. Про введення обов'язкової сертифікації продукції в Україні: Наказ Державного комітету України по стандартизації, метрології та сертифікації від 30 серп. 1993 р. № 95.

83. Правила обов'язкової сертифікації дитячих іграшок: Наказ Державного комітету України по стандартизації, метрології та сертифікації від 30 черв.

1993 № 95.

84. Перелік продукції, що підлягає обов'язковій сертифікації в Україні, Наказ Державного комітету України по стандартизації, метрології та сертифікації від 30 черв. 1993 р. № 95 (в ред. від 1 лют. 2005 р. № 28).

85. Правила обов'язкової сертифікації дорожніх транспортних засобів, їх складових та приладдя: Наказ Державного комітету України по стандартизації, метрології та сертифікації від 17 січ. 1997 р. № 23 (Правила доповнено додатком 9 згідно з Наказом Держспоживстандарту від 25 січ. 2002р. № 48).

86. Правила обов'язкової сертифікації послуг з ремонту та технічного обслуговування дорожніх транспортних засобів та їх складових: Наказ Державного комітету України по стандартизації, метрології та сертифікації від 28 серп.1997р. № 520.

87. Правила обов'язкової сертифікації будівельних матеріалів, виробів та конструкцій: Наказ Державного комітету України по стандартизації, метрології та сертифікації від 11 квіт. 1997 р. № 192.

88. Правила обов'язкової сертифікації харчових продуктів: Наказ Державного комітету України по стандартизації, метрології та сертифікації від 2 черв.

1997 р. № 322.

89. Правила обов'язкової сертифікації засобів обчислювальної техніки: Наказ Державного комітету України по стандартизації, метрології та сертифікації від 25 черв. 1997р. № 366.

90. Правила обов'язкової сертифікації послуг з ремонту та технічного обслуговування дорожніх транспортних засобів та їх складових: Наказ Державного комітету України по стандартизації, метрології та сертифікації від 28 серп.1997р. № 520.

91. Правила обов'язкової сертифікації електропобутового та аналогічного обладнання і комплектуючих: Наказ Державного комітету України по стандартизації, метрології та сертифікації від 12 верес. 1997 р. № 567.

92. Порядок впровадження модульного підходу оцінки відповідності з урахуванням вимог Директив Європейського Союзу: Наказ Державного комітету України по стандартизації, метрології та сертифікації від 10 січ.

1999 р. № 2.

93. Правила обов'язкової сертифікації готельних послуг: Наказ Державного комітету України по стандартизації, метрології та сертифікації від 27 січ. 1999р. № 37.

94. Правила обов'язкової сертифікації послуг харчування: Наказ Державного комітету України по стандартизації, метрології та сертифікації від 27 січ.

1999 р. № 37.

95. Інструкція про порядок здійснення державного метрологічного нагляду за забезпеченням єдності вимірювань: Наказ Державного комітету стандартизації, метрології та сертифікації України від 17 трав. 2000 р. № 315.

96. Типове положення про технічний комитет стандартизації: Наказ Державного комітету стандартизації, метрології та сертифікації України від 20 трав. 2002 р. № 298.

97. Перелік. продукції, що підлягає обов'язковій сертифікації в Україні: Наказ Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики (Держспоживстандарт України) від 1 лют. 2005 р.

№ 28.

98. Програма перегляду чинних в Україні міждержавних стандартів (ГОСТ), розроблених до 1992 року, та приведення їх у відповідність до Угоди про технічні бар'єри у торгівлі Світової організації торгівлі: Наказ Держспо-живстандарту України від 13 бер. 2006 р. № 77.

99. Щодо виконання умов використання Держспоживстандартом України нормативної бази Європейського комітету з стандартизації (CEN): Наказ Держспоживстандарту України від 25 квіт. 2006 р. № 127.

100.Порядок взаємодії митних органів з Центральним митним управлінням лабораторних досліджень та експертної роботи при проведенні митного контролю та митного оформлення товарів і транспортних засобів: Наказ Державної митної служби України від 5 серп. 2004 р. № 576.

101. Правила фітосанітарного контролю на державному кордоні України: Наказ Головної державної інспекції з карантину рослин України від 25 верес. 1996

р. № 72.

102.Правила користування готелями та надання готельних послуг в Україні: Наказ Державного комітету України по житлово-комунальному господарству та Державного комітету України по туризму від 10 верес. 1996 р.

№ 77/44.

103.Правила користування готелями й аналогічними засобами розміщення та надання готельних послуг: Наказ Державної туристичної адміністрації України від 16 бер. 2004 р. № 19.

Нормативні документи і матеріали

1. Сертифікація в Україні. Нормативні акти: У 3-х ч. - К.: Держстандарт України, 1998-2002. - 811 с.

2. ДК016-97. Державний класифікатор продукції та послуг України від 30.12.1997. - К.: Держстандарт України, 1998.

3. ДК 009-96. Державний класифікатор видів економічної діяльності від 22.10.96. - К.: Держстандарт України, 1996.

4. ДК 004-2003. Український класифікатор нормативних документів. К.: Держспоживстандарт України, 2003.

5. ДСТУ2296-93. Національний знак відповідності. Форма, розміри, технічні вимоги та правила застосування.

6. ДСТУ2925-94. Якість продукції. Оцінювання якості. Терміни та визначення.

7. ДСТУ 3021-95. Випробування і контроль якості продукції. Терміни та визначення.

8. ДСТУ3144-95. Коди та кодування інформації. Штрихове кодування. Терміни та визначення.

9. ДСТУ3145-95. Коди та кодування інформації. Штрихове кодування. Загальні вимоги.

10. ДСТУ3147-95. Коди та кодування інформації. Штрихове кодування. Формат та розташування штрихових позначок ЕАМ на тарі та упаковці товарної продукції. Загальні вимоги.

11. ДСТУ 3148-95. Коди та кодування інформації. Штрихове кодування. Система електронного обміну документами на постачання продукції. Загальні вимоги.

12. ДСТУ3356-96. Коди та кодування інформації. Штрихове кодування. Маркування об'єктів ідентифікації. Порядок присвоєння, реєстрації, перегляду та скасування кодів ЕАМ на продукцію.

13. ДСТУ3359-96. Коди та кодування інформації. Штрихове кодування. Маркування об'єктів ідентифікації. Якість друку штрих-кодових позначок. Загальні технічні вимоги та методи контролю.

14. ДСТУ 1.0:2003. Національна стандартизація. Основні положення.

15. ДСТУ 1.1:2001. Національна стандартизація. Стандартизація та суміжні види діяльності. Терміни та визначення основних питань.

16. ДСТУ 1.2:2003. Національна стандартизація. Правила розроблення національних нормативних документів.

17. ДСТУ 1.3:2003. Національна стандартизація. Правила розроблення, побудови, викладання, погодження, прийняття та позначення технічних умов.

18. ДСТУ 1.5:2003. Національна стандартизація. Правила побудови, викладання, оформлення та вимоги до змісту нормативних документів.

19. ДСТУ 1.6. Національна стандартизація. Правила реєстрації нормативних документів.

20. ДСТУ 1.7:2001. Національна стандартизація. Правила і методи прийняття та застосування міжнародних і регіональних стандартів.

21. ДСТУ 1.8. Національна стандартизація. Правила розроблення програми робіт зі стандартизації.

22. ДСТУ 1.9. Національна стандартизація. Правила розроблення та впровадження міждержавних стандартів.

23. ДСТУ 1.10. Національна стандартизація. Державні класифікатори соціально-економічної інформації. Основні положення, правила розроблення, ведення та скасування.

24. ДСТУ 1.11. Національна стандартизація. Правила проведення експертизи проектів національних нормативних документів.

25. ДСТУ 1.12. Національна стандартизація. Правила ведення справ нормативних документів.

26. ДСТУ 1.13:2001. Національна стандартизація. Правила надавання повідомлень торговим партнерам України.

27. ДСТУ 3230-95. Управління якістю та забезпечення якості. Терміни та визначення.

28. ДСТУ3250-95. Порядок розроблення плану державної стандартизації.

29. ДСТУ2462-94. Сертифікація. Основні поняття. Терміни та визначення.

30. ДСТУ3410-2004. Система сертифікації УкрСЕПРО. Основні положення.

31. ДСТУ3411-2004. Система сертифікації УкрСЕПРО. Вимоги до органів з сертифікації та порядок їх акредитації.

32. ДСТУ3412-96. Система сертифікації УкрСЕПРО. Вимоги до випробувальних лабораторій та порядок їх акредитації.

33. ДСТУ3413-96. Система сертифікації УкрСЕПРО. Порядок проведення сертифікації продукції.

34. ДСТУ3414-96. Система сертифікації УкрСЕПРО. Атестація виробництва. Порядок здійснення.

35. ДСТУ3415-96. Система сертифікації УкрСЕПРО. Реєстр системи.

36. ДСТУ3416-96. Система сертифікації УкрСЕПРО. Порядок реєстрації об'єктів добровільної сертифікації.

37. ДСТУ3417-96. Система сертифікації УкрСЕПРО. Процедура визнання результатів сертифікації продукції, що імпортується.

38. ДСТУ3418-96. Система сертифікації УкрСЕПРО. Вимоги до аудиторів та порядок їх атестації.

39. ДСТУ3419-96. Система сертифікації УкрСЕПРО. Сертифікація систем якості. Порядок проведення.

40. ДСТУ 3420-96. Система сертифікації УкрСЕПРО. Вимоги до органів сертифікації систем якості та порядок їх акредитації.

41. ДСТУ 3498-96. Система сертифікації УкрСЕПРО. Бланки документів. Форма та опис.

42. ДСТУ 2296-93. Національний знак відповідності. Форма, розміри, технічні вимоги та правила застосування.

43. ДСТУ3514-97. Статистичні методи контролю та регулювання. Терміни та визначення.

44. ДСТУ 4161-2003. Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги.

45. ДСТУ ISO 22 000:2007. Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга.

46. ДСТУ 2708-99. Метрологія. Повірка засобів вимірювальної техніки. Організація та порядок проведення.

47. ДСТУ ISO/ІЕС ииіає 59:2000. Кодекс усталених правил стандартизації.

48. ДСТУ ISO 9000:2000. Системи управління якістю. Основні положення та словник.

49. ДСТУ ISO 9001:2000. Системи управління якістю. Вимоги.

50. ДСТУ ISO 9001:2008. Системи управління якістю. Вимоги.

51. ДСТУ ISO 13425:2004. 3астосування статистичних методів. Настанови щодо вибору статистичних методів у стандартизації (ISO/TR 13425:2003, IDT).

52. ДСТУ4268-2003. Послуги туристичні. Засоби розміщення туристів. Загальні вимоги.

53. ДСТУ 4527:2006. Послуги туристичні. Засоби розміщення. Терміни та визначення.

54. ДСТУ ISO/ІЕС Guide 59-2000. Кодекс усталених правил стандартизації.

55. ДСТУ ISO/ІЕС 17025-2001. Загальні вимоги до компетентності випробувальних та калібрувальних лабораторій.

56. EN 45004: 1995. Загальні критерії для роботи органів різних типів, що виконують перевірки як третя сторона // Інформ. бюл. з міжнар. стандартизації. - 1997. - № 4. - С. 317-330 (або ДСТУ EN 45004-98 "Загальні вимоги до органів контролю різного типу").

57. Каталог стандартів ISO //Режим доступу: http://www.iso.org/iso_catalogue.htm

58. ISO 9001:2008. Системи управління якістю. Вимоги.

59. ISO 9004-2. Провідні вказівки по послугах.

60. ISO 14001:2004. Системи управління довкіллям. Вимоги і настанови із застосуванням.

61. ISO/ІЕС Guide 2:2004. Стандартизація та споріднені види діяльності. Загальний словник.

62. ISO 22000:2005 Системи менеджменту безпеки харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга.

63. ISO/TS 22003. Системи менеджменту безпеки харчових продуктів. Вимоги до органів, що здійснюють аудит і сертифікацію систем менеджменту безпеки харчових продуктів.

64. ISO/TS 22004:2005. Системи менеджменту безпеки харчових продуктів. Настанова із застосування ISO 22000:2005.

65. OHSAS 18001:1999. Менеджмент безпеки і охорони праці персоналу. Вимоги.

66. SA 8000:2001. Соціальний захист.

67. ISO/ІЕС 17025:2005 (друга редакція 2005-05-15). Загальні вимоги до компетентності випробувальних та калібрувальних лабораторій".

68. ISO/IEC Guide 59:1994. Кодекс усталених правил стандартизації.

69. ISO/FDIS 18513:2003. Послуги туристичні. Готелі та інші типи розміщення туристів. Термінологія.

70. МИ 1317-86. Методические указания. Государственная система обеспечения единства измерений. Результати и характеристики погрешности измерений. Формы представлення. Способи использования при испьпаниях образцов продукции и контроле их параметров.

71. МИ 1552-86. Методические указания. Госудаственная система обеспечения единства измерений. Измерения прямые однократные. Оценивание погрешности результатов измерений.

72. ГОСТ 28681.4-95. Туристско-экскурсионное обслуживание. Класификация гостиниц.

73. ГОСТ 8.010-99. Государственная система обеспечения единства измерений. Методики выполнения измерении. Основные положення.

74. ГОСТ 1.1-2002. Межгосударственная система стандартизации. Термины и определения.

75. ГОСТ ИСО 9000-2001. Системы менеджмента качества. Основные положения и словарь.

76. Директива Ради 76/768/ЄЕС про косметичні засоби.

77. Директиви Ради 84/450/ЄЕС від 10 верес. 1984 р. стосовно реклами, що вводить в оману.

78. Директива Ради 85/374/ЄЕС від 25 лип. 1985 р. щодо зближення законів, під-законних та адміністративних актів держав-членів стосовно відповідальності за неякісну продукцію.

79. Директива Ради 88/378/ЄЕС від 3 трав. 1988 р. про забезпечення безпеки дитячих іграшок.

80. Директива Ради 90/314/ЄС щодо організованих туристичних мандрівок, турів і комплексних турне.

81. Директива Ради 93/43/ЄЕС від 14 черв. 1993 р. про гігієну харчових продуктів та Кодекс Аліментаріус.

82. Директива ЄС 93/465/ЄЕС від 22 лип. 1993 р. щодо модулів для різних фаз процедур оцінювання відповідності і правил надання і використання маркування знаком відповідності "СЕ".

83. Директива Ради 96/26/ЄС від 29 квіт. 1996 р. про допуск до роботи компаній, що займаються автомобільними вантажними і пасажирськими перевезеннями, а також про взаємне визнання дипломів, сертифікатів та інших свідоцтв професійної кваліфікації для надання підтримки таким підприємствам у здійсненні своїх прав на свободу проведення національних і міжнародних перевезень.

84. Директива Ради 96/74/ЄС про найменування текстильної продукції.

85. Директива Ради 97/55/ЄС про оманливу рекламу з доповненнями, внесеними Директивою про порівняльну рекламу 84/450/ЄЕС.

86. Директива Ради 98/27/ЄС про судові заборони з метою захисту споживачів.

87. Директива Ради 98/76/ЄС від 1 жовт. 1998 р. про доповнення до Директиви 96/26/ЄЕС про дозвіл на діяльність вантажних і пасажирських перевізників, а також про взаємне визнання дипломів, сертифікатів та інших свідоцтв про кваліфікацію з метою полегшити таким операторам право на вільне здійснення національних і міжнародних перевезень.

88. Директива Ради 99/44/ЄС від 25 трав. 1999 р. про деякі особливості продажу споживчих товарів і пов'язаних з ними гарантій.

89. Директива Ради 2000/13/ЄС про харчову продукцию.

90. Директива Ради 2001/83/ЄС про медичну продукцію для застосування людьми.

91. Директива Ради 2001/95/ЄС про загальну безпеку продукції.

92. Директива ЄС 2001/18/ЄС від 17 серп. 2002 р. про навмисне вивільнення генетично модифікованих організмів у довкілля.

93. Директива Ради 2004/22/ЄС про вимірювальні прилади.

Науково-педагогічна література

1. Анищенко І., Рудик Т. Безпечність харчових продуктів на основі принципів НАССР: проблеми та шляхи вирішення // Стандартизація, сертифікація, якість. - 2009. - № 1. - С. 35-38.

2. Белобрагин В.Я. Стандарты ИСО серии 9001, ИСО 14001 - второе дыхание? //Стандарты и качество. - 2006. - № 11. - С. 70-75.

3. Бурдина В. Стандартизация как средство управления качеством // Стандарты и качество. - 2007. - № 1. - С.20-22.

4. Величко О. Гармонізація національних стандартів: основні завдання та проблеми діяльності ТК // Стандартизація, сертифікація, якість. - 2006. - № 6. - С. 17-20.

5. Величко О., Проненко С. Сучасний стан гармонізації національних стандартів України з документами і рекомендаціями OIML // Стандартизація, сертифікація, якість. - 2009. - № 4. - С. 18-23.

6. Версан В.Г. Стандарт ИСО 9001: Его роль в стандартах ИСО 9000 версии 2008 года // Стандарты и качество. - 2006. - № 7. - С. 66- 68.

7. Віткін Л. Аналіз досвіду застосування Угоди про технічні бар'єри в торгівлі СОТ // Стандартизація, сертифікація, якість. - 2009. - № 3. - С. 9-17.

8. Віткін Л., Євдокімов С., Полякова І. Міжнародне співробітництво в галузі технічного регулювання // Стандартизація, сертифікація, якість. - 2006. -

№ 4. - С. 19-29.

9. Вяткін О., Лаврентьєва М. Системи управління якістю в органах виконавчої влади. Практичний досвід // Стандартизація, сертифікація, якість. - 2009. - № 3. - С. 54-56.

10. Внесок ISO у захист навколишнього середовища // Стандартизація, сертифікація, якість. - 2009. - №4 . - С. 51.

11. Голінка І. Розвиток стандартизації на міжнародному, регіональному та національному рівнях // Стандартизація, сертифікація, якість. - 2009. - № 1. - С. 11-17.

12. Гордієнко Т., Тетера В. Діяльність українських ТК та їх організаційно-методичне забезпечення // Стандартизація, сертифікація, якість. - 2006. - № 2. - С. 15-21.

13. Грищенко Ф. Українські ТК: Оцінювання участі у міжнародній та європейській стандартизації // Стандартизація, сертифікація, якість. - 2007. - № 1. - С. 31-32.

14. Захист прав споживачів: Соціально-правовий аспект / А.А. Мазаракі, О.М. Язвінська, Л.В. Ніколаєва та ін. За заг. ред. Л.В. Ніколаєва. - К., 2002. -

312 с.

15. Захожай В.Б., Салухіна Н.Г ., Язвінська О.М., Чорний А.Ю. Управління якістю: Підр. - К.: МАУП, 2009.

16. Іваненко Л.М., Язвінська О.М. Реалізація прав споживачів на придбання товару належної якості // Право України. - 2003. - № 8. - С. 73-77.

17. ИСО исполняется 60 лет //Мир стандартов. - 2007. - № 1. - С. 59-60.

18. Казуакі Міягішима. Комисія "Кодекс Аліментаріус" //Стандартизация. Сертифікація. Якість - 2006. - № 4. - С. 44-47.

19. Калита П. Загальнолюдські цінності, соціально спрямований бізнес і системне управління // Стандартизація, сертифікація, якість. - 2008. - № 2. -

С. 53-57

20. Калита Т.П. Системы управления качеством: По стандарту ИСО 9001 или по предприятию?//Стандарты и качество. - 2006. - № 2. - С. 70-72.

21. Коломієць Т.М., Притульска Н .В., Романенко О.Л. Експертиза товарів: Підр.: У 2 ч. - 2-ге вид., допов. та переробл. - К.: Київ. нац. торг. - екон. ун-т,

2007. - Ч. 1. - 370 с.

22. Королько С, Шаповал В., Юзьків Я. Планування робіт з національної стандартизації // Стандартизація, сертифікація, якість. - 2009. - № 4. - С. 10-17.

23. Корчевна Л., Новіков В., Никитюк О. Щодо якості влади у рамках концепції "сталого розвитку" та "соціальної відповідальності" // Стандартизація, сертифікація, якість. - 2009. - № 1. - С. 63-65.

24. Коршунов Д.А. Шлях до технічного регулювання // Стандартизація, сертифікація, якість. - 2006. - № 4. - С. 30-32.

25. Коршунов Д.А. Ще раз про якість // Стандартизація, сертифікація, якість. -

2008. - № 2. - С. 58-561

26. Лосюк Л. Основні тенденції розвитку сучасних концепцій СУЯ // Стандартизація, сертифікація, якість. - 2009. - № 4. - С. 3-9.

27. Лукьянова В.Ю. Проблемы реформы технического регулирования // Стандарты и качество. - 2006. - № 12. - С. 24-107.

28. Мазур Г., Дзюба Т. Харчові продукти: системи управління безпечністю// Стандартизація, сертифікація, якість. - 2009. - № 1. - С. 58-60.

29. Маленька О. Державна метрологічна система: Розвиток нормативної бази // Стандартизація, сертифікація, якість. - 2008. - № 2. - С. 29-31.

30. Маслак А., Комліченко Є. Актуальність уведення функцій маркетингу в органах із сертифікації // Стандартизація, сертифікація, якість. - 2006. -

№ 2. - С. 41-45.

31. МельникЮ.Ф., Новиков В.М., ШкольникЛ.С. Основи управління безпечністю харчових продуктів: Навч. посіб. Ч.1. - К ., 2007. - 297 с.

32. Мережко Н.В. Сертифікація товарів і послуг: Підр. - К., 2002. - 298 с.

33. Новиков В., Нікітюк О. Тенденції розвитку вимог до лабораторій згідно з ІБО/ІЕБ 17025:2005 // Стандартизація, сертифікація, якість. - 2006. - № 1. - С. 30-32.

34. Новиков В., Нікітюк О. Система управління безпечністю харчових продуктів: Застосування методології"життєвих циклів" // Стандартизація, сертифікація, якість. - 2008. - № 2. - С. 50-52.

35. Основные тенденции технического регулирования в Европейском Союзе // Мир стандартов. - 2006. - № 9. - С. 88-95.

36. Пиндер А., Киссинджер-Мэтрей Д. Главный фокус: сектор услуг и стандарты находя общий язык // Стандарты и качество. - 2006. - № 4. -

С. 49-51.

37. Полякова І., Бояркін В. СЕИ: оновлена стратегія // Стандартизація, сертифікація, якість. - 2008. - № 1. - С. 14-20.

38. Притульська Н.В. Сучасні проблеми продовольчої безпеки України в умовах глобалізації //Товари і ринки. - 2006. - № 1. - С.119-127.

39. Реформування національної системи технічного регулювання // Стандартизація, сертифікація, якість. - 2009. - № 3. - С. 3.

40. Розенталь О.М. Реформа технического регулирования как государственная политика и бизнес-проект // Методы оценки соответствия. - 2006. - № 8.

41. Саєвич І. Вступ України до СОТ: Здобутки Держспоживстандарту у 2006 році // Стандартизація, сертифікація, якість. - 2007. - № 1. - С. 6-9.

42. Салухина Н.Г., Башкатова О.І. Організація і технологія інспектування: Навч. посіб. - К., 2003. - 213 с.

43. Салухіна Н. Г., Язвінська О .М., Башкатова О. І. Захист прав споживачів: Навч. посіб. - К., 2007. - 382 с.

44. Самойленко А.А. Сертифікація послуг: Навч. посіб. - К., 2003. - 144 с.

45. Самойленко А.А. Сертифікація продовольчих товарів: Навч. посіб. - К.,

2006. - 212 с.

46. Седдон Д. Стандарты ИСО серии 9000: болезнь экономики? //Деловое совершенство. - 2005. - № 4. - С. 8-13.

47. Сидоренко О.В. Методологічні на прикладні аспекти оцінювання якості та конкурентоспроможності товарів // Стандартизація, сертифікація, якість. - 2005. - № 1. - С. 63-67.

48. Ситніченко В., Стояків Є., Кісельова Г. Сучасні системи менеджменту як інструмент виходу з кризи // Стандартизація, сертифікація, якість. - 2009. - № 3. - С. 57-61.

49. Солин А.Л. Как выполнить требования стандартов ИСО к обеспечению удовлетворенности потребителей // Стандарты и качес

ВСТУП
Розділ 1. СКОТАРСТВО
1.1. Значення великої рогатої худоби у виробництві продукції тваринництва
1.2. Породи великої рогатої худоби на Україні
1.2.1. Породи молочного напряму продуктивності
Голландська порода
Чорно-ряба порода
Голштинська порода
Червона степова порода
Українська чорно-ряба молочна порода
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru