Фінансовий ринок - Шелудько В.М. - Грамотний вибір та здійснення мрії: туристичні рюкзаки

Кожен завзятий турист знає: в дорозі важливий драйв, добре продуманий маршрут і вірний друг ... рюкзак. Саме він зробить будь-яку туристичну подорож простою, легкою, незабутньою новими емоціями і мальовничими красотами, а не часом, проведеним за пошуком у рюкзаку потрібного предмета. Знайти придатну модель легко. Варто приділити увагу вибору!

Багаточисленні туристичні рюкзаки на прайс юа - це можливість порівняти вартість певної моделі одного й того ж виробника, звернути увагу на головні характеристики, прочитати відгуки. Саме вони стануть основою, яка допоможе подолати кілометри з комфортом!

Здійснюючи вибір, зважайте на головне! Не секрет, що туристичні рюкзаки, це, в першу чергу, об'єм. А об'єм обираємо з дальності походу, його особливостей та ваших вимог щодо рівня комфорту. Саме він змусить нести зайві речі або обійтися необхідним мінімумом. Отже, для походу, розрахованого на тиждень, досить об'єму в 40-60 літрів. Прикладом може бути модель Terra Incognita Snow Tech 40 за 65,4$ або Deuter Guide 40+ SL за 176$ з широким поясом і плечовими ременями анатомічної форми. Якщо довжина подорожі збільшується до 2 тижнів - це вже необхідність нести не тільки особисті, а й громадські речі. Тобто об'єм повинен бути збільшений до 100 літрів. Як варіант - місткий і функціональний Black Diamond Mission 75 за 200,6$.

Наступний момент вибору - тип основи і матеріал. Найчастіше моделі виготовляють з жорстким каркасом - в задню стінку корпуса вставляють спеціальні металеві планки, пластини або прути, які знімають навантаження на поздовжні м'язи спини при тривалому переході. Відмінний варіант - модель

Pinguin Attack 45 за 104,2$. Деякі туристичні рюкзаки не мають металевої основи. В цьому випадку вся вага рюкзака лягає на плечі.

Сучасні виробники, такі як Terra Incognita, Osprey, Pinguin, RedPoint

пропонують надійні, зносостійкі, міцні матеріали. Серед інших відмінними характеристиками виділяється кордула - матеріал, створений для солдатських потреб. Його відрізняє підвищена зносостійкість, міцність й можливість протистояти негоді. Також віддати перевагу можна нейлону. Він пружний, еластичний, до того ж швидко сохне. Відмінний варіант щодо тривалих походів!

Особливу увагу варто приділити інноваційним системам, які використовуються при облаштуванні пояса,плечових ременів, задньої стінки корпуса. Приміром, система Adjustable suspensions - гарний варіант для регулювання довжини задньої стінки корпуса. Особливу привабливість такого функціонального елемента відчують представниці прекрасної статі. Поясна система VariFlex забезпечує максимальну рухливість, а система Sternum strap дозволяє зафіксувати на одному місці плечові ремені. Вони не сповзають і не дають зміститися центру тяжіння рюкзака. Приклад - модель Osprey Xenith 88 за 315,2$.

Ще один важливий момент вибору - це грамотне облаштування внутрішнього простору. Звичайно моделі мають 2 основних відділення, які відокремлені одне від одного й існують автономно. Звернути увагу треба на наявність кармана для води, спеціальних кріплень, наприклад, для кухарського казанка або деяких елементів спортивного знаряддя.


Отже, туристичні рюкзаки - це функціональність, надійність, можливість взяти у подорож усе важливе. Його вибір поєднує ваш досвід, бажання побачити більше й... невгамовність характеру! Вибрали "той самий" рюкзак? В дорогу!

© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru