Сучасні різновиди туризму - Кляп М.П. - Алкотуризм

Алкотуризм (алкогольний туризм, п'яний туризм) - подорож в яку-небудь географічну місцевість із основною метою - розпивання традиційних спиртних напоїв.

Пізнаючи нові країни, ми звертаємся до історії, архітектури, обов'язково знайомимося з релігійними обрядами і присвячуємо чимало часу дегустації національної кухні та смакуючи місцеві алкогольні традиції. Національний напій зазвичай пов'язаний з історією країни і цілком гідний того, щоб туристи витратили пару-трійку днів на вивчення його унікальної історії та процесу його виробництва. Найбільші турпотоки алкоту-ристів формуються в тих країнах, де панує "сухий закон" - Фінляндія, Іран, країни Перської затоки. Найпопулярнішими зонами алкотуризму є: штат Халіско, Мексика - напій текіла, штат Кентуккі, США - напій бурбон, місто Петербург, Росія

- напій водка, Порто, Португалія - напій портвейн, місто Кобе, Японія - напій саке, місто Херес-де-ла-Фронтера, Іспанія - напій херес.

Туристи також полюбляють незвичайні алкогольні напої, серед яких: В'єтнам - вино зі змії (Snake Bile Wine), Китай - вино з ящірок, Італія - кінар (Супаг), Гаваї - кавове пиво, Великобританія - газована горілка (02 Sparkling Vodka), Перу - чіча (Chicha), Мексика - мескаль (Mezcal).

Апітуризм (медовий туризм, бджолиний туризм)

Апітуризм (медовий туризм, бджолиний туризм) - різновид туризму, що має на меті дегустацію, споживання, купівлю продуктів бджільництва (мед, віск, прополіс, маточне молочко, бджолина отрута, бджолиний підмор, перга, забрус, гомогенат з трутневих личинок) безпосередньо на місці у виробника.

З давніх-давен відомо про лікувальні властивості відпочинку на пасіці, сьогодні пасіки стають екскурсійним об'єктом для туристів. Існують приклади успішної співпраці турагенцій з власниками бджолиних пасік у Словенії (яка вважається лідером апітуризму у світі), Австрії, Україні, Польщі, США, Ізраїлі. Чим саме пасіка приваблює туристів?

По-перше, це ознайомлення з однією з найдревніших культур людства - культурою бджільництва. Біологія, фізіологія та "соціологія" бджолиної сім'ї, таїнство створення меду, сучасні надбання у технологіях бджільництва - усе це може бути не лише цікавим, але й видовищним. А життя на пасіці та робота з бджолами дарують людині мудрість та наближають її до гармонії з навколишнім світом

- мало який з видів відпочинку може цим похвалитися. По-друге, справжні поціновувачі меду та інших бджолопродуктів радо сприймуть можливість куштувати та купувати їх прямо на місці виробництва, де, крім усього іншого, вони зможуть також пересвідчитись у дотриманні технологій та високій якості продукції пасіки. А особливо привабливими для туристів будуть продукти, до виготовлення яких вони долучились особисто.

По-третє, потужною складовою апітуризму може стати лікувальний туризм. Для оздоровчих цілей можуть використовуватись не лише продукти бджільництва або бджолина отрута, а й цілюща енергетика бджолиної сім'ї, і успішні приклади такого використання вже відомі і приваблюють споживачів.

Туристи є дуже зручними покупцями продуктів бджільництва, адже вони приїжджають самі і купують продукцію прямо на пасіці, що суттєво знижує собівартість. Це зручно і для споживачів, адже, відвідуючи пасіку і знайомлячись з технологією виробництва, покупець може бути впевнений у якості продукту.

Апітуризм за всіма ознаками є сталим видом туризму, що не виснажує ресурси, а сприяє їх збагаченню. Його розвиток сприяє соціально-економічному відродженню сільської місцевості, забезпечує диверсифікацію сільськогосподарського виробництва, створює нові робочі місця.

Апітуризм (медовий туризм, бджолиний туризм)
Археологічний туризм
Бідняцький туризм (туризм в нетрі)
Благодійний туризм
Болотний туризм
Весільний туризм
Винний туризм
Військовий туризм (воєнний туризм, мілітарі туризм, зброярський туризм)
Віскі-туризм
Гастрономічний туризм
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru