Ділова кар'єра - Дахно І.І. - 13.2.5. Одягові правила для чоловіків

З настанням холодів перед працівниками і працівницями, які працюють в офісах, постає питання про змінне взуття.

Фахівці рекомендують чоловікам, передусім, не брати стоптані черевики, щоб їх доносити в офісі у холодну пору року. Зазначають, що стоптані підбори черевиків підлеглих не викликають довіри у начальника. Якщо працівник хоче справити сприятливе враження, то слід взуватися у нові, нейтрального вигляду і кольору класичні туфлі.

Жінкам-співробітницям доцільно взуватися у скромні човники темного кольору. Так звані балетки годяться хіба що для дівчат. Тим, хто любить високі підбори, до уваги слід взяти критерій - працівниця на підборах не повинна бути вищою (або, як казав імператор Наполеон - довшою) ніж начальниця. Якщо босом є чоловік, то зазначене правило не спрацьовує. Не слід, як змінне взуття, використовувати занадто високі платформи, мюлі без задників та відкриті босоніжки.

Високі стрункі жінки в офісі мають прекрасний вигляд на високих підборах. Жінки ж невисокого зросту на високих підборах мають вульгарний вигляд. І тим, і іншим слід уникати взуття на пробковій підошві або великій платформі. Неприпустимою крайністю вважається взуття без задників.

Чоловіче взуття рекомендується мати на тонкій підошві та без будь-яких прикрас. До темного костюма найкраще підібрати чорні туфлі. Шкарпетки вибираються під колір взуття. Вони мають сягати середини ікри.

Жіночі туфлі можуть бути чорними, темно-коричневими або світлими. Головна вимога - туфлі мають гармоніювати з костюмом та сумочкою.

Літні туфлі допускаються з відкритою п'яткою, але не з відкритими пальцями, не дивлячись на ідеальність педикюра. Висота підборів має складати 5-7 см.

Далі перейдемо до жарту і подано перелік можливостей кар'єрного зростання для прихильників гостроносого взуття:

o перший помічник Санта Клауса;

o запоподливий мисливець на жуків;

o майстриня з раптових влучних тумаків по колінах бой-френдів;

o наступниця Шехеризади;

o тонометр у шиномонтажній майстерні;

o модель, що демонструє взуттєві дзвіночки при дворі султана;

o володарка титула "Міс поліровані нігті на ногах" з можливістю потрапити до книги рекордів Гінеса;

o претендент на роль Пітера Пена;

o професійний консультант кращих ортопедів міста;

o бортпровідник килима-літака.

13.2.5. Одягові правила для чоловіків

Як відомо, жінки ретельно ставляться до підбору одягу та аксесуарів. Це у них закладено на генетичному рівні. Цьому питанню більшість чоловіків не схильні приділяти так багато уваги. Кажуть, що невміння чоловіків правильно вдягатися губить більше кар'єр, ніж їх гублять помилки у роботі. Діловій людині у своєму костюмі слід також пам'ятати про наступне:

1. Не можна два дні поспіль приходити на роботу в одному і тому ж одязі. Одягаючи той же костюм, слід пов'язувати іншу краватку та одягати свіжу сорочку.

2. На роботі чоловік може зняти піджак за двох умов:

o він знаходиться за своїм робочим столом;

o попросив на це дозволу жінок-колег;

Якщо чоловіка, який сидить без піджака, покликали до іншої кімнати, то потрібно вдягнути піджак.

3. Якщо сорочка випрана і випрасувана, але комірець і манжети мають вигляд типу "ні те, ні се", то це може несприятливо позначитися на діловому іміджі.

4. Краватка мусить на два сантиметри прикривати ремінь штанів.

5. Мати краватку світлішу, ніж сорочка, вважається ознакою негарного тону.

6. Ніколи не застібається нижній ґудзик на піджаці.

7. Колір ременя на штанях має співпадати з кольором черевиків.

8. Чоловіче ділове взуття у 90% випадків є чорним на колір. Світлі туфлі чоловіки взувають лише влітку зі світлим костюмом чи на прогулянці.

9. З чорним взуттям носяться і чорні шкарпетки. З коричневими черевиками колір шкарпеток співпадає з кольором краватки.

10. Ознакою негарного тону вважається завжди мати один і той самий годинник. Годинники бувають таких видів:

o офісні (ділові);

o спортивні;

o для прийомів.

11. Колір пряжки ременя має відповідати кольору годинникового браслета.

12. Не можна носити шкарпетки, на яких утворилася бодай маленька дірочка.

13. Обов'язковим елементом гардеробу джентльмена є чиста тканинна носова хустинка.

14. Діловий костюм не носять без краватки. Манжети сорочки, яка одягається під піджак, мають виглядати з рукавів на 1,5-2 см.

Низкою правил ще є й наступні:

1. Довжина штанів. Вона повинна бути такою, щоб закривала кісточку, а передня частина штанини лягала на черевик з невеликим заломом. Не можна приходити на роботу у "підстрелених" джинсах чи мати занадто довгі штани.

2. Білі шкарпетки. Товсті білі шкарпетки підходять для активного відпочинку, відвідування спортивної зали та ранкової пробіжки. Не можна одягати білі шкарпетки до ділового костюма класичних кольорів і модельних туфлів. Той, хто одягає білі шкарпетки, виявляє відсутність у себе смаку до одягу.

Тонкі світлі шкарпетки можна одягати лише під світлий бавовняний літній костюм.

3. Малюнки, що не поєднуються. У своєму костюмі не слід змішувати різні візерунки. Це означає, що не слід одночасно вдягати сорочку у клітинку, піджак у смужку, краватку у "ялинку". Якщо ж цього не вдалося уникнути, то слід дотримуватися кольорової гами. Також не завадить, щоб один із малюнків був панівним (домінантним). Наприклад, хай найчіткіше буде видно "ялинку" на краватці, клітинка на сорочці - ледь помітна, а тоненька смужка на костюмі - така тонка, яку можна помітити лише зблизька.

4. Довжина краватки. Є думка, що ідеальна довжина краватки - це така, яка сягає середини пряжки ременя. У високих худорлявих чоловіків кінець краватки може прикривати пряжку повністю. Не можна одягати ні занадто коротку краватку, кінець якої ледве торкається грудної клітки, так і занадто довгу, кінець якої виглядає з-під жилета чи піджака.

5. Колір краватки. Слід пам'ятати, що класична краватка має бути темнішою, ніж костюм, але світлішою ніж сорочка. Якщо ж сорочка має малюнок, то краватка мусить бути однотипною.

6. Плями на одязі. Якщо на одязі з'явилися плями, слід негайно перевдягнутися. Оточуючих не цікавить чому пляма з'явилася. Люди бачать, що плями є. Це шкодить вашому іміджу. Слід тримати в офісі запасні сорочки. Якщо ж пляма з'явилася під час обіду, а після обіду заплановано переговори і запасної сорочки в офісі немає, то слід оперативно її придбати.

7. Висота талії. Класичні штани мають зручно "сидіти" прямо на стегнах. Недоцільно одягати штани, пояс яких спускається нижче ніж тазова кістка, або піднімається вище лінії талії.

8. Брудні черевики. За найменшого казуса туфлі слід привести в порядок. Слід в офісі тримати засоби для того, щоб почистити і відполірувати взуття.

13.2.6. Чоловічий костюм
13.2.7. Елітна чоловіча ділова одежа
13.2.8. Жіноча ділова одежа
13.2.9. Аксесуари
13.2.9.1. Авторучки
13.2.9.2. Предмети на письмовому столі
13.2.9.3. Прикраси та інші речі
Розділ 14. Звільнення з роботи
14.1. Звільнення за ініціативи керівництва
14.1.1. Симптоми очікуваного звільнення
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru