Професійна етика - Бралатан В.П. - ТЕРМІНОЛОГІЧНИЙ СЛОВНИК

Аудит - перевірка даних бухгалтерського обліку і показників фінансової звітності суб'єкта господарювання з метою висловлення незалежної думки аудитора про її достовірність в усіх суттєвих аспектах та відповідність вимогам законів України, положень (стандартів) бухгалтерського обліку або інших правил (внутрішніх положень суб'єктів господарювання) згідно із вимогами користувачів.

Аудиторська діяльність - підприємницька діяльність, яка включає в себе організаційне і методичне забезпечення аудиту, практичне виконання аудиторських перевірок (аудит) та надання інших аудиторських послуг.

Блага - грошові кошти або інше майно, переваги, пільги, послуги матеріального і/або нематеріального характеру.

Близькі родичі - чоловік/дружина, батьки, діти, рідні брати, сестри публічного службовця та їх подружжя.

Група з надання впевненості - а) всі члени групи із завдання з надання впевненості; б) усі інші працівники фірмі, які можуть прямо впливати на результат завдання з надання впевненості.

Група із завдання - весь персонал, який бере участь у виконанні завдання, включно з будь-якими експертами, залученими фірмою на контрактній основі для виконання певного завдання.

Директор чи посадова особа - особи, що належать до вищого управлінського персоналу суб'єкта господарювання, незалежно від назви їх посади, які можуть бути різними в різних країнах.

Ділова етика - це система загальних етичних норм і правил поведінки суб'єктів підприємницької діяльності, їх спілкування і взаємодії.

Завдання з аудиту фінансових звітів - завдання з надання обгрунтованої впевненості, коли професійний бухгалтер-практик складає висновок стосовно підготовки фінансових звітів, в усіх їх суттєвих аспектах відповідно до визначеної концептуальної основи фінансової звітності, наприкінці завдання, що проводиться відповідно до Міжнародних стандартів аудиту. Ці завдання також включають обов'язковий аудит, який є аудитом фінансових звітів згідно з законодавчими або нормативними вимогами.

Конфлікт інтересів - протиріччя між приватними інтересами аудитора та його обов'язками, наявність якого може вплинути на об'єктивність та неупередженість прийняття рішень, а також на вчинення чи не-вчинення дій в процесі його діяльності.

Неправомірна вигода - блага, які пропонуються, надаються (отримуються) безоплатно або за ціною, нижчою мінімальної ринкової без належних на те підстав.

Подарунок - благо, одержане безоплатно або за ціною, нижчою мінімальної ринкової.

Потенційний конфлікт інтересів - існування в аудитора приватних інтересів у сфері, в якій він здійснює свою службову діяльність.

Приватні інтереси - будь-які інтереси аудитора, обумовлені особистими, родинними, дружніми чи будь-якими іншими стосунками з іншими фізичними чи юридичними особами, в тому числі особисті майнові та немайнові інтереси, а також ті, що виникають у зв'язку з його членством або діяльністю в громадських організаціях.

Професійний бухгалтер - особа, яка є членом організації Міжнародної федерації бухгалтерів.

Професійний бухгалтер-практик - професійний бухгалтер незалежно від функціональної класифікації його обов'язків (наприклад, аудит, оподаткування чи консалтінг), який працює у фірмі, що надає професійні послуги.

Професійні послуги - послуги, що потребують бухгалтерських (чи пов'язаних з обліком) навичок і виконуються професійним бухгалтером, у т.ч. послуги з бухгалтерського обліку, аули чи оподаткування.

Теперішній бухгалтер - професійний бухгалтер-практик, який у цей час має договір на виконання аудиту або надає послуги з бухгалтерського обліку, оподаткування, колсалтінгу чи подібні професійні послуги клієнтові.

Умовні гонорари - гонорари, розраховані за попередньо встановленою основою та обумовлені результатом операції чи результатом виконаної роботи. Гонорари не вважаються умовними, якщо їх встановив суд чи інший державний орган.

Фінансовий інтерес - частка участі в акціонерному капіталі або інших цінних паперах, боргових зобов'язаннях, позиках чи інших боргових інструментах суб'єкта господарювання, в тому числі правах та зобов'язаннях з придбання такого інтересу та похідних інструментів, напряму, пов'язаних з цим інтересом.

Фінансовий конфлікт інтересів - конфлікт інтересів, обумовлений інтересом аудитора в отриманні благ фінансового характеру або пов'язаний з його фінансовими зобов'язаннями.

Фірма - а) одноосібний професійний бухгалтер-практик, партнерство чи корпорація професійних бухгалтерів; б) суб'єкт господарювання, який контролює такі сторони; в) суб'єкт господарювання, якого контролюють такі сторони.

Штатний професійний бухгалтер - професійний бухгалтер, найнятий на роботу, який обіймає виконавчі чи невиконавчі посади в таких галузях, як торгівля, промисловість, сфера обслуговування, державний сектор, освіта, неприбутковий сектор, регуляторні або професійні організації.

ВІД ВИДАВНИЦТВА
ПЕРЕДНЄ СЛОВО
АРКАДІЙ ЖИВОТКО ЯК ГРОМАДСЬКИЙ ДІЯЧ, ЖУРНАЛІСТ І УЧЕНИЙ
РОЗДІЛ ПЕРШИЙ. ПОЧАТКИ УКРАЇНСЬКОЇ ПРЕСИ
Початки періодичної преси
Зародки української преси
Народження преси на українським землях
Народження української преси. Історичне тло
Початий української преси на східноукраїнських землях. Її характеристична риса. Мовний характер української преси
Програма перших українських часописів
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru