Ділова кар'єра - Дахно І.І. - Пошук роботи взимку

Існують професії, попит на які взимку збільшується, порівнюючи з іншими порами року. Зокрема, це стосується працівників готельної та туристичної сфери. Активізація попиту на працівників особливо помітна на гірськолижних курортах. В Україні ці курорти розпочинають працювати наприкінці листопада. У грудні вони працюють, як кажуть, "за повною програмою". Гірськолижні бази залишаються повністю завантаженими до кінця січня.

Взимку зростає попит на лікарів всіх спеціальностей, розпочинаючи від терапевтів і закінчуючи травматологами. Ожеледь і завірюхи спричиняють популярність травматологів. Кінець грудня та січень - це період свят. Зрозуміло, що вони не обходяться без переїдання і "перепивання". Отже, зростає потреба у дієтологах та стоматологах.

Довгі вечори, короткий день, відсутність сонячного сяйва, зменшення вживання вітамінів викликають апатії, депресії, стреси. Внаслідок цього зростає попит на психологів та психоаналітиків.

Зима - сприятливий час для пошуку роботи програмістами. Багато веб-проектів приурочено до знаменних подій календаря. Взимку їх чимало. Розпочинається випуск нової продукції, створюються портали і сайти. Опрацьовуються нові проекти, перевипускаються існуючі. Скрізь потрібні програмісти.

Зимовий час є сприятливим для працевлаштування дизайнерів, зокрема, тих, що створюють нові поштові листівки та різноманітні поздоровлення. На думку фахівців десятьма найпопулярнішими з точки попиту робочої сили є такі спеціальності: промоутери; працівники готельного і туристичного бізнесу; актори та музиканти; медики; програмісти; водії снігоприбиральних машин; парикмахери; дизайнери одягу, візажисти; інструктори із зимових видів спорту; менеджери з продаж; сценаристи.

Не забудемо й ту обставину, що Новий рік і Різдво святкуються теж взимку. Передноворічні дні вважаються чудесною порою для підробітків чи постійного працевлаштування. Якщо у вас немає постійної роботи або хочете підзаробити додаткову копійку, то передноворічні дні створюють для цього гарні шанси. Багатьом фірмам саме наприкінці року потрібні помічники. Саме в цей період з"являється багато тих можливостей підробітку, яких бракувало впродовж всього року. Підзаробіток може перетворитися у постійну роботу, бо період найбільшої активності на ринку вакансій припадає саме на січень.

Нескладно влаштуватися у мережу роздрібної торгівлі. В цей період крамниці потребують додаткових робочих рук. Одним з плюсів такої роботи можуть бути скидки для своїх працівників на товари, що їх реалізує фірма.

Доставка новорічних подарунків має виконуватися вчасно, тому склади і центри розсилки наймають працівників, здатних упаковувати товари і готувати посилки для відправлення. Тим більше, що зростає кількість покупців, які замовляють товари через "Інтернет".

В цей період року починають продаватися ялинки та різноманітні новорічні прикраси. Знову ж таки виникає попит на їх продавців. У ресторанах відбуваються корпоративні вечірки. Можна попрацювати в обслуговуванні вечірок як у ресторанах, так і у фірмах. З"являється робота в компаніях, що опікуються організацією культурних заходів.

З'явилася і така професія як таємничий покупець. Цей працівник відвідує крамниці, видаючи себе звичайним покупцем, а потім робить висновки про якість обслуговування. Результати його праці є особливо актуальними в період передсвяткового ажіотажу, що охоплює торгівлю.

Перед пошуком тимчасової роботи необхідно визначитися зі сферою, у якій би хотілося себе випробувати. Можна звернутися безпосередньо до організації, яку запримітили. Фахівці не рекомендують звертатися за допомогою електронної пошти до менеджера з персоналу. Краще зателефонувати. Ресторани та крамниці вивішують оголошення про пошук співробітників прямо на стінах чи у вітринах своїх закладів. Не слід також забувати про газети та "Інтернет". Завжди доцільно пам'ятати прислів'я: "Хто шукає - той завжди знайде". Коли гора не захотіла йти до Магомета, то він пішов до неї. Результат - зустріч врешті-решт відбулася.

Переходимо до пошуків роботи під час кризи.

Кризовий пошук роботи
4.4. Роботодавці-обманщики
4.5. Вдачі і невдачі у працевлаштуванні
Розділ 5. Співбесіда щодо працевлаштування
5.1. Резюме (с і - в і)
5.2. Інтерв'ю
5.2.1. Підготовка до співбесіди
5.2.2. Літуни та зрілі віком
5.2.3. Телефонна бесіда
5.2.4. Одежа, жести і сміх
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru