Стимуляція здоров'я та інтелекту - Чепига М.П. - Як користуватися мантрою?

Виберіть мантру і ознайомтесь з її значенням. Оберіть час, коли ніхто вас не потурбує. Розслабтесь. Почніть вимовляти мантру співучо, склад за складом, у вигідному для вас ритмі. Навіть після зупинки ви все ще будете чути мантру, яка відлунюватиметься у вашій уяві. Можливе навіть легке гудіння у вухах. Це сигнал, що мантра впливає на зміну енергії. Проте такого відчуття може і не бути.

Прислухаючись до мантри, подумайте про енергії, пов'язані з нею. Уявіть, як вона активізується у вашому енергетичному полі.

Мантра-йога використовує силу вібрацій звуків у певних співвідношеннях. Наприклад, мантра АУМ за значенням і силою є на першому місці. Вимовляється вона як А-У-М. При цьому звук А-А-А плавно переходить у звук У-У-У і одержується проміжне О-О-О. На початку, коли вимовляється звук А-А-А, увага концентрується на сонячному сплетінні. З переходом звука в У-У-У через 0-0-0 увага переходить на груди (на висоті серця) і потім із звуком М-М-М - в ділянку маківки. При вимові звука М-М-М губи стулюються, вібрація відбувається на залишках повітря з концентрацією уваги на маківці.

Вібрації в ділянці сонячного сплетіння, впливаючи на нервовий вузол, гармонізують енергетику всього організму.

Вібрації від звуку О-О-О впливають на всю кісткову структуру грудної клітки, легень, покращують газообмін. Вібраційний вплив на щитовидну і паращитовидну залози виявляє загальний заспокійливий ефект, стимулює їхню нормальну роботу.

Біоструми, породжені вібраціями, підвищують тонус організму, знімають втому, стан депресії, різні комплекси, що позитивно впливає на психіку.

Індійські йоги та тібетські монахи вже давно використовують мантру "ОМ" для омолодження і оздоровлення організму. При звуках дзвонів і читанні мантр утворюється звук "ОМ", який сприяє виведенню з організму важких ізотопів та токсинів. "ОМ" вважається найпотужнішою з усіх мантр. Вона відповідає єгипетському "Амен" і фактично представляє ім'я божественного Логоса. "ОМ" - це санскритське слово, яке означає іскру самого життя, ту частину божественного, яка міститься у фізичному житті. Вважається, що є декілька сотень варіантів вимови мантри "ОМ" - кожен із своїм унікальним впливом на ауру. Коли ви акцентуєте і протяжно вимовляєте "О", то впливаєте на інших та на власне енергетичне поле. При протяжному "М" весь ефект є внутрішнім. "ОМ" - це звук контакту з божественним, а отже, є інструментом для звільнення ваших енергій. "ОМ" - це також заклик до уваги. Він регулює і стабілізує енергетичне поле. Уся ваша енергія відкликається на цей звук. Коли вплив цих енергій злагоджений, вам легше відновити здоров'я і одержати велику користь від медитації. Використання мантр і молитв володіє прихованою безмежною силою. Виявити, використати цю силу можуть лише утаємничені. Ми ж, використовуючи ці магічні звуки, сприймаємо лише частинку прихованої в них могутності, але й цього досить, щоб відбулась суттєва зміна в наших енерго-інформаційних і фізичних тілах. Згадаймо нашу реакцію на різке, образливе чи добре слово, сказане щиро з любов'ю. Кожен звук наповнюється нашою енергією і на розмову чи спів ми витрачаємо її багато. Безцільна балаканина супроводжується великою втратою життєвої сили, яка необхідна для продуктивного життя: адже нестача енергії, як правило, є причиною хвороб, поганого настрою, агресії, життєвих трагедій. Пам'ятаймо: все, що ми вимовляємо чи думаємо, не щезає, а продовжує жити своєрідним життям, переміщається в просторі і знову повертається до свого господаря. Якщо ви здійснили позитивне посилання, то одержуєте подарунки, а якщо навпаки, то... Частина наших слів і думок матеріалізується. Існує думка, що із злосливих слів народжуються отруйні рослини, змії, миші, а із добрих, доброзичливих - квіти, мистецтво, хороша погода. Матеріалізацію негативного слова в народі називають "наврочуванням". Відбувається воно миттєво чи через деякий час, коли слово, сказане людиною з "поганими очима", обертається недугами чи іншими бідами. Добрі слова також матеріалізуються, тільки ми за цим менше слідкуємо. У зв'язку з цим пам'ятаймо: ні одне слово не пропадає в просторі, і потрібно бути дуже уважним до того, що ми говоримо чи думаємо.

Подібні вібраційні ефекти складів, слів, речень використовуються у храмах багатьох релігій. Енергетичні ефекти важливі не тільки при вимові вашого імені, але й в промові оратора, артиста, вчителя. Церковний дзвін, задушевний голос, плач скрипки - от деякі приклади впливу на нашу душу, настрій.

Іноді людину свідомо виводять з рівноваги для кращої працездатності. Очевидно, енергія совісті не просто стимулює мислення, а має здатність витягувати з підсвідомості те, що не підвладне усвідомленню і діє сильно, рішуче і загадково.

1.8. Лікувальні звуки
1.9. Шкідливий вплив музики (частоти та інтенсивності)
1.10. Як відрізнити добру за впливом музику від поганої
1.11. Музика, яка стимулює навчання
Слухайте музику - розвивайте свій інтелекті!
1.12. Підсвідоме навчання
1.13. Деякі застереження і рекомендації
Розділ 2. ЗАПАХИ У НАВЧАННІ ТА ОЗДОРОВЛЕННІ
2.1. Історія ароматерапії
2.2. Класифікація і хімічний склад ароматичних олій
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru