Ділова кар'єра - Дахно І.І. - 5.2.9. Ознаки успішної співбесіди

Ознаки успішного проходження співбесіди є такими:

1. Шукачеві роботи було сказано про терміни ухвалення рішення про працевлаштування (якщо шукач не зацікавив роботодавця, то він говорив би туманно (невизначено)).

2. Шукача під час співбесіди запитували розповісти з подробицями про його плани на майбутнє. Шукачем, очевидно, зацікавилися і побоюються, щоб його не перехопили конкуренти. Пропозиція про працевлаштування може надійти шукачеві впродовж найближчих днів.

3. Під час співбесіди рекламувалася компанія - роботодавець та вакантна посада. Слід мати на увазі, що бісер розкидають не перед кожним.

4. Кадровик затратив багато часу, відповідаючи на запитання шукача. На зустрічні запитання шукачів кадровики відповідають завжди, але з подробицями відповідають не кожному, а лише тим, хто їх зацікавив.

5. Тривалий час співбесіди. На кандидатів, що не викликають зацікавленості, кадровики намагаються затратити якомога менше часу і намагаються якнайшвидше закінчити з ними співбесіду.

6. Відрекомендування шукача роботи іншим співробітникам фірми після закінчення співбесіди чи невеличка екскурсія по офісу. У цьому разі кадровику пошукач, очевидно, здавався перспективною особою, інакше затрачати час і зусилля на це кадровик би не став.

7. Якщо шукач йшов на співбесіду за протекцією (рекомендаційними листами, телефонними дзвінками тощо) і ті, хто "замовив слово" повідомляють, що з ними зв'язувався після співбесіди потенційний шеф шукача, то такий сигнал можна розглядати як позитивний.

Кожна з наведених вище ознак окремо чи всі вони взяті разом автоматично не дають 100-відсоткову гарантію про успішне завершення співбесіди, але шанси на це є великими.

Наприкінці співбесіди не забудьте подякувати кадровику чи іншій особі, з якою ви мали інтерв'ю, за той час, який було присвячено вам. Поцікавтесь, як будуть надалі розвиватися події і спокійно прощайтеся.

Наприкінці співбесіди попрохайте контактну інформацію кадровиків. Якщо вам згодом не зателефонують, то слід самостійно поцікавитися результатами співбесіди.

5.2.10. Зодіак і кадри

Поміж роботодавців є й такі, які керуються астрологічними характеристиками знаків зодіаку, добираючи кадри. Кращими, наприклад, керівниками вважаються ті, хто має знак зодіака Лева, Тільця, чи Водолія.

Переоповімо про те, що з цієї нагоди йшлося у публікації "Нанимаем сотрудника по звездам" у газеті "Обзор" за 6 листопада 2007 року.

Лев. Такі співробітники не хочуть вдаватися у дрібні деталі, грати підпорядковану роль, вони орієнтовані на відповідальність.

Люди, що народжені під цим знаком, є природними лідерами. Вони вміють чітко керувати робочим процесом.

Можна було б ще дещо додати до зазначеного вище. Але, можливо, досить того, що з грудей автора (овна за знаком зодіаку) вилітає зойк душі (його друга дружина - лев).

Тілець. Такі люди не проти певної рутинності. Вони - прихильники дотримання правил. Люблять успіх. Вважаються вольовими керівниками. Вміють згуртувати колектив. Дозволяють кожному розкрити свої здібності.

Водолій. Народжені під цим знаком вносять людську нотку у все, що роблять. Значне місце у їх житті посідає професія. Вони є свідомими, дисциплінованими і відповідальними. Вміють дотримуватися слова, роблять все, що від них вимагається. Мають відмінне чуття колективу. Беруть участь у громадській роботі.

Стрілець. Не для них придумана рутина й сірість. Люблять відігравати суттєву, а то й важливу роль. Їх характер найкраще проявляється на керівних посадах. Працюють у колективі вони ефективніше, ніж самотньо.

Овен. Люди, народжені під цим знаком, намагаються бути першими і кращими. Вони схильні до бравади чи "показухи". Уміло заробляють, а також уміло витрачають. Працюють не на вплив, а на владу.

Діва. Віддають перевагу роботі наодинці. Все ж таки такі люди здатні до колективізму. Люди з цим знаком зодіаку коректні з начальством, суворі з підлеглими. Часом схильні до покровительства. Люблять свою роботу до самозречення.

Козерог. Більшість козерогів не бояться важкої роботи. Як правило, їм потрібне певне розкачування перш ніж вони розпочнуть працювати. Вони терплячі, а також пунктуальні. Чуття колективу розвинуто у них недостатньо. Їм до вподоби працювати наодинці.

Близнюки. Віддають перевагу такому виду діяльності, що пов'язана з безперервною зміною роботи, яка виконується, та враженням від неї. У підприємництві з ними важко бути суперниками.

Рак. Співробітникам, народженим під цим знаком, до вподоби рутинна робота, яка вимагає мало розумових зусиль. Вони повільні на старті, але настирливі, слухняні, свідомо дозволяють себе експлуатувати.

Ваги. У них відмінне чуття колективізму. Чутливі до часу та потрібного моменту. Краще за все у них виходять завершальні штрихи у виконанні роботи.

Скорпіон. У людей з цим знаком зодіаку розум та емоції перебувають в збалансованому стані. Схильні до філософствування та пошуків сенсу життя.

Риби. Такі співробітники люблять працювати у власному ритмі. У роботі керуються швидше інтуїціями, ніж резонністю. Віддані роботі до самопожертвування.

Розмова двох молодиків:

- Я хотів в юності стати моряком.

- Чому ж ним не став?

- Я дуже розсіяний. На кораблі я міг би натворити бог знає що.

- А ким же працюєш нині?

- Аптекарем.

5.2.10. Зодіак і кадри
Розділ 6. Начальник
6.1.Начальник- це лідер
6.1.1. Гарний керівник
6.1.2. Начальник-початківець
6.1.3. Риси лідерів
6.1.4. Начальник і криза
6.1.5. Здоров'я начальника
6.1.6. Зміна керівництва
6.2.Підлеглі в очах начальника
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru