Науково-практичний коментар Кодексу України про адміністративні правопорушення - Пєтков С.В. - Стаття 230/1. Органи спеціально уповноваженого органу виконавчої влади з державного нагляду за додержанням законодавства про працю

Органи автомобільного транспорту та електротранспорту (тролейбус, трамвай) розглядають справи про адміністративні правопорушення, зв'язані і порушенням правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, правил користування автомобільним транспортом та електротранспортом (стаття 119, частина п'ята статті 133, частини верша, друга, четверта, п'ята і сьома статті 133і, стаття 1332, частина друга статті 134, частина четверта статті 135).

Від імені органів автомобільного транспорту та електротранспорту розглядати справи про адміністративні правопорушення і накладати адміністративні стягнення мають право:

1) на автомобільному транспорті- директор Державного департаменту автомобільного транспорту - штраф до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; заступники директора Державного департаменту автомобільного транспорту, начальники автотранспортних управлінь спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади в галузі транспорту в Автономній Республіці Крим та областях - штраф до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; заступники начальників автотранспортних управлінь спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади в галузі транспорту в Автономній Республіці Крим та областях- штраф до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; контролери автотранспортних управлінь спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади в галузі транспорту в Автономній Республіці Крим та областях -- штраф до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

2) на пасажирському електротранспорті (тролейбус, трамвай)- начальники трамвайно-тролейбусних управлінь, начальники трамвайно-тролейбусних депо, начальники служб руху і районів руху трамвайно-тролейбусних управлінь, контролери трамвайно-тролейбусних управлінь.

(Із змінами, внесеними згідно з указами Президії Верховної Ради Української PCP від 19.12.86 р. № 3282-ХІ, від 19.05.89 р. № 7542-ХІ; законами України від 23.12.93 р.№3785-ХІІ, від 05.10.2000 р. № 2029-ІІІ, від 24.09.2008 p. № 586-VI, Від 15.01.2009 р. № 885-VI, від 11.06.2009 p. № 1512-V)

(1) Стаття 229 КУАП наводить вичерпний перелік адмінправопорушень, справи за якими уповноважені розглядати органи автомобільного транспорту та електротранспорту. Єдиним наглядовим органом у сфері автомобільного та електротранспорту є Державна інспекція України з безпеки на наземному транспорті. Частина друга коментованої статті закріплює перелік посадових осіб органів Дсржінспекції з безпеки на наземному транспорті, які мають право розглядати справи щодо відповідних адмінправопорушень та застосовувати за результатами їх розгляду адміністративні стягнення. Цей перелік потребує уточнень у зв'язку з проведеною оптимізацією системи органів автомобільного та електротранспорту і утворенням єдиного центрального органу виконавчої влади у цій сфері.

Стаття 230. Виключена

(згідно із Законом України від 19.01.95 р. Кк 8/95-ВР)

Стаття 230/1. Органи спеціально уповноваженого органу виконавчої влади з державного нагляду за додержанням законодавства про працю

Органи спеціально уповноваженого органу виконавчої влади з державного нагляду за додержанням законодавства про працю розглядають справи про адміністративні правопорушення, пов'язані з невиконанням законних вимог посадових осіб цих органів або створенням перешкод для діяльності цих органів (стаття 188е).

Від імені органів спеціально уповноваженого органу виконавчої влади з державного нагляду за додержанням законодавства про працю розглядати справи про адміністративні правопорушення і накладати адміністративні стягнення мають право:

державні інспектори праці територіальних органів - штраф до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

Головний державний інспектор праці України, його заступники; головні державні інспектори праці територіальних органів, їх заступники; державні інспектори праці спеціально уповноваженого органу виконавчої влади з державного нагляду за додержанням законодавства про працю - штраф до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

(Доповнено статтею 230 згідно із Законом України від 21.11.97 p. № 666/97-ВР; із змінами, внесеними згідно із законами України від 18.05.2004 р. № 1725-ІV, від 19.02.2009 p. № 1027-VI)

(1) Спеціально уповноваженим органом з державного нагляду за додержанням законодавства про працю є Державна інспекція України з питань праці Міністерства соціальної політики України. Органи Держінспекції України з питань праці уповноважені розглядати справи за статтею 188-6 цього Кодексу, а саме, щодо невиконання законних вимог посадових осіб органів спеціально уповноваженого органу виконавчої влади з державного нагляду за додержанням законодавства про працю або створення перешкод для діяльності цих органів.

(2) Від імені Держінспекції України з питань праці розглядати справи про адміністративні правопорушення і накладати адміністративні стягнення мають право:

державні інспектори праці територіальних органів Держінспекції - штраф до вісімдесята неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

Головний державний інспектор праці України, його заступники; головні державні інспектори праці територіальних органів, їх заступники; державні інспектори праці Держінспекції України з питань праці - штраф до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стаття 231. Органи спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з нагляду за охороною праці
Стаття 231/1. Органи державного геологічного контролю
Стаття 232. Виключена
Стаття 233. Виключена
Стаття 234. Виключена
Стаття 234/1. Органи державної контрольно-ревізійної служби в Україні
Стаття 234/2. Органи державної податкової служби України
Стаття 234/3. Національний банк України
Стаття 235. Військові комісаріати
Стаття 235/1. Військова інспекція безпеки дорожнього руху Військової служби правопорядку у Збройних Силах України
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru