Продовження додатку З
Назва продукту | Білки, % | Жири, % | Вуглеводи, % | Енергетична цінність 100 г продукту, ккал кДж | |||||
Овочі квашені | |||||||||
Капуста | 5,8 | 2,3 | - | 17 | 71 | ||||
Огірки | 0,7 | 0,4 | - | 8 | 34 | ||||
Томати | 0,9 | 0,9 | - | 11 | 46 | ||||
Овочі свіжі | |||||||||
Баклажани | 0,6 | 0,1 | 6,8 | 24 | 100 | ||||
Капуста білоголова | 1,8 | - | 6,1 | 28 | 117 | ||||
Капуста цвітна | 2,5 | - | 2,2 | 29 | 121 | ||||
Капуста червоноголова | 1,5 | - | 5,2 | 27 | |||||
Картопля молода | 1,7 | - | 17,8 | 80 | 347 | ||||
Картопля з XI по І міс. | Ь5 | - | 15,8 | 71 | |||||
Картопля по ІІІ міс. | 1,4 | - | 14,7 | 66 | |||||
Картопля з ІІІ по VI міс | 1,2 | - | 12,6 | 56 | |||||
Цибуля городня | 1.7 | - | 11,2 | 43 | 180 | ||||
Морква червон до 1 січня | 1,3 | - | 6,4 | 33 | 138 | ||||
Морква від 1 січня | 1,1 | _ | 6,0 | 29 | |||||
Огірок | 0,8 | - | 3,6 | 15 | 63 | ||||
Перець червоний солодкий | 1.3 | - | 7,0 | 27 | 113 | ||||
Буряк | 1,7 | - | 10,7 | 48 | 201 | ||||
Редька | 1,9 | _ | 8,4 | 34 | 142 | ||||
Томати | 0,6 | - | 4,7 | 19 | 79 | ||||
Кавун | 0,7 | - | 9,9 | 38 | 159 | ||||
Зелений горошок | 5,0 | - | 13,4 | 75 | 315 | ||||
Диня | 0,4 | - | 4,5 | 25 | 105 | ||||
Топінамбур | 1,3 | _ | 3,8 | 59 | 248 | ||||
Кабачки | 0,4 | - | 2,5 | 12 | 50 | ||||
Петрушка | 3,1 | - | 6,8 | 41 | 172 | ||||
Салат | 1,1 | 1.5 | 11 | 46 | |||||
Кабак столовий | 0,3 | - | 4,4 | . 19 | 80 | ||||
Кріп | 1,8 | - | 5,6 | 30 | 126 | ||||
Продовження додатку 3
Назва продукту | Білки, % | Жири, % | Вуглеводи, % | Енергетична цінність 100 г продукту, ккал кДж | |
Хрін | 1,6 | - | 10,4 | 49 | 206 |
Часник | 5,1 | - | 16,5 | 89 | 374 |
Щавель | 2,0 | - | 4,0 | 27 | 113 |
Фрукти | |||||
Абрикоси | 0,9 | - | 11,3 | 46 | 192 |
Вишні | 0,8 | - | 11.8 | 49 | 205 |
Груші | 0,4 | - | 12,2 | 42 | 176 |
Сливи | 0,8 | - | 10,4 | 43 | 180 |
Черешні | 1,1 | - | 12,6 | 52 | 218 |
Яблука | 0,4 | - | 11,9 | 46 | 192 |
Виноград | 0,6 | - | 18,1 | 69 | 289 |
Ожина | 2,0 | - | 7,3 | 33 | 138 |
Суниці садові | 1,8 | _ | 12,1 | 41 | 172 |
Малина | 0,8 | - | 10,8 | 41 | 172 |
Смородина чорна | 1,0 | - | 11,0 | 40 | 167 |
Смородина біла | 0,3 | - | 7,8 | 40 | 167 |
Смородина червона | 0,5 | - | 7,2 | 43 | 181 |
Шипшина суха | 4,0 | - | 71,5 | 252 | 1059 |
Шипшина свіжа | 1,6 | - | 28,2 | 101 | 423 |
Помаранч | 0,7 | - | 6,3 | 33 | 139 |
Банан | 0,9 | - | 13,4 | 60 | 252 |
Лимон | 0,4 | - | 1,8о | 21 | 88 |
Мандарин | 0,6 | - | 6,4 | 32 | 134 |
Персик | 0,8 | - | 9,4 | 44 | 185 |
Плоди сушені | |||||
Курага | 5,2 | - | 66,4 | 302 | 1268 |
Родзинки | 1,6 | - | 63,8 | 273 | 1147 |
Груша | 3,0 | - | 68,5 | 303 | 1273 |
Чорнослив | 1,7 | - | 48,8 | 218 | 915 |
Яблука | 1.5 | - | 50,4 | 220 | 945 |
Горіхи | |||||
Грецькі , _ | 8,1 | 26,5 | 3,9 | 295 | 1239 |
Закінчення додатку З
Назва продукту | Білки, % | Жири, % | Вуглеводи, % | Енергетична цінність 100 г продукту, ккал кДж | |
Арахіс | 20,6 | 33,4 | 11,6 | 443 | 1860 |
Ліщина лісова | 8,6 | 26,2 | 4,0 | 294 | 1235 |
Гриби | |||||
Білі | 4,2 | 0,4 | 2,3 | ЗО | 126 |
Підберезники | 3,5 | 0,4 | 1,8 | 25 | 105 |
Гриби білі сушені | 36,0 | 0,4 | 23.5 | 281 | 1180 |
Лисички | 1,6 | 1,1 | 5,3 | 22 | 92 |
Маслюки | 0,9 | 0,7 | 3,4 | 19 | 79 |
Опеньки | 2,2 | 1,2 | 4,6 | 20 | 84 |
Сироїжки | 1.1 | 0,7 | 4,6 | 17 | 71 |
Десерт | |||||
Морозиво молочне | 3,2 | 3,5 | 22,5 | 137 | 575 |
Пломбір | 4.2 | 15,0 | 20,4 | 240 | 1008 |
Ескімо вершкове | 3,2 | 20,4 | 19,7 | 284 | 1193 |
Цукор | - | - | 99,9 | 410 | 1722 |
Мед | 0,4 | - | 813 | 335 | 1407 |
Льодяники | - | - | 96,2 | 541 | 2272 |
Ірис | 3,9 | 9,0 | 80,3 | 429 | 1801 |
Халва арахісова | 16,7 | 30,4 | 43,2 | 545 | 2289 |
Тістечко сухе | 7,0 | 17,1 | 62,9 | 446 | 1847 |
Приклади деяких страв | |||||
Салат з редьки зі сметаною | - | - | - | 130 | 547 |
Пельмені | - | - | 349 | 1467 | |
Вареники | - | - | - | 499 | 2095 |
Борш | - | - | - | 240 | 1006 |
Кава з молоком | - | - | - | 187 | 787 |
Додаток 5. Режим для учнів, що відвідують школу в першу зміну
Додаток 6. Режим для учнів, що відвідують школу в другу зміну
Додаток 7. Гігієнічні норми часу на організовану рухову активність впродовж дня для дітей та школярів різного віку
Додаток 8. Ключі відповідей до тестів
Передмова
Історичний нарис
ЛЕКЦІЯ 1. Еволюція нервової системи
1. Етапи еволюції нервової системи
2. Розвиток центральної нервової системи