Науково-практичний коментар Кодексу України про адміністративні правопорушення - Пєтков С.В. - Реєстрація операцій з нафтою

Реєстрація операцій з нафтою в машинних відділеннях на нафтових танкерах валовою місткістю ISO регістрових тонн і більше і на суднах місткістю 400 регістрових тонн і більше, що не є нафтовими танкерами, які виконують міжнародні рейси, здійснюється в журналі нафтових операцій ("Операції в машинному відділенні (для всіх суден)"). Реєстрація операцій з нафтою на нафтових танкерах валовою місткістю 150 регістрових тонн і більше, що виконують міжнародні рейси, здійснюється також у журналі нафтових операцій ("Вантажні і баластні операції (для нафтових танкерів)"). Реєстрація операцій з нафтою на суднах, що не здійснюють міжнародні рейси, на суднах портового і службово-допоміжного флоту, на морських стаціонарних і плавучих установках за розсудом власників, яким належать зазначені засоби, може виконуватися або в журналі нафтових операцій, або в машинному, а за відсутності машинного - в судновому або диспетчерському журналі.

Під час реєстрації операцій з нафтою у журналі здійснюються записи про проведення таких операцій з нафтою в машинних відділеннях:

- збирання і вилучення нафтових залишків;

- вилучення нафтовмісних лояльних і баластних вод;

- прийняття і видача палива і змащувального мастила;

- скидання нафти, зазначені правилом 11 додатка І до MARPOL 73/78.

На суднах, що не здійснюють міжнародні рейси, і суднах портового і службово-допоміжного флоту, що перевозять нафту наливом як вантаж (за винятком портових плавучих бункерувальників), додатково, крім записів, зазначених вище, виконують записи про такі операції:

- навантаження нафти;

- внутрішньо-суднове перекачування вантажу;

- вивантаження нафти;

- прийняття баласту у вантажні танки;

- очищення вантажних танків засобами судна (очищення вантажних танків засобами зачисних станцій або спеціалізованих споруд фіксується спеціальним записом у судновому журналі);

- зливання баласту з вантажних танків і промивальної води з відстійного танка на берегові очисні споруди;

- вилучення нафтових залишків з вантажних танків;

- скидання нафти, яку перевозять як вантаж, зазначені правилом 11 додатка І до MARPOL 73/78.

Капітани суден повинні отримати від оператора приймальних споруд, що включають баржі та автоцистерни, розписку або довідку, в якій зазначаються кількість прийнятої із судна промивної води, брудного баласту, нафтових залишків або нафтовмісних сумішей, а також час і дата прийняття. Ця розписка або довідка може застосовуватися капітаном судна в підтвердження того, що його судно не було втягнуто до інциденту, що спричинив забруднення. Розписку або довідку слід зберігати разом з журналом нафтових операцій.

Операції накопичування нафти і здачі її на судна-збирачі або берегові об'єкти спеціалізованими суднами, на яких нафта накопичується внаслідок роботи судна за прямим функціональним призначенням, реєструються в судновому журналі. При цьому відзначається, що кількість нафти зазначена за судновими вимірами. Під час здавання зібраної нафти адміністрації спеціалізованого судна слід отримати розписку.

Операції з промасленим ганчір'ям на суднах, що здійснюють міжнародні рейси, на суднах, що не здійснюють міжнародні рейси, на суднах портового і службово-допоміжного флоту, на морських стаціонарних і плавучих установках реєструються в машинному, а за відсутності машинного - в судновому журналі. Реєстрацію операцій з промащеним ганчір'ям на приймальних спорудах у портах виконують у диспетчерському журналі.

Під час реєстрації операцій з промасленим ганчір'ям зазначають:

а) спалювання промасленого ганчір'я на судні:

- дату і час спалювання;

- місцезнаходження судна під час спалювання;

- загальну кількість спаленого ганчір'я в куб. м;

б) здавання промасленого ганчір'я на берег:

- порт здавання;

- дату і час здавання;

- загальну кількість зданого промасленого ганчір'я в куб. м.

Реєстрація операцій зі шкідливими рідкими речовинами, що перевозять наливом на суднах
Реєстрація операцій зі шкідливими речовинами, що перевозять морем навалом або в упаковці
Реєстрація операцій зі стічними і господарсько-побутовими водами
Реєстрація операцій зі сміттям
Реєстрація операцій на суднах-збирачах і приймальних спорудах у портах
Стаття 63. Незаконне використання земель державного лісового фонду
Стаття 64. Порушення встановленого порядку використання лісосічного фонду, заготівлі і вивезення деревини, заготівлі живиці
Стаття 65. Незаконна порубка, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка
Стаття 65/1. Знищення або пошкодження полезахисних лісових смуг та захисних лісових насаджень
Стаття 66. Знищення або пошкодження підросту в лісах
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru