Сучасні різновиди туризму - Кляп М.П. - Туризм солодощів (солодкий туризм)

Темний туризм (чорний туризм, туризм суму, танатотурнзм, туризм по в'язницях) - різновид туризму, що передбачає переміщення до місць, які пов'язані зі смертю та стражданнями.

До темного туризму відносять знамениті замки в Шотландії, Англії, Франції, де відбувалися страти та вбивства; місця насильницької смерті; відвідування колишніх в'язниць, концтаборів, камер смертників.

Одне з найбільш популярних місць темного туризму - нацистські табори смерті в Польщі, місця Голокосту та Голодомору в Україні, в'язниця Алькатрас в США.

Термальний туризм (геотермальний туризм)

Термальний туризм (геотермальний туризм) - різновид туризму, пов'язаний з відвідування геотермальних вод.

Термальні води - підземні води, що мають підвищену температуру (вище 20°С). У теплопостачанні існує розподіл джерел слаботермальні (20-50е С), термальні (50-75е С) і високотер-мальні (75-100" С), а в бальнеології теплі або субтермальні (20- 37° С), термальні (37-42° С) і гіпертермальні (більше 42' С).

Гарячі джерела здавна застосовувалися для лікування хворих (римські, тбіліські терми), відповідний розділ медицини називається бальнеологія, у Японії на геотермальних джерелах розташовуються готелі-онсени. Найпопулярніші місця геотуризму - це Ісландія, Угорщина, Італія, Грузія, США, Чехія, Японія, де знаходяться відомі геотермальні курорти, аквацентри та басейни.

Толкін-туризм

Толкін-туризм - феномен у галузі туризму, це організовані поїздки шанувальників, пов'язаних з подіями у творах письменника Джона Толкіна.

Джон Рональд РуелТолкін (3 січня, 1892 - 2 вересня, 1973) - видатний англійський письменник, філолог-медієвіст, класик світової літератури XX ст. та один із фундаторів жанрового різновиду фантастики - фентезі, всесвітню славу якому приніс роман "Володар Перстенів".

Найпопулярнішими місцями Толкін-туризму є Великобританія, Норвегія, Ірландія, Ісландія та Нова Зеландія. Програми Толкін-туризму зокрема, зосереджені на місцях, де проходили зйомки фільмів, наприклад, одне з місць - гора Олімпус в Національному парку Кахурангі, Нова Зеландія, де знімалася перша частина трилогії, а місто Матамата серед туристів має друге ім'я Хоббітон після того, як в околицях відбувалися зйомки трилогії

"Володар кілець", тут же функціонує хобіт-готель, для туристів Толкін-туризму.

Туризм для домашніх тварин

Туризм для домашніх тварин - різновид туризму, пов'язаний з подорожами домашніх тварин.

Незважаючи на те, що існує основний пакет документів для перевезення тварин, багато країн мають свої особливості:

- в Ірландію тварин можна ввезти, але лише у вантажному відділенні. Після прибуття ваш улюбленець потрапить на карантин терміном на 6 місяців;

- у Німеччині необхідний антирабічний сертифікат міжнародного зразка та довідка про щеплення на німецькій мові;

- в Іспанії та Італії необхідна довідка про вакцинацію проти сказу, видана не більш ніж за 1 рік і не менш ніж за ЗО днів до від'їзду, а також довідка про стан здоров'я;

- у Великій Британії, в будь-якому разі, вас чекає карантин терміном 6 місяців;

- у Тунісі потрібна довідка про здоров'я та довідка про щеплення, видана не більше 6 місяців і не менше ЗО днів перед від'їздом, а також довідка про вакцинацію проти хвороби Кар-ре.

Сьогодні домашні тварини мають змогу обирати проживання в спеціалізованих готелях, харчування у спеціалізованих їдальнях та транспортування у спеціальних валізах.

Туризм солодощів (солодкий туризм)

Туризм солодощів (солодкий туризм) - різновид туризму, пов'язаний з відвідуванням місць споживання та виробництва солодощів.

Кондитерські вироби (солодощі, ласощі) - висококалорійні та легкі у засвоюванні харчові продукти із великим вмістом цукру чи фруктози, що вживаються завдяки приємному смаку та запаху. Основними продуктами для приготування солодощів служать тісто, молокопродукти, цукор, мед або фруктоза, желатин, сухофрукти та різноманітні ароматизатори. Основні кондитерські вироби: джем, вафлі, цукерки, желе, грильяж, зефір, крем, торт, морозиво, шоколад, печиво, булочки, халва.

Оскільки кухня, явище різнобарвне, то експерти гастрономічного туризму виокремили окремим різновидом кулінарні шедеври під трендом "туризм солодощів". Під час подорожі цими маршрутами турист може замовити найрізноманітніші солодкі подарун-ким для себе та своїх друзів: торти на різноманітну тематику, кондитерські вироби, десертні столи, фруктові столи, десертні SPA і wellness, десертну анімацію та десертні сюрпризи.

Кондитерські вироби - які презентуються для туристів - виготовляються по традиційній рецептурі, з використанням секретів домашньої випічки, а до участі у солодких фестивалях допускаються тільки якісні кондитерські вироби із натуральних компонентів.

Найсмачнішими солодкими країнами експерти вважають Італію, Австрію, Марокко, Францію, Туреччину.

УФО-туризм (НЛО-туризм, уфологічний туризм) - це різновид туризму, метою якого є відвідання місцевості, пов'язаної з інформацією про УФО-об'єкти.

Непізнаний літаючий об'єкт (НЛО) відомий в перекладі як УФО (англ. UFO - unidentified flying object) - світлова пляма або об'єкт, що виявлений на фото, точно ідентифікувати який неможливо. Безліч різних газет і засобів масової інформації пишуть про НЛО. Приписуючи до НЛО: бліки, аберації, пилинки на об'єктиві, часто НЛО називають Венеру і інші космічні об'єкти, НЛО - штучні супутники землі (у тому числі Спалахи Ірідіума), "китайські ліхтарики", кулясті блискавки та безліч інших природних і техногенних явищ, також до НЛО можна відносити різні містифікації, наприклад, у вигляді підвішених чи приклеєних на скло предметів, тому велику кількість свідчень про НЛО можна сміливо віднести до міських легенд, але разом з тим існують недо-ведені свідчення, що дають більше запитань, ніж відповідей про штучне походження деяких НЛО. Термін НЛО не слід плутати із науковим терміном невідомі атмосферні явища.

Сьогодні чимало туроператорів розробляють тури "полювання за НЛО". Під цим впливом у Росії з'явився перший у світі уфологічний заповідник "Молебський трикутник", де функціонують "аномальні" маршрути, а в Чилі почалося будівництво зони НЛО-туризму. Вона буде обладнана телескопами, біноклями і навіть фотоапаратами, щоб любителі НЛО могли запам'ятати побачену літаючу тарілку. Крім того, в невеликому місті Ла-Серена, розташованому на півночі Чилі, діє музей НЛО. У свою чергу, в Пуерто-Ріко (США) почалося будівництво космодрому для НЛО, тут для тих, хто побажає вступити в перший контакт з інопланетянами, на дорогах встановлені щити з покажчиками "Неземне шосе". 10 кращих місць для УФО-туризму:

1. Пуерто-Ріко, СІЛА. Невідомі літальні апарати, які стрімко проносяться по небу і стріляють у повітря різнокольоровими вогнями, зазвичай з'являються в Ель-Юнке.

2. Сочі, Росія. За спостереженнями дослідників, особливою енергетикою володіє гора Битха.

3. Вілтшир, Великобританія. Важко сказати, що найбільше приваблює туристів і дивує місцевих жителів у цьому тихому сільському куточку Англії: кам'яні брили Стоунхенджа, пульсуючі небесні вогні або таємничі звуки з неба.

4. Мехіко, Мексика . Таємничі апарати з'являються над Мехіко вже давно, у 2005 році їх було настільки багато, що місцеві жителі назвали цей парад НЛО "мирним вторгненням".

5. Гора Адамс, Вашингтон, США. Джеймс Гілліленд, заснував товариство Контактів з позаземним розумом, з 1986 року приймає у себе на ранчо біля підніжжя гори всіх бажаючих доторкнутися до світу непізнаного. Ніхто не залишається розчарованим: незрозумілі вогні регулярно влаштовують на небі справжнє шоу. А одного разу над землею з'явилися цілих 50 непізнаних об'єктів. До речі, саме після зустрічі з дивним явищем біля гори Адамс в 1947 році пілот Кеннет Арнольд вперше вжив вислів "літаюча тарілка".

6. Сант-Климента, Чилі. Поблизу Сантьяго знаходиться основне чилійське місце регулярних зустрічей з НЛО, а самовіддані спостерігачі можуть відправитися у справжню уфологічну "гарячу точку" - Ель-Енладрільядо.

7. Фолкерськийтрикутник, Великобританія. Найбільше об'єктів пролітає над невеликим промисловим містом Боннібрідж.

8. Ладакх, Індія. Сільські жителі вже давно повідомляли про дивні літаючі об'єкти, які час від часу з'являються в цьому важ-кодоступному районі на кордоні Індії і Китаю: світяться трикутники, безшумно виникають з-під землі і вертикально злітають вгору.

9. Ерат, США. Наймасовіше спостереження НЛО на території США відбулося саме тут.

10. Вайкліф Велл, Австралія. Ця УФО-столиця Австралії, як стверджують, знаходиться на перетині особливих енергетичних меридіанів планети.

Фермерський туризм
Фото-туризм
Фруктовий туризм
Чайний туризм
Шоколадний туризм (какао-туризм)
Шопінг-туризм
Ягідний туризм
Ядерний туризм


© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru