1. ГОСТ 28681.4-1995. Туристко-экскурсионное обслуживание. Классификация гостиниц. — Введ. 1995 г. — М., 1995.
2. ГОСТ 28681.2-1995. Туристко-экскурсионное обслуживание. Туристские услуги. Общие требования. — Введ. 1995 г. — М., 1995.
3. ДСТУ 3498-1996. Система сертифікації УкрСЕПРО. Бланки документів. Форми та опис. — Чинний з 1996 р. — К., 1996.
4. ДСТУ 3413-1996. Система сертифікації УкрСЕПРО. Порядок проведення сертифікації продукції. — Чинний з 1996 р. — К., 1996.
5. ДСТУ ICO 9004-2-1996. Управління якістю та елементи системи якості, в 2 ч. — Чинний з 1996 р. — К., 1996. — Ч. 2 : Настанови щодо послуг.
6. ДСТУ 3230-1995. Управління якістю та забезпечення якості. Терміни та визначення. — Чинний з 1995 р. — К., 1995.
7. Правила користування готелями і аналогічними засобами розміщення і надання готельних послуг : наказ Державної туристичної адміністрації України від 16 березня 2004 р. № 19. — К., 2004.
8. Правила обов'язкової сертифікації готельних послуг : наказ Державного комітету України по стандартизації, метрології та сертифікації від 27 січня 1999 р. № 37. — Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 15 квітня 1999 р. за № 236/3529. — К., 1999.
9. Про затвердження Правил користування готелями та надання готельних послуг в Україні: наказ Державного комітету України по житлово-комунальному господарству та Державного комітету України по туризму від 10 вересня 1996 р. № 77/44. — Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 16 вересня 1996 р. за № 531/1556. — К., 1996.
10. Про затвердження форм державної статистичної звітності з питань туризму та інструкцій щодо їх заповнення: наказ Державного комітету статистики України від 4 березня 1998 р. № 96. — Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 19 березня 1998 р. за № 182/2622. — К., 1998.
11. Про ліцензування певних видів господарської діяльності : закон України від 1 червня 2000 р. // Відомості Верховної Ради України. — 2000. — № 36.
12. Про стандартизацію та сертифікацію : закон України // Стандартизація, сертифікація і якість. — 1997. — № 6.
13. Про туризм : закон України // Відомості Верховної Ради України. — 1995. — № зі,
14. Агафонова Л. Г. Туризм, готельний та ресторанний бізнес : ціноутворення, конкуренція, державне регулювання: навч. посіб. / Л. Г. Агафонова, О. С. Агафонова. — К., 2002.
15. Агеева O.A. Туризм и гостиничное хозяйство : учеб. для вузов / О. А. Агеева, Д. Н. Акуленок, Н. М. Васильев и др. — М., 1999.
16. Агеева O.A. Туристические фирмы и гостиницы, бухучет и налогообложение / О. А. Агеева. — М., 2000.
17. Азар В. Экономика туристского рынка / В. Азар, С. Туманов. — М., 1998.
18. Александрова А. Ю. Международный туризм : учеб. пособ. / А. Ю. Александрова. — М., 2001.
19. Байлик СИ. Гостиничное хазяйство. Проблемы, перспективы, сертификация: учеб. пособ. / С. И. Байлик. — 2-е изд., перераб. и доп. — К., 2006.
20. Балабанов И. Т. Экономика туризма: учеб. пособ. / И. Т. Балабанов, А. И. Балабанова. — М., 1999.
21. Банько В. Г. Будівлі, споруди, обладнання туристських комплексів та їх експлуатація : навч. посіб. / В. Г. Банько. — К., 2006.
22. Биржаков М. Б. Введение в туризм / М. Б. Биржаков. — СПб., 2000.
23. Банківський Р. Управління якістю: навч. посіб. / Р. Бичківський. — Л., 2000.
24. Богалдин-Малых В. В. Маркетинг и управление в сфере туризма и социально-культурного сервиса. Туристические, гостинично-ресторанные и развлекательные комплексы : учеб. пособ. / В. В. Богалдин-Малых. — Москва; Воронеж, 2004.
25. Бойцова М. Усе про облік та організацію готельного бізнесу / М. Бойцова, О. Шроженко. — X., 2005.
26. Борисова Ю. Н. Менеджмент гостиничного и ресторанного обслуживания / Ю. Н. Борисова и др. — М, 1997.
27. Бородина В. В. Ресторанно-гостиничный бизнес : учет, налоги, маркетинг, менеджмент / В. В. Бородина. — М., 2001.
28. Браймер Р. А. Основы управления в индустрии гостеприимства / Р. А. Браймер : пер. с англ. — М., 1995.
29. Василина СИ. Организация и управление гостеприимством / С. И. Василина. — Симферополь, 2004.
30. Волков Ю. Ф. Введение в гостиничный и туристический бизнес / Ю. Ф. Волков. — М. : Феникс, 2003.
31. Волков Ю. Ф. Технология гостиничного обслуживания / Ю. Ф. Волков. — М., 2003.
32. Волков Ю. Ф, Экономика гостиничного бизнеса / Ю. Ф. Волков. — М., 2003.
33. Воронкова Л. П. История туризма : учеб. пособ. / Л. П. Ворон нова. — Москва; Воронеж, 2001.
34. Гостиничный и туристический бизнес / под ред. проф. А. Д. Чуд-нове кого. —М., 1998.
35. Гуляев В. Г. Новые информационные технологии в туризме: учеб. пособ. / В. Г. Гуляев. — М., 1998.
36. ДуровичА. П. Маркетинг в туризме: учеб. пособ. / А. П. Дурович, А. С. Копанев. — Мн., 1998.
37. Ефимова О. П. Экономика гостиниц и ресторанов : учеб. пособ. / О. П. Ефимова, Н. А. Ефимова, Т. А. Олефиренко ; под ред. Н. И. Кабушкина. — 3-е изд., стер. — М., 2006.
38. Зорин И. В. Туристский терминологический словарь / И. В. Зорин, В. А. Квартальное. — М., 1999.
89. Іванова Л, О. Маркетингові можливості сучасного готельного бізнесу в Україні / Л. О. Іванова. — Л., 1997.
40. Кабушкин Н. И. Менеджмент гостиниц и ресторанов : учебник / Н. И. Кабушкин, Г. А. Бондаренко. — 4-е изд., стер. — Мн., 2003.
41. Кабушкин Н. И. Менеджмент туризма : учебник / Н. И. Кабушкин. — 3-е изд., испр. — Мн., 2002.
42. Карсекін В. Проблеми розвитку готельного господарства в Україні / В. Карсекін, Т. Ткаченко //Економіка України. — 1997. — № 9.
43. Квартальное В. А. Иностранный туризм / В. А. Квартальное. — М., 1999.
44. Квартальное В. А. Туризм : учебник / В. А. Квартальное. — М., 2000.
45. Коган Т. Л. Экономика, организация и планирование гостиничного хозяйства / Т. Л. Коган, Л. Я. Бабуцкий. — К., 1980.
46. КотлерФ. Маркетинг. Гостеприимство. Туризм: учебник / Ф. Котлер, Ф. Д. Боуэн, Д. Майкенз: пер. с англ.; под ред. проф. Р. Б. Ноздревой. — М., 1998.
47. Кузнецова Н. М. Основи економіки готельного та ресторанного господарства : навч. посіб. / Н. М. Кузнецова. — К., 1997.
48. Лесник А. Л. Стратегии конкуренции в гостиничном бизнесе / А. Л. Лесник, М. Н. Смирнова. — М., 2001.
49. ЛукьяноваЛ. Г. Рекреационные комплексы: учеб. пособ. / Л. Г. Лукьянова, В. И. Цыбух ; под общ. ред. В. К. Федорченко. — К., 2004.
50. Лукьянова Л. Г, Уніфіковані технології готельних послуг / Л. Г. Лук'янова, Т. Т. Дорошенко, І. М. Муніч ; за ред. проф. В. К. Фе-дорченка. — К., 2001.
ЬІ.Любіцева О.О. Ринок туристичних послуг (геопросторові аспекти) / О. О. Любіцева. — 2-ге вид., перероб. та доп. — К., 2003.
52. Ляпина И. Ю. Организация и технология гостиничного обслуживания : учебник / И. Ю. Ляпина. — М., 2002.
58. Мальська М. П. Менеджмент туризму. Вступ до спеціальності : навч. посіб./ М. П. Мальська, В. В. Худо. — Л., 2002.
54. Мальська М. П. Основи туристичного бізнесу : навч. посіб. / М. П. Мальська, В. В. Худо, В. I. Цибух. — К., 2004.
55. Мальська М. П. Туристичний бізнес : теорія та практика : навч. посіб. / М. П. Мальська, В. В. Худо. — К., 2007.
56. Менеджмент туризма. Туризм как объект управления: учебник. — М., 2002.
57. Мунін Г. Б. Особливості та напрями вдосконалення фінансово-операційного аналізу діяльності готельного бізнесу / Г. В. Мунін // Формування ринкових відносин в Україні. — 2003. — № 10.
58. Мусакин А. А. Малый отель: с чего начать, как преуспеть. Советы владельцам и управляющим / А. А. Мусакин. — С-Пб., 2007. — 320 с.
59. Нечаюк Л.І. Готельно-ресторанний бізнес : менеджмент : навч. посіб. / Київ. нац. ун-т культури і мистецтв / Л. I. Нечаюк, Н. О. Телеш. — К., 2003.
60. Обов'язкова сертифікація туристичних та готельних послуг в У країні : довідник. — К., 1997.
61. Организация и управление гостиничным бизнесом : учебник / под ред. А. Л. Лесника, А. В. Чернышева. — М., 2001.
62. Пандяк I. Г. Основи формування механізму конкурентних переваг в управлінні якістю готельних послуг /І. Г. Пандяк, М. П. Мальська, О. М. Гаталяк // Вісн. нац. ун-ту "Львівська політехніка". — 2007. — Вип. 579.
63. Пандяк І. Г. Ринок малих форм у готельному бізнесі: проблеми становлення і розвитку /І. Г. Пандяк // Вісн. Львів, ун-ту. — Сер. геогр. — 2008. — Вип. 35.
64. Пандяк І. Г. Сучасний стан та проблеми розвитку бізнес-готелі в в Україні / І. Г. Пандяк // Вісн. Львів, ун-ту. — Сер. "Міжнародні відносини". —2008. — Вип. 24.
65. Пандяк І. Г. Сучасний стан та проблеми розвитку інфраструктури ділового туризму в Україні /І. Г. Пандяк // Вісн. Львів, ун-ту. — Сер. геогр. — 2007. — Вип. 34.
66. Пандяк І. Г. Сучасний стан та тенденції розвитку готельної індустрії в Україні / І. Г. Пандяк, М. П. Мальська // Наук. зап. Терноп. нац. пед. ун-ту. — Сер. геогр. — 2006. —- Вип. 1.
67. Пандяк І. Особливості використання інформаційних систем у туристичній індустрії України /І. Пандяк, М. Мальська // Інформаційні технології в управлінні туристичною і курортно-рекреаційною економікою та проблеми підготовки фахівців : матеріали Міжнар. науково-практ. конф. — Бердянськ, 2005.
68. Папирян Г. А. Менеджмент в индустрии гостеприимства (отели и рестораны) / Г. А. Папирян. — М., 2000.
69. Пуцентейло П. Р. Економіка і організація туристично-готельного підприємства : навч. посіб. / П. Р. Пуцентейло. - К., 2007.
70. Ресторанне господарство і туристична індустрія в ринкових умовах :зб.наук, праць/Київ.нац.торг.-економіч. ун-т.; відп. ред. М. І. Пересічний. — К., 2003.
71. Ресторанне господарство і туристична індустрія в ринкових умовах : зб. наук, праць / Київ. нац. торг.-екон. ун-т.; відп. ред. М. І. Пересічний. — К., 2004.
72. Роглев X. Й. Некоторые мысли по поводу развития гостиничного бизнеса/X. Й. Роглев //Ресторанный и гостиничный бизнес. — 2004. — № 1.
73. Роглев Х. Й. Основи готельного менеджменту : навч. посіб. / X. Й. Роглев. — К., 2005.
74. Самарцев Е. В. Типы тарифов в американских гостиницах и принципы их формирования / Е. В. Самарцев // Гостиничный бизнес. — 2000. -№2.
75. Саранча Г. А. Метрологія, стандартизація та управління якістю : підручник / Г. А. Саранча. — К., 1993.
76. Сенин В. С. Организация международного туризма / В. С. Сенин. — М., 2003.
77. Скобкин С. С. Маркетинг и продажи в гостиничном бизнесе / С. С. Скобкин. — М., 2003.
78. Соловьев Б. Л. Менеджмент гостеприимства / Б. Л. Соловьев, Л. А. Толстова. — М., 1997.
79. Стадник А. А. Технология приема и обслуживания туристов в гостинице. Обобщение зарубежного опыта / А. А. Стадник. — М., 1995.
80. Тимохина Т. Л. Организация приема и обслуживания туристов : учеб. пособ. / Т. Л. Тимохина. — 3-е изд., перераб и доп. — М., 2008.
81. Ткаченко Т. І. Економіка готельного господарства і туризму : навч. посіб. / Т. І. Ткаченко, С. П. Гаврилюк. — К., 2005.
82. Травин В. В. Менеджмент персонала гостиничного комплекса / В. В. Травин, В. А. Дятлов. — 2-е изд. — М., 2000.
83. Туризм в Україні : стат. бюл. — К., 2005.
84. Туризм в Україні: стат. бюл. — К., 2006.
85. Туризм и гостиничное хозяйство / под ред. А. Д. Чудновского. — М., 2003.
86. Уокер Джон Р. Введение в гостеприимство : учебник / Р. Джон Уокер ; пер. с англ. — М., 1999.
87. Управління сучасним готельним комплексом : навч. посіб. / за ред. С. I. Доругунцова. — К., 2005.
88. Устименко Л. М. Історія туризму : навч. посіб. / Л. М. Устимен-ко, I. Ю. Афанасьев. — К.: Альтер-прес, 2005.
89. Федорченко В.К. Готельне господарство : основні показники, оцінка якості послуг / В. К. Федорченко, І. М. Мініч. — К., 1999.
90. Федорченко В. К. Історія туризму в Україні : навч. посіб. / В. К. Федорченко, Т. А. Дьорова. —- К., 2002.
91. Худолій Л.М. Управління якістю як один із головних важелів конкурентоздатностіготелю /Л.М. Худолій, Г. Б. Мунін //Формування ринкових відносин в Україні: зб наук, праць. — 2002. — Nb 17.
92. Шаповал Г. Ф. История туризме / Г. Ф. І Наповал. — Ми., 1999.
93. Шаповал М. /. Основи стандартизації управління якістю і сертифікації / М. І. Шаповал. — К., 2000.
РОЗДІЛ І. Планування як особлива форма діяльності
Тема 1. Зміст процесу планування
1.1. Предмет, об'єкт та зміст планування
1.2. Планування - основна функція управління
1.3. Завдання курсу планування діяльності туристичних установ
РОЗДІЛ II. Методологічні основи планування діяльності туристичних установ
Тема 2. Методологічні рівні наукового дослідження
2.1. Теоретичний рівень
2.2. Теоретико-емпіричний рівень