Науково-практичний коментар Кодексу України про адміністративні правопорушення - Пєтков С.В. - Стаття 177/1. Виключена

Придбання самогону та інших мінних спиртних напоїв домашнього вироблення - тягне за собою накладення штрафу від одного до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

(Із змінами, внесеними згідно з Указом Президії Верховної Ради Української PCP від 29.05.85 р. № 316-ХІ, Законом України від 07.02.97 р. № 55/97-ВР)

1. Об'єктом даного адміністративного проступку є суспільні відносини у сфері охорони здоров'я населення.

2. Об'єктивна сторона правопорушення виражається у придбанні самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення (формальний склад).

3. Суб'єкт адміністративного проступку - загальний (фізична осудна особа, яка досягла 16-річного віку).

4. Суб'єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини у формі прямого умислу.

Стаття 177/1. Виключена

(Доповнено статтею 177і згідно з Указом Президії Верховної Ради Української PCP від 27.06.86 р. № 2444-ХІ; виключена згідно із Законом України від 07.07.92 р. 2547-ХІІ)

Стаття 1772. Виготовлення, придбання, зберігання або реалізація фальсифікованих алкогольних напоїв або тютюнових виробів

Виготовлення, придбання або зберігання з метою реалізації фальсифікованих алкогольних напоїв чи тютюнових виробів, а так само виготовлення, придбання або зберігання з метою реалізації або використання за призначенням обладнання для вироблення фальсифікованих алкогольних напоїв чи тютюнових виробів - тягнуть за собою накладення штрафу від десяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією фальсифікованих алкогольних напоїв, тютюнових виробів та обладнання для їх вироблення.

Реалізація фальсифікованих алкогольних напоїв чи тютюнових виробів, а так само обладнання для їх вироблення - тягне за собою накладення штрафу від двадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією фальсифікованих алкогольних напоїв, тютюнових виробів та обладнання для їх вироблення.

(Доповнено статтею 177 згідно із Законом України від 20.04.2000 р. № 1685-ІІІ)

1. Об'єктом даного адміністративного проступку є суспільні відносини у сфері охорони здоров'я населення та у сфері державного регулювання виготовлення та реалізації алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

2. Об'єктивна сторона правопорушення виражається у таких діях:

1) виготовленні, придбанні, зберіганні з метою реалізації та власне реалізації фальсифікованих алкогольних напоїв або тютюнових виробів;

2) виготовленні, придбанні, зберіганні з метою реалізації та власне реалізації або використанні за призначенням обладнання для вироблення фальсифікованих алкогольних напоїв чи тютюнових виробів.

Обидва склади - матеріальні.

Відповідно до Закону України "Про захист прав споживачів" фальсифікована продукція - це продукція, виготовлена з порушенням технології або неправомірним використанням знака для товарів та послуг, чи копіюванням форми, упаковки, зовнішнього оформлення, а так само неправомірним відтворенням товару іншої особи.

Відповідно до Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" фальсифікація алкогольних напоїв та тютюнових виробів - це умисне, з корисливою метою виготовлення алкогольних напоїв та тютюнових виробів з порушенням технології чи з неправомірним використанням знака для товарів і послуг, чи копіюванням форми, упаковки, зовнішнього оформлення, а так само прямим відтворенням товару іншого підприємця з самовільним використанням його імені Не вважається фальсифікацією добросовісне тривале використання двома і більше підприємствами-резидентами або підприємствами, що є їх правонаступниками, знаків для позначення однорідних товарів, права на які засвідчуються свідоцтвами на знаки для товарів і послуг, одержаними до введення в дію п. 4 ст. 6 Закону України "Про охорону прав на знаки для товарів і послуг", якщо таке використання розпочалося до державної реєстрації таких знаків.

3. Суб'єкт адміністративного проступку - як посадові особи, так і громадяни.

4. Суб'єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини у формі умислу.

Стаття 178. Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді
Стаття 179. Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на виробництві
Стаття 180. Доведення неповнолітнього до стану сп'яніння
Стаття 181. Азартні ігри, ворожіння в громадських місцях
Стаття 181/1. Заняття проституцією
Стаття 181/2. Виключена
Стаття 182. Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях
Стаття 183. Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб
Стаття 184. Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей
Глава 15. Адміністративні правопорушення, що посягають на встановлений порядок управління
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru