Науково-практичний коментар Кодексу України про адміністративні правопорушення - Пєтков С.В. - Стаття 117. Порушення правил користування річковими і маломірними суднами

Порушення правил, що забезпечують безпеку пасажирів під час посадки, в путі слідування і під час висадки їж з річкових і маломірних суден, - тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб- від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Пошкодження внутрішнього обладнання річкових суден - тягне за собою накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Куріння у невстановлених місцях на річкових суднах - тягне за собою попередження або накладення штрафу від п'яти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

(Із змінами і доповненнями, внесеними згідно з Указом Президії Верховної Ради Української PCP від 19.12.86 р. № 3282-ХІ; законами України від 07.02.97 р. № 55/97-ВР, від 22.09.2005 р. № 2899-ІV, від 11.06.2009 р. № 1512-У І)

1. Об'єктом даного адміністративного проступку є суспільні відносини у сфері безпеки на річковому транспорті та маломірних судах, а також у сфері охорони здоров'я населення та попередження шкідливого впливу тютюнопаління.

2. Об'єктивна сторона правопорушення виражається у таких формах:

1) порушення правил, що забезпечують безпеку пасажирів під час посадки, в путі слідування і під час висадки їх з річкових і маломірних суден (формальний склад);

2) пошкодження внутрішнього обладнання річкових суден (матеріальний склад);

3) куріння у невстановлених місцях на річкових суднах (формальний склад).

3. Суб'єкт адміністративного проступку - тільки загальний (ч.ч. 2 і 3 цієї статті), загальний і спеціальний (ч. 1 цієї статті).

4. Суб'єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини як у формі умислу, так й у формі необережності.

Стаття 118. Порушення правил утримання баз (споруд) для стоянки маломірних суден

Порушення посадовими особами, відповідальними за технічний стан і правильне користування базами (спорудами) для стоянки маломірних суден, правил утримання баз (споруд) у безпечному для людей і стоянки маломірних суден стані або невжиття заходів для своєчасної заборони чи обмеження експлуатації окремих причалів, пірсів, стоянок, споруд, механізмів і т. ін., коли користування ними загрожує безпеці людей і маломірних суден, а так само незабезпечення ними на базі (споруді) встановленого випускного режиму, експлуатація бази (споруди) без щорічного технічного огляду, допущення стоянки на базі (споруді) не зареєстрованих у встановленому порядку маломірних суден - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від трьох до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

(Із змінами, внесеними згідно із Законом України від 07.02.97 р. № 55/97-ВР)

1. Об'єктом даного адміністративного проступку є суспільні відносини у сфері безпеки на річковому транспорті та маломірних судах (див. Правила безпечної експлуатації баз для стоянки маломірних (малих) суден).

2. Об'єктивна сторона правопорушення виражається у таких формах:

1) порушення правил утримання баз (споруд) у безпечному для людей і стоянки маломірних суден стані;

2) невжиття заходів для своєчасної заборони чи обмеження експлуатації окремих причалів, пірсів, стоянок, споруд, механізмів і т. ін., коли користування ними загрожує безпеці людей і маломірних суден;

3) незабезпечення на базі (споруді) встановленого випускного режиму;

4) експлуатація бази (споруди) без щорічного технічного огляду;

5) допущення стоянки на базі (споруді) не зареєстрованих у встановленому порядку маломірних суден.

Всі склади правопорушень - формальні.

3. Суб'єкт адміністративного проступку - спеціальний (посадові особи, відповідальні за технічний стан і правильне користування базами (спорудами) для стоянки маломірних суден).

4. Суб'єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини як у формі умислу, так й у формі необережності.

Стаття 118. Порушення правил утримання баз (споруд) для стоянки маломірних суден
Стаття 119. Порушення правил користування засобами автомобільного транспорту та електротранспорту
Стаття 120. Порушення правил пожежної безпеки на залізничному, морському, річковому і повітряному транспорті
Стаття 121. Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами
Стаття 121/1. Експлуатація водіями транспортних засобів, ідентифікаційні номери складових частин яких не відповідають записам у реєстраційних документах
Стаття 121/2. Порушення правил перевезення пасажирів при наданні послуг з перевезення пасажирів
Стаття 122. Перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху
Стаття 122/1. Виключена
Стаття 122/2. Невиконання водіями вимог про зупинку
Стаття 122/3. Виключена
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru