Науково-практичний коментар Кодексу України про адміністративні правопорушення - Пєтков С.В. - Стаття 186/2. Виключена

(Доповнено статтею 186 згідно з Указом Президії Верховної Ради Української PCP від 19.01.90 p. № 8710-ХІ; із змінами, внесеними згідно із законами України від 03.03.93 p. № 3039-ХІІ, ВІД 07.02.97 р. № 55/97-ВР; виключена згідно із Законом України від 23.02.2006 p. № 3504-IV)

Стаття 186/3. Порушення порядку подання або використання даних державних статистичних спостережень

Неподання органам державної статистики даних для проведення державних статистичних спостережень або подання їх недостовірними, не в повному обсязі, не за формою, передбаченою звітно-статистичною документацією, чи із запізненням; незабезпечення належного стану первинного обліку; порушення порядку ведення Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України - тягне за собою накладення штрафу на громадян- від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб та громадян - суб'єктів підприємницької діяльності- від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян - від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб та громадян - суб'єктів підприємницької діяльності- від п'ятнадцяти до двадцяти п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Порушення порядку використання конфіденційної інформації, приховування або перекручення даних державних статистичних спостережень, а також використання їх в засобах масової інформації, для поширення в інформаційних мережах, на паперових, магнітних та інших носіях, в наукових працях тощо без посилання на їх джерело - тягне за собою накладення штрафу на громадян - від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб та громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

(Доповнено статтею 1863 згідно із Законом України від 04.02.93 р. № 2992-ХІІ; із змінами, внесеними згідно із Законом України від 07.02.97 р. № 55/97-ВР; у редакції Закону України від 13.07.2000 р. № 1929-ІІІ)

1. Об'єктом даного адміністративного проступку є суспільні відносини у сфері державної статистичної діяльності (див. Закон України "Про державну статистку").

2. Об'єктивна сторона правопорушення виражається у таких формах:

1) неподання органам державної статистики даних для проведення державних статистичних спостережень або подання їх недостовірними, не в повному обсязі, не за формою, передбаченою звітно-статистичною документацією, чи із запізненням; незабезпечення належного стану первинного обліку; порушення порядку ведення Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України;

2) порушення порядку використання конфіденційної інформації, приховування або перекручення даних державних статистичних спостережень, а також використання їх в засобах масової інформації, для поширення в інформаційних мережах, на паперових, магнітних та інших носіях, в наукових працях тощо без посилання на їх джерело.

Обидва склали - формальні.

3. Суб'єкт адміністративного проступку - як громадяни, так і посадові особи.

4. Суб'єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини як у формі умислу, так й у формі необережності.

Стаття 186/4. Виключена

(Доповнено статтею 1864 згідно із Законом України від 03.03.93 р. № 3039-ХІІ; із змінами, внесеними згідно із Законом України від 07.02.97 р. № 55/97-ВР; виключена згідно із Законом України від 23.02.2006 р. №3504-ІУ)

Стаття 186/3. Порушення порядку подання або використання даних державних статистичних спостережень
Стаття 186/4. Виключена
Стаття 186/5. Порушення законодавства про об'єднання громадян
Стаття 186/6. Порушення законодавства про друковані засоби масової інформації
Стаття 186/7. Недоставляння або порушення строку доставляння обов'язкового безоплатного примірника документів
Стаття 187. Порушення правил адміністративного нагляду
Стаття 188. Незаконна передача заборонених предметів особам, яких тримають у слідчих ізоляторах, установах виконання покарань
Стаття 188/1. Невиконання розпорядження державного або іншого органу про працевлаштування
Стаття 188/2. Ухилення від виконання законних вимог посадових осіб органів виконавчої влади у сфері захисту прав споживачів
Стаття 188/3. Невиконання вимог органів державного контролю за цінами
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru