Науково-практичний коментар Кодексу України про адміністративні правопорушення - Пєтков С.В. - Стаття 195/6. Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів

Порушення порядку виробництва, придбання, зберігання чи продажу електрошокових пристроїв і спеціальних засобів, що застосовуються правоохоронними органами, - тягне за собою накладення штрафу від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією електрошокових пристроїв і спеціальних засобів.

Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне з порушень, передбачених частиною першою цієї статті, - тягнуть за собою накладення штрафу від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією електрошокових пристроїв і спеціальних засобів.

(Доповнено статтею 1954 згідно із Заковом України від 25.04.96 р. № 148/96-ВР; із змінами, внесеними згідно із Законом України від 07.02.97 р. № 55/97-ВР)

1. Об'єктом даного адміністративного проступку є суспільні відносини у сфері обігу й використання зброї.

2. Об'єктивна сторона правопорушення виражається у порушенні порядку виробництва, придбання, зберігання чи продажу електрошокових пристроїв і спеціальних засобів, що застосовуються правоохоронними органами (формальний склад).

3. Суб'єкт адміністративного проступку - як громадяни, так і посадові особи.

4. Суб'єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини як у формі умислу, так і у формі необережності.

Стаття 195/5. Незаконне зберігання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації

Незаконне зберігання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації- тягне за собою накладення штрафу на громадян від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією спеціальних технічних засобів для зняття інформації з каналів зв'язку, інших засобів негласного отримання інформації та на посадових осіб - від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією спеціальних технічних засобів для зняття інформації з каналів зв'язку, інших засобів негласного отримання інформації.

(Доповнено статтею 1955 згідно із Законом України від 11.05.2004 р. № 1703-ІV; із змінами, внесеними згідно із Законом України від 15.06.2010 р. № 2339-VI)

1. Об'єктом даного адміністративного проступку є суспільні відносини у сфері інформації. Безпосередній об'єкт- встановлений порядок зберігання й обігу спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

2. Об'єктивна сторона правопорушення виражається у незаконному зберіганні спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації (формальний склад).

3. Суб'єкт адміністративного проступку - як громадяни, так і посадові особи.

4. Суб'єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини у формі умислу.

Стаття 195/6. Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів

Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів - тягне за собою накладення штрафу від тридцяти п'яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне з порушень, передбачених частиною першою цієї статті, - тягнуть за собою накладення штрафу від шістдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

(Доповнено статтею 1956 згідно із Законом України від 16.12.2004 p. № 2247-IV)

1. Об'єктом даного адміністративного проступку є суспільні відносини у сфері пожежної безпеки.

Безпосередній об'єкт - встановлений порядок виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів.

2. Об'єктивна сторона правопорушення виражається у порушенні порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів (формальний склад).

3. Суб'єкт адміністративного проступку - як громадяни, так і посадові особи.

4. Суб'єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини як у формі умислу, так й у формі необережності.

Стаття 196. Порушення правил навчання карате
Стаття 197. Проживання без паспорта
Стаття 198. Умисне зіпсуття паспорта чи втрата його з необережності
Стаття 199. Допущення проживання без паспорта
Стаття 200. Прийняття на роботу без паспорта
Стаття 201. Незаконне вилучення паспортів і прийняття їх у заставу
Стаття 202. Порушення прикордонного режиму або режиму в пунктах пропуску через державний кордон України
Стаття 203. Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України
Стаття 204. Порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів
Стаття 204/1. Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru