Науково-практичний коментар Кодексу України про адміністративні правопорушення - Пєтков С.В. - Стаття 134. Провезення ручної кладі понад установлені норми і неоплаченого багажу

Провезення ручної кладі понад установлені норми на залізничному, морському і річковому транспорті - тягне за собою накладення штрафу від 0,5 до одного неоподатковуваного мінімуму доходів громадян.

Неоплачене провезення багажу в електротранспорті і автобусах міського, приміського, міжміського сполучення, а також у маршрутних таксі - тягне за собою накладення штрафу від 0,1 до 0,5 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян.

(Із змінами, внесеними згідно з Указом Президії Верховної Ради Української PCP від 19.12.86 р. № 3282-ХІ; Законом України від 07.02.97 р. № 55/97-ВР)

1. Об'єктом даного адміністративного проступку є встановлений порядок перевезень багажу на транспорті (див. Правила надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, Правила перевезень пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України, Правила користування трамваєм і тролейбусом у містах України та ін.).

2. Об'єктивна сторона правопорушення виражається у:

1 ) провезенні ручної кладі понад установлені норми на залізничному, морському і річковому транспорті (формальний склад);

2) неоплаченому провезенні багажу в електротранспорті і автобусах міського, приміського, міжміського сполучення, а також у маршрутних таксі (матеріальний склад).

3. Суб'єкт адміністративного проступку- загальний (фізична осудна особа, яка досягла 16-річного віку).

4. Суб'єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини у формі прямого або непрямого умислу.

Стаття 135. Безквитковий проїзд

Безквитковий проїзд пасажира, а так само провезення без квитка дитини віком від семи до шістнадцяти років:

у поїздах приміського, місцевого або дальнього сполучення - тягне за собою накладення штрафу в десятикратному розмірі від вартості проїзду;

в міському транспорті - тягне за собою накладення штрафу в двадцятикратному розмірі від вартості проїзду; в автобусі приміського або внутрирайонного сполучення - тягне за собою накладення штрафу в десятикратному розмірі від вартості проїзду; в автобусі міжміського і міжнародного сполучення та у міжміському електротранспорті- тягне за собою накладення штрафу в десятикратному розмірі від вартості проїзду; на суднах водного транспорту - тягне за собою накладення штрафу в п'ятикратному розмірі від вартості проїзду.

(Із змінами, внесеними згідно з Указом Президії Верховної Ради Української PCP від 19.12.86 р. № 3282-ХІ; законами України від 02.06.95 p. № 210/95-ВР, від 05.10.2000 p. № 2029-ІІІ)

1. Об'єктом даного адміністративного проступку є встановлений порядок пасажирських перевезень (див. Правила надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, Правила перевезень пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України, Правила надання населенню послуг з перевезень міським електротранспортом та ін.).

2. Об'єктивна сторона правопорушення виражається у безквитковому проїзді пасажира, а так само провезенні без квитка дитини віком від 7 до 16 років громадським транспортом (матеріальний склад).

3. Суб'єкт адміністративного проступку- загальний (фізична осудна особа, яка досягла 16-річного віку).

4. Суб'єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини у формі прямого або непрямого умислу.

Стаття 135/1. Підроблення проїзних квитків і знаків поштової оплати

Виготовлення з метою збуту, збут або використання завідомо підроблених квитків залізничного, водного, повітряного або автомобільного транспорту та інших проїзних документів і документів на перевезення вантажу, а також знаків поштової оплати, маркованої продукції, міжнародних купонів для відповіді, посвідчень особи для міжнародного поштового обміну та відбитків маркувальних машин - тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке саме правопорушення, або які завдали шкоди у великих розмірах, - тягнуть за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Примітка. Під великим розміром слід розуміти дії, які завдали шкоди у розмірі, що перевищує п'ятдесят неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

(Доповнено статтею 135 згідно із Законом України від 15.11.2011 р. № 4025-VI)

1. Об'єктом даного адміністративного проступку є суспільні відносини у сфері транспорту і зв'язку, а також суспільні відносини у сфері державного управління.

2. Об'єктивна сторона правопорушення виражається у:

1) виготовленні з метою збуту, збуті або використанні завідомо підроблених квитків залізничного, водного, повітряного або автомобільного транспорту та інших проїзних документів і документів на перевезення вантажу, а також знаків поштової оплати, маркованої продукції, міжнародних купонів для відповіді, посвідчень особи для міжнародного поштового обміну та відбитків маркувальних машин (матеріальний склад);

2) виготовленні з метою збуту, збуті або використанні завідомо підроблених квитків залізничного, водного, повітряного або автомобільного транспорту та інших проїзних документів і документів на перевезення вантажу, а також знаків поштової оплати, маркованої продукції, міжнародних купонів для відповіді, посвідчень особи для міжнародного поштового обміну та відбитків маркувальних машин, якщо це завдало шкоди у розмірі понад 850 грн. (кваліфікований матеріальний склад).

3. Суб'єкт адміністративного проступку- загальний (фізична осудна особа, яка досягла 16-річного віку) у ч. 1 цієї статті; особливий (особа, яку вже було піддано адміністративному стягненню за аналогічне правопорушення) у ч. 2 цієї статті.

4. Суб'єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини у формі прямого умислу.

Стаття 135. Безквитковий проїзд
Стаття 135/1. Підроблення проїзних квитків і знаків поштової оплати
Стаття 136. Порушення правил, спрямованих на забезпечення схоронності вантажів на залізничному, морському, річковому та автомобільному транспорті
Стаття 137. Порушення правил, спрямованих на забезпечення схоронності вантажів на повітряному транспорті
Стаття 138. Порушення правил охорони магістральних трубопроводів
Стаття 139. Пошкодження автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд, залізничних переїздів і технічних засобів регулювання дорожнього руху, створення перешкод для руху та невжиття необхідних заходів щодо їх усунення
Стаття 140. Порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг і вулиць, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху чи позначення на автомобільних дорогах і вулицях місць провадження робіт
Стаття 141. Порушення правил охорони смуги відводу автомобільних шляхів
Стаття 142. Порушення землекористувачами правил утримання ділянок, прилеглих до автомобільних шляхів
Стаття 143. Виключена
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru