Науково-практичний коментар Кодексу України про адміністративні правопорушення - Пєтков С.В. - Стаття 188/30. Ухилення від виконання або несвоєчасне виконання законних вимог Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку або її уповноважених осіб

Невиконання законних вимог (приписів) посадових осіб Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ України щодо усунення порушень правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, - тягне за собою накладення штрафу від п'ятнадцяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

(Доповнено статтею 188м згідно із Законом України від 24.09.2008 p. № 586-VI)

1. Об'єктом даного адміністративного проступку є суспільні відносини у сфері безпеки дорожнього руху (див. Закон України "Про дорожній рух").

2. Об'єктивна сторона правопорушення виражається у невиконанні законних вимог (приписів) посадових осіб Державтоінспекції (ДАІ) МВС України щодо усунення порушень правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху (формальний склад).

3. Суб'єкт адміністративного проступку - як громадяни, так і посадові особи.

4. Суб'єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини у формі умислу.

Стаття 188/29. Невиконання законних вимог посадових осіб національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг

Невиконання законних вимог посадових осіб національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, щодо усунення порушень законодавства у сфері державного регулювання ривків фінансових послуг або створення перешкод для виконання покладених на них обов'язків - тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб від двадцяти п'яти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

(Доповнено статтею 18829 згідно із Законом України від 18.12.2008 р. № 692-VI; із змінами, внесеними згідно із Законом України від 07.07.2011 p. № 3610-VT)

1. Об'єктом даного адміністративного проступку є суспільні відносини у сфері ринків фінансових послуг (див. Закон України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг").

2. Об'єктивна сторона правопорушення виражається у невиконанні законних вимог посадових осіб національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, щодо усунення порушень законодавства у сфері державного регулювання ринків фінансових послуг або створення перешкод для виконання покладених на них обов'язків (формальний склад).

3. Суб'єкт адміністративного проступку - посадові особи.

4. Суб'єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини у формі умислу.

Стаття 188/30. Ухилення від виконання або несвоєчасне виконання законних вимог Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку або її уповноважених осіб

Ухилення від виконання або несвоєчасне виконання посадовою особою учасника фондового ринку рішень Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку або розпоряджень, постанов чи рішень уповноважених осіб Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку щодо усунення порушень законодавства на рийку цінних паперів - тягне за собою накладення штрафу від п'ятисот до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі діяння, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне з правопорушень, передбачених частиною першою цієї статті, - тягнуть за собою накладення штрафу від семисот п'ятдесяти до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

(Доповнено статтею 188 згідно із Законом України від 25.12.2008 p. № 801-VI; із змінами, внесеними згідно із Законом України від 07.07.2011 p. № 3610-VI)

1. Об'єктом даного адміністративного проступку є суспільні відносини у сфері цінних паперів та фондового ринку (див. Закон України "Про цінні папери та фондовий ринок", Закон України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг").

2. Об'єктивна сторона правопорушення виражається в ухиленні від виконання або несвоєчасному виконанні рішень Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку або розпоряджень, постанов чи рішень уповноважених осіб Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку щодо усунення порушень законодавства на ринку цінних паперів (формальний склад).

3. Суб'єкт адміністративного проступку - спеціальний (посадові особи учасників фондового ринку); особливий (особи, на яких вже було накладено адміністративне стягнення за аналогічне правопорушення).

4. Суб'єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини у формі умислу або необережності.

Стаття 188/31. Невиконання законних вимог посадових осіб органів Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України
Стаття 188/32. Невиконання законних вимог Вищої ради юстиції щодо надання інформації
Стаття 188/33. Невиконання законних вимог посадових осіб органів охорони культурної спадщини
Стаття 188/34. Невиконання законних вимог посадових осіб суб'єктів державного фінансового моніторингу
1. Загальні положення
2. Оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення
3. Справи про адміністративне правопорушення
Стаття 188/35. Невиконання законних вимог Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо надання інформації
Стаття 188/36. Невиконання законних вимог посадових осіб національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг
Стаття 188/37. Невиконання законних вимог посадових осіб органів ринкового нагляду та їх територіальних органів
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru