Науково-практичний коментар Кодексу України про адміністративні правопорушення - Пєтков С.В. - Глава 30. Провадження по виконанню постанови про позбавлення спеціального права

Стаття 317. Органи, що виконують постанову про позбавлення спеціального права

Постанова про позбавлення права керування транспортними засобами виконується посадовими особами органів внутрішніх справ, зазначеними у пунктах 2 і 3 частини другої статті 222 цього Кодексу.

Постанова про позбавлення права керування річковими і маломірними суднами виковується начальником Головної державної інспекції України з безпеки судноплавства та його заступниками, капітаном річкового порту.

Постанова про позбавлення права полювання виконується зазначеними у частині другій статті 242 цього Кодексу посадовими особами органів мисливського господарства.

(Із змінами, внесеними згідно з Указом Президії Верховної Ради Української PCP від 03.04.86 р. № 2010-ХІ; законами України від 06.03.96 р. № 81/96-ВР, від 05.04.2001 р. № 2342-ІІІ, від 13.09.2001 р. № 2686-ІІІ, від 24.09.2008 р. № 586-УІ)

(1) Відповідно до статті 30 КУАП позбавлення наданого даному громадянинові права полювання застосовується на строк до трьох років за грубе або систематичне порушення порядку користування цим правом.

Позбавлення наданого даному громадянинові права керування транспортними засобами застосовується на строк до трьох років за грубе або повторне порушення порядку користування цим правом або на строк до десяти років за систематичне порушення порядку користування цим правом.

Позбавлення права керування засобами транспорту не може застосовуватись до осіб, які користуються цими засобами в зв'язку з інвалідністю, за винятком випадків керування в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також у разі невиконання вимоги працівника міліції про зупинку транспортного засобу, залишення на порушення вимог встановлених правил місця дорожньо-транспортної пригоди, учасниками якої вони є, ухилення від огляду на наявність алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції.

Позбавлення права полювання не може застосовуватись до осіб, для яких полювання є основним джерелом існування.

(2) Відповідно до статті 317 цього Кодексу постанова про позбавлення права керування транспортними засобами виконується посадовими особами органів внутрішніх справ, зазначеними у пунктах 2 і 3 частини другої статті 222 цього Кодексу (див. статтю 222 КУАП).

Постанова про позбавлення права керування річковими і маломірними суднами виконується начальником Головної державної інспекції України з безпеки судноплавства Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті та його заступниками, капітаном річкового порту.

Постанова про позбавлення права полювання виконується головою Державного агентства лісових ресурсів України і його заступниками, начальником управління мисливського господарства Держагентства лісових ресурсів і його заступниками, керівниками, заступниками керівника з питань мисливського господарства, головним лісничими, головними мисливствознавцями, начальниками відділів (секторів), головними або провідними спеціалістами відділів (секторів) мисливського господарства територіальних органів Держагентства лісових ресурсів, державними районними мисливствознавцями, керівниками, головними лісничими, лісничими, головними мисливствознавцями, мисливствознавцями держлісгоспів, інших державних лісогосподарських підприємств, а також державних лісомисливських та державних мисливських господарств (див. ч. 2 ст. 242 КУАП).

Стаття 317. Органи, що виконують постанову про позбавлення спеціального права
Стаття 318. Порядок виконання постанови про позбавлення права керування транспортним засобом, річковим або маломірним судном
Стаття 319. Порядок виконання постанови про позбавлення права полювання
Стаття 320. Виключена
Стаття 321. Обчислення строків позбавлення спеціального права
Глава 30-А. Провадження про виконання постанови про застосування громадських робіт
Стаття 321/1. Виконання постанови про застосування громадських робіт
Обов'язки власника підприємства
Підстави та порядок зняття порушників з обліку
Стаття 321/2. Обчислення строку відбування громадських робіт
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru