Науково-практичний коментар Кодексу України про адміністративні правопорушення - Пєтков С.В. - Стаття 170/1. Введення в обіг продукції, щодо якої немає сертифіката відповідності або свідоцтва про визнання відповідності чи декларації про відповідність, а також неправомірне застосування національного знака відповідності

Недодержання стандартів і технічних умов при транспортуванні, зберіганні і використанні (експлуатації) продукції, якщо це спричинило зниження якості, псування або наднормативні втрати продукції, - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від трьох до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

(Із змінами, внесеними згідно із законами України від 01.03.95 р. № 79/95-ВР, від 07.02.97 р. № 55/97-ВР)

1. Об'єктом даного адміністративного проступку є суспільні відносини у сфері стандартизації (див. Закони України "Про стандартизацію", "Про метрологію та метрологічну діяльність", "Про загальну безпечність нехарчової продукції" та ін.).

Предмет даного правопорушення - будь-яка продукція, при транспортуванні, зберіганні і використанні (експлуатації) якої було допущено зниження її якості, псування або наднормативні втрати.

2. Об'єктивна сторона правопорушення виражається у недодержанні стандартів і технічних умов при транспортуванні, зберіганні і використанні (експлуатації) продукції, якщо це спричинило зниження якості, псування або наднормативні втрати продукції (формальний склад).

3. Суб'єкт адміністративного проступку - посадові особи підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності.

4. Суб'єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини як у формі умислу, так й у формі необережності.

Стаття 170/1. Введення в обіг продукції, щодо якої немає сертифіката відповідності або свідоцтва про визнання відповідності чи декларації про відповідність, а також неправомірне застосування національного знака відповідності

Введення виробником чи постачальником в обіг продукції (у тому числі імпортної), яка підлягає обов'язковому підтвердженню відповідності, але щодо якої немає сертифіката відповідності або свідоцтва про визнання відповідної чи складеної відповідно до вимог технічного регламенту з підтвердження відповідності декларації про відповідність, а також неправомірне застосування національної о знака відповідності - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, громадян-власників підприємств чи уповноважених ними осіб, громадян, які займаються підприємницькою діяльністю, від трьох до вісімдесяти восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

(Доповнено статтею 170/1 згідно із Законом України від 15.12.93 р. № 3683-ХІІ; із змінами, внесеними згідно і) законами України від 01.03.95 р. № 79/95-ВР, від 07.02.97 р. № 55/97-ВР, від 20.02.2003 р. № 543-ІУ)

1. Об'єктом даного адміністративного проступку є суспільні відносини у сфері підтвердження відповідності (див. Закон України "Про підтвердження відповідності").

2. Об'єктивна сторона правопорушення виражається у введенні виробником чи постачальником в обіг продукції (у тому числі імпортної), яка підлягає обов'язковому підтвердженню відповідності, але щодо якої немає сертифіката відповідності або свідоцтва про визнання відповідності чи складеної відповідно до вимог технічного регламенту з підтвердження відповідності декларації про відповідність, а також у неправомірному застосуванні національного знака відповідності (формальний склад).

3. Суб'єкт адміністративного проступку - посадові особи підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, громадяни - власники підприємств та уповноважені ними особи, громадяни суб'єкти підприємницької діяльності.

4. Суб'єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини як у формі умислу, так й у формі необережності.

Стаття 171. Порушення правил виробництва, ремонту, продажу та прокату засобів вимірювальної техніки
Стаття 171/1. Порушення умов і правил проведення повірки і калібрування засобів вимірювальної техніки та виконання вимірювань
Стаття 171/2. Фальсифікація засобів вимірювання
Стаття 172. Порушення правил застосування засобів вимірювальної техніки
Стаття 172/1. Порушення встановленого порядку видачі сертифіката відповідності
Глава 13-А. Адміністративні корупційні правопорушення
Стаття 172/3. Порушення обмежень щодо використання службового становища
Стаття 172/4. Пропозиція або палання неправомірної вигоди
Стаття 172/5. Порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності
Стаття 172/6. Порушення встановлених законом обмежень щодо одержання дарунка (пожертви)
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru