Інвестиційний аналіз - Боярко І.М. - МОДУЛЬ I. Основи методології інвестиційного аналізу

МОДУЛЬ I. Основи методології інвестиційного аналізу

ТЕМА 1. Методологічні засади інвестиційного аналізу

Інвестиційний аналіз як метод системної аналітично-дослідної роботи з оптимізації інвестиційних рішень. Мета, завдання та функції інвестиційного аналізу. Об'єктивна необхідність бізнес-проектування у підприємницькій діяльності інвестиційного спрямування. Поняття інвестиційного проекту. Оточення проекту. Зацікавлені сторони, внутрішнє та зовнішнє середовище проекту. Типи, форми та види інвестиційних проектів. Альтернативні проекти. Місія проекту. Стратегія проекту. Параметри проекту. Основи вибору інвестиційних рішень. Проектний цикл. Властивості життєвого циклу проекту. Фази проектного циклу, стадії й етапи. Види робіт, які виконуються на різних стадіях життєвого циклу. Сутність та переваги підходу до аналізу інвестиційних проектів за стадіями. Поняття інвестиційного горизонту. Ефективність проекту в цілому та ефективність участі в проекті. Принципи оцінки ефективності проектів. Особливості оцінки ефективності на різних стадіях проектного циклу. Грошовий потік як центральне поняття інвестиційного аналізу. Поняття притоку, відтоку та додаткового грошового потоку. Види грошових потоків. Фактор часу та ефективність інвестиційного проекту. Причини зміни вартості грошей у часі. Простий і складний відсоток. Капіталізація відсотків. Процес нарощування та дисконтування. Майбутня і теперішня вартість грошей. Термінальна вартість. Розрахунок вартості грошей за різних умов інвестування. Особливості оцінки вартості ануїтетів. Норма дисконту. Комерційна норма дисконту та норма дисконту учасника проекту. Методи та моделі визначення розміру ставки дисконту. Обґрунтування вибору норми дисконту. Чинники, що впливають на її величину. Вартість і структура капіталу інвестиційного проекту. Моделі визначення вартості компонентів капіталу.

Визначення середньозваженої вартості капіталу інвестиційного проекту. Темп та індекс інфляції. Особливості врахування інфляції при аналізі інвестиційних проектів. Номінальна та реальна майбутня вартість. Номінальна і реальна норма дисконту. Інфляційна премія. Безризикова норма дисконту. Поправка на ризик та її формування. Врахування зміни норми дисконту в часі.

ТЕМА 2. Аналіз проектно-кошторисної документації

Проектування головної мети та основних обмежень проекту. Ієрархія цілей і декомпозиція завдань проекту. Матриця життєвих циклів та її значення для аналізу. Склад та структура інвестиційного проекту. Складові проектно-кошторисної документації. Бізнес-план проекту та його призначення. Методичні засади розробки бізнес-плану інвестиційного проекту. Зміст бізнес-плану проекту та характеристика його основних розділів - резюме; характеристика продукту (послуги); розміщення об'єкту; аналіз ринку продукту; обсяг та структура виробництва продукту; забезпеченість випуску продукту основними факторами виробництва; стратегія маркетингу; фінансовий план та стратегія фінансування. Методи визначення кошторисної вартості об'єктів реальних інвестицій: ресурсний метод, базисно-індексний, базисно-компенсаційний, метод розрахунку за цінами на одиницю робочого часу, метод банків даних. Кошторисні нормативи й нормативно-інформаційна база ціноутворення в будівництві. Визначення вартості будівництва. Принципи складання локальних й об'єктних кошторисів і кошторисних розрахунків. Зведений кошторисний розрахунок вартості будівництва.

ТЕМА 1. Методологічні засади інвестиційного аналізу
ТЕМА 2. Аналіз проектно-кошторисної документації
ТЕМА 3. Аналіз техніко-економічного обґрунтування проекту
ТЕМА 4. Бюджетування та аналіз грошових потоків інвестиційного проекту
ТЕМА 5. Методи оцінювання інвестиційних проектів
ТЕМА 6. Оцінювання інвестиційної привабливості проектів
МОДУЛЬ II. Особливості врахування специфічних умов інвестування в інвестиційному аналізі
ТЕМА 7. Фінансово-інвестиційний аналіз суб'єктів господарювання
ТЕМА 8. Урахування ризику і невизначеності інвестиційних проектів
ТЕМА 9. Аналіз ринку фінансових інвестицій
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru