Мова ділових паперів - Кацавець Г.М. - 1. Промінвестбанк - лідер українського банківського бізнесу

БАНКІВСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ

Давнії розділ - це лише сторінка з історії Промінвестбанку, за плечима якого багаторічний досвід розвитку. При підготовці розділу використано матеріали, що надав заступник керуючого філією ''Старокиївське відділення Промінвестбанку в м. Києві" К А ЦА ВЕЦЬ Сергій Іванович.

Здійснімо екскурс.

1. Промінвестбанк - лідер українського банківського бізнесу

День 26 серпня 1992 року увійшов у літопис Промінвестбанку як початок новітньої історії, активних дій банку на етапі переходу до ринкової економіки.

За плечима Промінвестбанку 80-річний досвід розвитку його славетних попередників Промбанку і Будбанку, які розбудовували фінансову та індустріальну міць економіки держави в роки Непу та індустріалізації, воєнних 40-х та післявоєнної відбудови. Кращі традиції та досвід, залишені у спадщину з тих часів, безцінне надбання сьогоднішніх здобутків банку.

Керуючись Законом України про банки і банківську діяльність, були економічно обгрунтовані і юридично оформлені всі необхідні документи, які дали право зареєструвати його як акціонерний комерційний банк.

Відповідно до чинного законодавства про створення акціонерних товариств, Промінвестбанк уніс всі необхідні кошти, що були ним зароблені як прибуток, до державного бюджету.

Банк створив акціонерний капітал. Виходячи з інтересів розвитку банку та з метою захисту вкладів акціонерів від інфляції, статутний капітал банку систематично збільшується. Він є найвищим серед комерційних банків України.

Створена потужна матеріально-технічна база. Введено в дію могутню електронну систему платежів, що забезпечує розрахунки через розрахункову палату комп'ютерного центру (як в Україні, так і з країнами СНД).

Промінвестбанк один із перших в Україні створив унікальну електронну систему, що дає можливість вести розрахунки з єдиного кореспондентського рахунка. Всього лише 24 хвилини потрібно, щоб провести банківську операцію у будь-якій точці України.

Системи "Свіфт" та "Рейтер" надійно забезпечують розрахунковий процес із західними країнами.

Промінвестбанк-один із найбільших банків держави, що постійно зростає. Він відповідає усім критеріям, що висувають клієнти до фінансової установи. Серед клієнтів банку провідні підприємства паливної промисловості, металургії, хімії та нафтохімії, машинобудування, шо становлять основу вітчизняної економіки.

Промінвестбанк має свій вагомий сегмент фінансового ринку в системі українських комерційних банків.

В основі прибуткової діяльності банку лежить продумана стратегія надання банківських технологій та кваліфікацій персоналу.

Найбільший серед українських банків власний капітал Промінвестбанку є запорукою платоспроможності та стабільності збереження коштів вкладників.

Промінвестбанку довіряють свої заощадження більше 2 млн вкладників та 130 тисяч підприємств різних форм власності, які ефективно обслуговуються установами банку, що розташовані на території України.

Завдяки розгалуженій мережі філій, вкладниками Промінвестбанку є працівники промислових підприємств, будівельники, шахтарі, металурги, працівники транспорту, пенсіонери.

Вклали відкриваються в національній та іноземній валюті фізичним особам - громадянам України, іноземним громадянам та особам без громадянства. Для пенсіонерів відкрито вклад з пільговими умовами.

Промінвестбанк відповідає критерію надійності, бо визначальним фактором є значний обсяг капіталу.

Промінвестбанку притаманна ділова активність та лідерство на ринку банківських продуктів. Проводячи виважену, націлену на підтримку вітчизняного товаровиробника, кредитну політику, банк лідирує серед українських банків у сфері кредитування національної економіки.

Своєю діяльністю Промінвестбанк значною мірою сприж підвищенню авторитету незалежності України у світовому співтоваристві. У ньому зосереджено значні обсяги експортно-імпортних операцій.

Так. у Москві працює представництво Промінвестбанку України, а в Києві - Кредитімпекс Банку. Співробітництво з Кредит імпекс Банком удосконалюється шляхом взаємних операцій з векселями у національних валютах України і Росії, депозитними сертифікатами, облігаціями та іншими цінними паперами.

Промінвестбанк працює з "Дойчебанком", "Комерцбанком". "Банком оф Нью-Йорк", "Айджибанком'Ча іншими. Платежі в твердій валюті здійснюються через систему "Свіфт",

Національний ринок України не може обмежуватися рамками її території. Необхідно проникати на світовий ринок, використовуючи, передусім, можливості ринку країн СНД.

Промінвестбанк - найбільш підготовлений до ринкових перетворень економіки. У нього є всі можливості активно сприяти добробуту незалежної України, утвердженню ЇЇ авторитету у світовому співтоваристві.

Промінвестбанк має міжнародне визнання, входить до числа 100 найбільших банків Європи та до 1000 найбільших банків світу. Він залишається незмінно стабільним і надійним, шо підтверджується найбільшим власним капіталом, бездоганною репутацією, високим професіоналізмом і технологіями.

2. Розрахунки через пластикові картки
3. Ділові банківські папери
4. Складні випадки вживання великої літери
5. Банківська термінологія






© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru