Науково-практичний коментар Кодексу України про адміністративні правопорушення - Пєтков С.В. - Стаття 192. Порушення громадянами строків реєстрації (перереєстрації) вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і правил взяття її на облік

Порушення правил зберігання, носіння або перевезення вогнепальної мисливської чи холодної зброї, а також пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду і бойових припасів громадянами, які мають дозвіл органів внутрішніх справ на зберігання зазначеної зброї, - тягне за собою накладення штрафу від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням зброї і бойових припасів або без такого.

Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне з порушень, передбачених частиною першою цієї статті, - тягнуть за собою накладення штрафу від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї і бойових припасів або без такої.

(Із змінами, внесеними згідно із законами України від 24.12.93 р. № 3806-ХІІ, від 25.04.96 р. № 148/96-ВР, від 07.02.97 р. № 55/97-ВР, від 16.12.2004 р.№ 2247-ІУ)

1. Об'єктом даного адміністративного проступку є суспільні відносини у сфері обігу й використання зброї.

2. Об'єктивна сторона правопорушення виражається у порушенні правил зберігання, носіння або перевезення вогнепальної мисливської чи холодної зброї, а також пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду і бойових припасів (формальний склад).

3. Суб'єкт адміністративного проступку- спеціальний (громадяни, які мають дозвіл на зберігання зброї); особливий (особи, яких вже було піддано адміністративному стягненню).

4. Суб'єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини як у формі умислу, так й у формі необережності.

Стаття 192. Порушення громадянами строків реєстрації (перереєстрації) вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і правил взяття її на облік

Порушення громадянами встановлених строків реєстрації (перереєстрації) вогнепальної мисливської чи холодної зброї, а також пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду або правил взяття їх на облік в органах внутрішніх справ у разі зміни місця проживання - тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

(Із змінами, внесеними згідно із законами України від 24.12.93 р. № 3806-ХІІ, від 25.04.96 р. № 148/96-ВР, від 07.02.97 р. № 55/97-ВР, від 16.12.2004 р. № 2247-ІV)

1. Об'єктом даного адміністративного проступку є суспільні відносини у сфері обігу й використання зброї.

2. Об'єктивна сторона правопорушення виражається у порушенні встановлених строків реєстрації (перереєстрації) вогнепальної мисливської чи холодної зброї, а також пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду або правил взяття їх на облік в органах внутрішніх справ у разі зміни місця проживання (формальний склад).

3. Суб'єкт адміністративного проступку - фізичні осудні особи.

4. Суб'єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини як у формі умислу, так й у формі необережності.

Стаття 193. Ухилення від реалізації вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів

Ухилення від реалізації вогнепальної мисливської чи холодної зброї, а також пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду і бойових припасів громадянами, у яких органами внутрішніх справ анульовано дозвіл на їх зберігання і носіння, - тягне за собою накладення штрафу від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням зброї і бойових припасів.

(Із змінами, внесеними згідно із законами України від 24.12.93 р. № 3806-ХІІ, від 25.04.96 р. № 148/96-ВР, від 07.02.97 р. № 55/97-ВР, від 16.12.2004 р. № 2247-ІV)

1. Об'єктом даного адміністративного проступку є суспільні відносини у сфері обігу й використання Зброї.

2. Об'єктивна сторона правопорушення виражається в ухиленні від реалізації вогнепальної мисливської чи холодної зброї, а також пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду і бойових припасів, на зберігання і носіння яких органами внутрішніх справ анульовано дозвіл (формальний склад).

3. Суб'єкт адміністративного проступку - спеціальний (громадяни, які мали дозвіл на зберігання і носіння зброї та боєприпасів).

4. Суб'єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини у формі умислу.

Стаття 193. Ухилення від реалізації вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів
Стаття 194. Порушення працівниками торговельних підприємств (організацій) порядку продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів
Стаття 195. Порушення працівниками підприємств, установ, організацій правил зберігання або перевезення вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів
Стаття 195/1. Порушення порядку розробки, виготовлення, реалізації спеціальних засобів самооборони
Стаття 195/2. Порушення порядку придбання, зберігання, реєстрації або обліку газових пістолетів і револьверів та патронів до них
Стаття 195/3. Порушення правил застосування спеціальних засобів самооборони
Стаття 195/4. Порушення порядку виробництва, придбання, зберігання чи продажу електрошокових пристроїв і спеціальних засобів, що застосовуються правоохоронними органами
Стаття 195/5. Незаконне зберігання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації
Стаття 195/6. Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів
Стаття 196. Порушення правил навчання карате
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru