Ділова кар'єра - Дахно І.І. - 16.1.3. Палички для їжі

В одному з анекдотів йшлося про те, що всесвітній голод почнеться тоді, коли китайці розпочнуть їсти ложками. Досі вони це робили паличками. Це, мабуть, неправда. Була інформація про те, що їсти за допомогою паличок можна ще швидше, ніж за допомогою ложок. Очевидно, це стосується закусок та других страв. Їсти борщ чи суп, очевидно, зручніше все-таки ложкою.

1994 року автор цих рядків тиждень відпрацьовував перекладачем у делегації однієї з великих канадських компаній. Поміж членів делегації був і один молодий джентльмен пакистанського походження. Якось за рюмкою чаю він запитав, чи є у Києві китайський квартал. Йому відповіли, що немає. Той спокійно зазначив:

"Буде".

З огляду хоч би на те, що китайські ресторани вже прийшли на Україну і, можливо, не за норами в українських містах з'являться і китайські квартали, подамо найсуттєвішу інформацію про те, як правильно їсти паличками. З українського прислів'я відомо, що воза треба готувати взимку. Про те, як їсти паличками, теж треба подумати завчасно. Паличками потрібно не лише віртуозно володіти, а й знати традиції, пов'язані з ними.

1. Їсти можна як голими руками, так і паличками. Вмочати у соус, наприклад соєвий, можна лише верхівкою, наприклад, рибою. Трохи соєвого соусу наливають у спеціальне блюдечко.

Потім взяти суші, перекинути його набік і знову взяти його так, щоб рибу можна було вмочити в соус. Деякі види суші мають з'їдатися без соєвого соусу. Зазвичай один суші їдять цілком.

2. Ніколи не можна втикати паличку в їжу, особливо у рис. Це роблять лише на похоронах

3. Коли паличками не користуються, то їх гострими кінчиками кладуть наліво.

4. Ніколи не можна передавати їжу паличками іншій людині.

5. Слід намагатися не капати соусом як з паличок, так і з їжі.

6. Їжу на палички не наколюють.

7. Рот не слід переповнювати їжею, а тим більше трамбувати там їжу паличками.

8. Ніколи не облизуйте палички.

9. Не кладіть палички впоперек чашки.

Слід пам'ятати що ніж і виделка використовуються практично лише для європейських страв.

Ложки інколи використовуються для деяких японських страв, які складно брати паличками. Наприклад: рис з каррі. Для супів використовується керамічна ложечка у китайському стилі.

Палички для їжі вперше з'явилися у Японії приблизно 2 тисячі років тому. Формальний етикет з їх використання у Японії було запроваджено в 1600 році.

Зі свого дитинства автор цих рядків пам'ятав, що палички застосовувались в Україні для того, щоб їсти галушки. Нині про це - не чути.

16.1.4. Обідня перерва

Вона для того і призначена, щоб їсти і відпочивати.

Інакше вона втрачає сенс. 30 хвилин обідньої перерви - це той час, який повинен надаватися працівнику протягом зміни або робочого дня відповідно до Кодексу законів про працю України.

Обідня перерва здавна вважається священним часом співробітників, який у них ніхто відбирати не може. Щоправда на практиці це залежить від тактовності начальства. В обідню пору мають підкріпитися усі живі істоти. Навіть ті, хто дотримується дієти. Їм не завадить наприклад, склянка морквяного соку. Наука вже давно довела, що стан здоров'я людини залежить від того як ї що вона споживає. Традиційно час обідньої перерви - з 13.00 до 14.00, - було вибрано не випадково. Вважається, що в цей час фізичні і розумові сили людини різко знижуються і організму потрібне підживлення.

У медиків "швидка їжа" - не у пошані. На їх думку між "швидкою їжею" і "швидкою допомогою" існує тісний кореляційний зв'язок. Медики рекомендують назавжди відмовитись від бутербродів, або ж готувати їх лише з корисних продуктів.

16.1.4. Обідня перерва
16.2. Вечірки та пікніки (кейтеринг)
16.2.1. Десять "золотих правил" корпоративу
16.2.2. Одяг для корпоративу
16.2.3. Чоловік/дружина і корпоратив
16.2.4. Поведінка на корпоративній вечірці
16.2.5. Нові корпоративи
16.2.6. Кейтеринг
16.3. Новий рік
16.3.1. Передсвяткові проблеми
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru