Контролінг процесів господарської діяльності - Ільїна С.Б. - 8.7.3. Основна характеристика обладнання

Основним продуктом виробництва хлібозаводу с хлібобулочні вироби, крім того, виробляються макаронні та кондитерські вироби.

Якість сировини і готової продукції, що виробляється у ВАТ "Підприємство хлібозавод", відповідає вимогам діючої нормативно-технічної документації. Готова продукція проходить технологічну обробку в хлібобулочному та кондитерському цехах.

Технологічна характеристика хлібобулочного цеху

В хлібобулочному цеху встановлено 5 технологічних ліній, 4 із яких спеціалізуються тільки на виробництві хліба.

Лінія № 1. Складається із технічного обладнання для приготування тіста безперервним способом (тістоприготувальний агрегат І8-ХТА-6/1), агрегат П6-ХРМ з тупиковою піччю ФТХ-2-66 на 25 люльок (безпосередньо в печі) по 16 заготівок хліба в кожній.

Призначена для випічки пшеничних сортів формового хліба. Добова продуктивність при розрізці хліба 0,7 кг —10 т.

Лінія № 2. Подібна лінії № 1, на якій виробляють пшеничний формовий хліб.

Лінія № 3. Складається з технологічного обладнання для приготування тіста безперервним способом (тістоприготувальний агрегат Г8-ХТА-6/1), шафа ХРЗ-80 робочих люльок, 8 заготівок в кожній та тонельної печі ПХС-25М. Призначена для випічки пшеничного подового хліба.

Лінія № 4. Введена в дію в 1997 р. Складається з технологічного обладнання для порційного замісу тіста в діжках А2-ХТЗБ, шафи Т1-ХРЗ-80 на 80 люльок по 8 заготівок в кожній реконструйованій печі ПХС-25М. Призначена для випічки пшеничних сортів хліба.

Лінія № 5. Складається з технологічного обладнання для отримання замісу тіста в діжках А2-ХТЗБ, 5 одиниць обладнання для розділу тіста (тістодільників А2-ХТН та інших тістоформувальних машин), шафи Т1-РЗ-80 на 60 люльок по ПХС-25М. Призначена для випічки різноманітних хлібобулочних сухарних і здобних виробів.

Технологічна характеристика кондитерського цеху

В кондитерському цеху встановлено обладнання, яке представлене в табл. 8.9.

Таблиця 8.9

Обладнання кондитерського цеху

Вид обладнання

Кількість, шт.

Електропечі П-119М на 19 люльок

2

Електрична пекарська шафа ШПЕМ-3

3

Тістомісильна машина двох видів

3

Машина для формування пряників

2

Машина для покриття сиропом пряників

1

Кремозбивальна машина

8

Котел:

• електричний

2

• паровий

В цеху також є інше допоміжне обладнання (обладнання для виробництва цукрової пудри, маслорізки, миючі ванни та ін.).

В цеху виробляють торти, тістечка, пряники, печиво, рулети, зефір, кекси та ін.

У1997 р. підприємство придбало млин ОПМ-0,6 "Фермер", а також введено в дію обладнання для аерозольного транспортування пшениці до млина.

Підприємство постійно проводить впровадження нових технологій, освоєння нових видів продукції з метою зниження собівартості, покращення її якості.

На коробках, пакетах з печивом і пряниками повинна бути маркіровка, яка містить: найменування підприємства та його адресу; найменування продукту; маса нетто; дата вироблення; термін зберігання; позначення стандарту або НТД (нормативно-технологічна документація). Інформаційні відомості про харчову (білки, жири та вуглеводи) і енергетичну цінності 100 г продукту.

Печиво і пряники зберігаються в чистих, вентильованих приміщеннях при температурі 18±5 °С і відносної вологості повітря не більше 75 %. Не допускається зберігати печиво та пряники разом з продуктами, які мають специфічні запахи.

Таблиця 8.10

НТД на готову продукцію ВАТ "Підприємство хлібозавод"

№з/п

Назва продукції

№ ГОСТ або ТУУ

1

2

3

1

хліб "Троїцький" формовий

ТУУ 00378.000.001-2000

2

хліб "Український Новий" подовий

ГОСТ 2077-84

3

хліб "Довгалівський" подовий

ГОСТ 28807-90

4

хліб "Колос" подовий

ТУУ 00378.000.001-2000

5

хліб "Нива" подовий

ТУУ 00378.000.001-2000

6

хліб Поліський" формовий

ГОСТ 28808-90

7

хліб "Гірчичний"

ГОСТ 27842-88

8

паляниця "Нікопольська"

ТУУ 00378.000.001-2000

Продовження табл. 8.10

1

2

3

9

батон "Печерський"

ГОСТ 28809-90

10

батон "Особий"

ГОСТ 27844-88

11

батон "Оригінальний"

ГОСТ 28809-90

12

булочка з маком

ГОСТ 27844-88

13

ріжки з повидлом

РСТУ1351-81

14

булочка "Харківська"

РСТУ 1351-81

15

рулетик "Дніпровський" з маком

ГОСТ 28620-90

16

булочка "Маківка"

ГОСТ 28620-90

17

здоба "Фруктова"

ГОСТ 28620-90

18

здоба "Ромашка"

ГОСТ 28620-90

19

пампушки с часником

ТУУ 00389676.003-98

20

плюшка "Дніпровська"

ГОСТ 28620-90

21

булочка з корицею

ГОСТ 28620-90

22

рулетик "Молочний"

ГОСТ 28809-90

23

хліб "Гданцевський"

ГОСТ 28807-90

24

хліб "Травневий"

ГОСТ 28807-90

25

хліб "Бородінський"

ГОСТ 2077-84

26

хлібці з висівками

ГОСТ 28809-90

27

кондитерські вироби

ТУУ 46.22.075-96

28

пряники

ГОСТ 15810-96

29

макарони "Козацькі"

ГОСТ 875-92

8.7.4. Технології виробництва для дріжджевода, тістомісильників, пекарів
8.7.5. Основні постачальники та покупці ВАТ "Підприємство хлібозавод"
8.7.6. Переваги та недоліки підприємства з точки зору ринкової конкуренції
8.7.7. Основні техніко-економічні показники діяльності підприємства
8.8. Основи бізнес планування на ВАТ "Підприємство хлібозавод"
8.9. Автоматизація роботи служби контролінгу на підприємстві ВАТ "Підприємство хлібозавод"
Лекція 1. Генезис та еволюція кредитної кооперації
1.1. Передумови виникнення кредитної кооперації та їх історичні аспекти
1.2. Місце та роль кредитних спілок у системі фінансово-кредитного забезпечення суб'єктів господарювання
Механізм функціонування
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru