Провідники духовності в Україні - Курас І.Ф. - ІВАСЮК Володимир Михайлович

Український композитор і поет

Народився 4 березня 1949р. в м. Кіцмань Чернівецької області в сім’ї вчителів. Його батько заснував у Кіцмані першу музичну школу.

Уже з 5 років тягнувся до музики. Спочатку ходив до музи-канта-скрипаля, який керував інструментальним гуртком. Йому купили іграшкову мандолину, потім — справжню мандолину і акордеон. У музичній школі В. Івасюк займався по класу скрипки, а ще там було піаніно, на якому він теж грав.

Після закінчення семирічки вступив до музичної десятирічки при Київській консерваторії, потім пішов з неї і завершив навчання у музичній школі. Грав на фортепіано і на віолончелі.

Ще в 15 років заявив про себе як молодий композитор. Його пісні вже співали. Ще в школі був у його житті перший ансамбль пісні »Буковина».

Добре знав українську літературу, гарно малював. У 1973 р. закінчив Львівський медичний інститут, був зарахований до аспірантури цього інституту і до Львівської консерваторії. Навчався в ній у 1973—1979 рр., писав музику.

Автор тексту і музики пісень »Я піду в далекі гори» (1968), »Червона рута», »Водограй» (обидві 1969), »Пісня буде поміж нас» (1971) та ін. Всього написав близько 40 пісень на слова сучасних поетів.

Під час навчання у консерваторії почав писати інструментальну музику. Написав музику до спектаклю О. Гончара »Прапороносці» (Львівський український драматичний театр ім. М. Заньковецької).

Загинув за нез’ясованих обставин у Брюховецькому лісі поблизу Львова. Датою смерті вважається 18 травня 1979 р. Похований у Львові.

ЇЖАКЕВИЧ Іван Сидорович
КАВАЛЕРІДЗЕ Іван Петрович
КАЛЬЧЕНКО Галина Никифорівна
КАРАБУЛЬКА Йосип Йосипович
КАСІЯН Василь Ілліч
КВІТКА Климент Васильович
КИБРИК Євген Адольфович
КОВНІР Степан (Стефан) Дем’янович
КОЗИЦЬКИЙ Пилип Омелянович
КОЗЛОВСЬКИЙ Іван Семенович
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru