Реклама - Джефкінс Ф. - 4. Відкриті виставки у приміщенні

1. Історія

Виставки популярні в усьому світі і мають довгу історію. Першими виставками можна вважати ярмарки, що їх влаштовували в XIV ст. британські торговці вовною і виробами з вовни в країнах, які тепер називаються Бельгією та Нідерландами. Звичайні виставки перетворилися на шоу, відвідувачами якого є представники певної галузі або широка публіка. Лондон здавна вважається виставковим центром. Досить згадати лише Велику виставку 1851 p., Виставку на "Уемблі" 1924 p., Британський фестиваль 1951 р. Останнім часом Національний виставковий Центр у Бірмінгемі змагається з Лондоном, хоча лондонські зали "Олімпія" (Оlympіа), "Ерлс Корт" (Earls Court), "Гортікал-чурел Голе" (Horticultural Halls) та "Барбікен Сентр" (Barbican Centre) в Сіті все ще приваблюють організаторів виставок. Популярністю також користуються "Джі-Мекс Сентр" (G-Mex Centre) у Манчестері та "SECC" у Глазго. Національний центр у Бірмінгемі посідає десяте місце серед найбільших виставкових центрів у Європі, чим навряд чи можна пишатися. У Британії індустрія виставок не має урядової підтримки.

Виставка є єдиним рекламним засобом, що діє на всі п'ять чуттів людини: зір, слух, нюх, смак та дотик. Загальні витрати на виставки у Британії становлять 525 млн фунтів стерлінгів.

Німеччина, з її великими шоу в Ганновері, Франкфурті, Мюнхені, Берліні, Кельні, Лейпцигу, Гамбурзі, Штутгарта та Дюссельдорфі, є безумовним лідером. Там ці виставки часто називають "Messe" (так у середні віки називалися ярмарки на торгових шляхах, що перетинали континент).

2. Міжнародні виставки

До основних світових виставкових центрів, які (на відміну від Британії!) часто користуються урядовою підтримкою, належать Базель, Франкфурт, Женева та Мілан. Перевагою багатьох іноземних

виставкових центрів є близькість аеропорту. Сьогодні багато виставок відбувається в державах Перської Затоки, що свідчить про бажання цих країн розвивати їхню молоду економіку. Постійні виставкові центри є в таких країнах, що розвиваються, як Індонезія, Малайзія та Сінгапур. Міністерство торгівлі та промисловості допомагає зацікавленим в експорті британським виробникам організовувати виставки за кордоном, будуючи британські павільйони на великих міжнародних виставках та субсидуючи британських учасників спільних виставок. У своєму щомісячному часопису "Оверсіс Трейд" (Overseas Trade) міністерство публікує дати виставок. Часопис є безплатним. Міністерство також фінансує відвідування торгових ярмарок членами місцевих торгових палат.

Поки що домінують іноземні та міжнародні виставки. Мабуть, головною вадою британських виставок є їхня віддаленість порівняно з європейськими виставками, які легко можуть відвідати люди з сусідніх країн, з американськими, які притягують до себе населення великих регіонів, та з азіатськими в Куала-Лумпурі, Джакарті та Сінгапурі, що приваблюють відвідувачів із сусідніх країн Азії та Далекого Сходу.

Хоча з 1983 р. спостерігається загальне зростання коштів, спрямованих на участь у виставках, британські компанії збільшили виставкові бюджети на виставки за кордоном, але зменшили витрати на виставки, що відбуваються у Сполученому Королівстві.

ТИПИ ВИСТАВОК

3. Вступ

Виставка — це універсальний засіб і її численні форми описано в параграфах 4—14.

4. Відкриті виставки у приміщенні

Як правило, ці виставки відбуваються у спеціально побудованих залах і присвячуються темам, які цікавлять широку публіку, наприклад, продуктам харчування, домашньому господарству, товарам "зро-би-це-сам", садівництву або відпочинку і подорожам. Найвідомішою є виставка "Ідеальний дім", яку газета "Дейлі Мейл" організовує упродовж більш ніж 50 років.

5. Галузеві або індустріальні виставки у приміщенні
6. Галузеві виставки у приміщеннях з допуском широкої публіки
7. Приватні виставки у приміщеннях
8. Виставки просто неба
9. Пересувні виставки
10. Портативні виставки
11. Виставки у крамницях
12. Постійні виставки
13. Конференції
14. Вікно
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru