Менеджмент у галузі охорони здоров'я - Баєва О.В. - Підвищення посадових окладів за оперативне втручання

Посадові оклади лікарів-хірургів усіх найменувань, лікарів-анестезіологів та лікарів-ендоскопістів, у тому числі керівників структурних підрозділів - лікарів цих спеціальностей підвищуються за здійснення оперативних втручань залежно від обсягу, складності й характеру їх праці при роботі:

o в амбулаторно-поліклінічному закладі (відділенні) - до 15 відсотків посадового окладу;

o денному стаціонарі хірургічного профілю - до 25 відсотків;

o стаціонарі - до 40 відсотків.

Підвищення посадових окладів за диплом з відзнакою

Лікарям усіх спеціальностей та провізорам (крім лікарів-інтернів та провізорів-інтернів), які отримали диплом з відзнакою після закінчення вищих медичних (фармацевтичних) навчальних закладів, посадовий оклад, що визначений за тарифними розрядами, підвищується протягом 5-ти років на 5 відсотків.

Підвищення посадових окладів за керування санітарним транспортом

Водіям санітарних автомобілів місячні тарифні ставки підвищуються на 20 відсотків. Перелік автомобілів, віднесених до санітарних, затверджується Міністерством охорони здоров'я України.

Підвищення посадових окладів у зв'язку зі шкідливими і важкими умовами праці

Посадові оклади (тарифні ставки) працівників закладів та структурних підрозділів, перелік яких наведено у Додатку 12, підвищуються на 25 та 15 відсотків у зв'язку зі шкідливими і важкими умовами праці.

Посадові оклади (тарифні ставки) працівників закладів охорони здоров'я (структурних підрозділів), які працюють з вірусом імунодефіциту людини, підвищуються на 60 відсотків (Додаток 13). Працівникам, які передбачені в даному Переліку, підвищення здійснюється з посадового окладу (тарифної ставки) з урахуванням кваліфікаційної категорії, завідування, старшинства без урахування інших підвищень, доплат та надбавок.

У кожному закладі охорони здоров'я на підставі цього додатка керівником за погодженням з профспілковим комітетом затверджується Перелік посад працівників, яким з урахуванням конкретних умов праці в цьому закладі, структурному підрозділі, на даній посаді посадовий оклад (тарифна ставка) підвищується на 60 відсотків.

Посадові оклади працівників, що мають безпосередній контакт з хворими або проводять лабораторні дослідження, збільшуються на 60 % відповідно до кількості годин безпосереднього контакту. До таких робіт відносяться:

o Безпосередній контакт з хворими на СНІД та ВІЛ-інфікованими при проведенні консультацій, оглядів, наданні медичної допомоги, судово-медичної експертизи та проведенні іншої роботи.

o Проведення усіх видів лабораторних досліджень крові населення та матеріалів, які надходять від хворих на СНІД та ВІЛ-інфікованих.

Фактичні години цієї роботи реєструються в журналі за підписом керівника структурного підрозділу.

Посадові оклади (тарифні ставки) працівників закладів охорони здоров'я (структурних підрозділів), зайнятих оглядом та наданням медичної допомоги тим, хто постраждав у зв'язку з аварією на Чорнобильській АЕС, підвищуються на 25 відсотків. Перелік таких закладів та посад представлено в табл. 11.15.

Таблиця 11.15

ПЕРЕЛІК ЗАКЛАДІВ ТА ПОСАД, БЕЗПОСЕРЕДНЯ РОБОТА

В (НА) ЯКИХ З НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТИМ, ХТО ПОСТРАЖДАВ

УНАСЛІДОК АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС, ДАЄ ПРАВО

НА ПІДВИЩЕННЯ ПОСАДОВИХ ОКЛАДІВ НА 25 ВІДСОТКІВ У ЗВ'ЯЗКУ ЗІ ШКІДЛИВИМИ І ВАЖКИМИ УМОВАМИ ПРАЦІ

Перелік закладів

1. Спеціалізовані: лікарняні заклади, диспансери, амбулаторно-поліклінічні заклади, заклади швидкої медичної та невідкладної допомоги, санаторно-курортні заклади, аптеки (структурні підрозділи, кабінети, відділення, палати закладів, що перелічені в цьому пункті)

Посади

Усі працівники незалежно від найменування посади, постійно зайняті наданням медичної допомоги тим, хто постраждав, а також знешкодженням радіоактивних відходів та виділень

2. Санітарно-епідеміологічні станції, які працюють на забрудненій території

Усі працівники незалежно від найменування посади, постійно зайняті на роботах з дозиметричного, радіометричного та радіохімічного контролю, дезактивації джерел радіоактивних випромінювань

3. Медико-соціальні експертні комісії, Центри (бюро) медико-соціальної експертизи

Медичні працівники, які зайняті оглядом осіб, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.

Працівникам санаторіїв, що здійснюють оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, у тому числі дітей, посадові оклади підвищуються на 25 відсотків на підставі укладених договорів з органами, що організовують ці оздоровлення, залежно від обсягів цієї роботи.

Посадові оклади (тарифні ставки) працівників госпіталів для інвалідів Вітчизняної війни, воїнів-інтернаціоналістів та спеціальних відділень у складі лікарень підвищуються:

o медичним та фармацевтичним працівникам - на 15 відсотків;

o іншим працівникам на 10 відсотків.

Посадові оклади ентомологів, інженерів-гідротехніків та помічників ентомологів санітарно-епідеміологічних станцій, що розташовані в районах масового поширення гнусу та інших небезпечних комах і кліщів, підвищуються на 15 відсотків. Порядок віднесення території до районів масового поширення гнусу та інших небезпечних комах і кліщів визначається і затверджується наказом МОЗ України.

Посадові оклади (тарифні ставки) медичних працівників дитячих будинків та шкіл-інтернатів для дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків, а також усіх працівників будинків дитини, тарифні розряди яких визначені Наказом МОЗ України "Умови оплати праці працівників закладів охорони здоров'я та установ соціального захисту населення" від 05.10.2005 № 308/519, підвищуються на 20 відсотків.

Посадові оклади медичних працівників відділень Українського науково-дослідного інституту нейрохірургії, які здійснюють лікування та безпосередньо обслуговують нейрохірургічних хворих з розладами психічної діяльності, підвищуються на 15 відсотків.

Машиністам з прання та ремонту спецодягу тарифні ставки підвищуються на 20 відсотків.

Конкретний перелік посад працівників, яким посадові оклади (тарифні ставки) підвищуються у зв'язку зі шкідливими і важкими умовами праці, затверджується керівником закладу, установи за погодженням з профспілковим комітетом у залежності від функціональних обов'язків та обсягу роботи в шкідливих та важких умовах праці.

Підвищення посадових окладів за диплом з відзнакою
Підвищення посадових окладів за керування санітарним транспортом
Підвищення посадових окладів у зв'язку зі шкідливими і важкими умовами праці
Умови підвищення посадових окладів (тарифних ставок) за підвищену складність та напруженість робіт
Доплати
Інші види доплат
Надбавки
Надбавки за безперервний стаж роботи
Обчислення стажу безперервної роботи, що дає право на отримання надбавок за тривалість безперервної роботи
Надбавки за почесні звання
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru